"Acordurile de la Amsterdam" in cadrul Saptamanii Internationale a Apei

176 vizualizari
Acordurile de la Amsterdam
Distribuie pe

Noi coalitii si solutii pentru a realiza descoperiri importante in lume

Conferința Săptămâna Internațională a Apei de la Amsterdam (AIWW, 30 Oct - 3 Nov 2017) a condus la semnarea a nouă Acorduri de la Amsterdam. Acordurile exprimă intenția multor companii, instituții și autorități din sectorul apei de a colabora pe o serie de probleme globale pe agenda apei.

Unul dintre Acordurile de la Amsterdam implică Human Cities Coalition formată din firmele de consultanță Arcadis, Witteveen + Bos, Fugro, SWECO, Institutul de Cercetare Deltares și multinaționala AkzoNobel. Această coaliție a semnat un Memorandum de înțelegere (MoU) pentru a se alătura la planul ONU Human Cities, de a îmbunătăți condițiile de viață ale locuitorilor fără statut legal din mahalalele din Manilla, Jakarta și alte mega-orașe. Acesta și multe "Acorduri Amsterdam" mai impresionante au fost semnate în timpul săptămânii AIWW.

Primul Ministru al Țărilor de Jos, dl. Mark Rutte, care a deschis Saptămâna Internațională a Apei din Amsterdam: "Din ce în ce mai mulți oameni din întreaga lume se confruntă cu puterea distructivă a apei. Probleme cauzate de prea multă apă, prea puțină apă sau apă poluată. Colaborarea în domeniul apei este mai importantă decât oricând. De aceea suntem aici astăzi: să exploatăm oportunitățile oferite de apă, dar și să rezolvăm problemele pe care apa le creează. Săptămâna Internațională a Apei de la Amsterdam oferă o platformă excelentă pentru organismele guvernamentale, orașe, industrie, companii de apă, ONG-uri și profesioniști ai apei de ultimă generație pentru a crea alianțe, a face schimb de experiență și a pune planurile promițătoare în practică".

Acordurile de la Amsterdam

Schimbarea modului în care abordăm riscurile legate de apă - găsirea unor noi abordări - nu se poate face peste noapte. Cei ce pot expune cazuri, experții, furnizorii și investitorii care semnează un acord la Amsterdam se angajează să își continue activitatea în următorii ani până când își vor atinge obiectivele.

Semnatarii vor raporta progresele înregistrate în cadrul Săptămânii Internaționale a Apei din Amsterdam 2019.

Acordurile semnate la Amsterdam:

Human Cities Coalition

Human Cities Coalition și Arcadis, Witteveen + Bos, Fugro, SWECO, Deltares și AkzoNobel au semnat un memorandum de înțelegere care stabilește o agendă de acțiuni pentru o dezvoltare urbană cuprinzătoare.

Planul prevede o strategie pe termen lung pentru a efectua o transformare sistematică a investițiilor în infrastructura apei prin colaborarea strânsă cu părți interesate importante pentru includerea componentelor sociale și umane în proiectul achizițiilor. Acordul va rămâne în vigoare timp de 18 luni, timp în care semnatarii își vor împărtăși cunoștințele și expertiza pe o bază preconcurențială pentru a dezvolta o viziune colectivă și un plan de înglobare.

Berlin Wasserbetriebe și Waternet

Berliner Wasserbetriebe și Waternet, ambele utilități care operează într-un mediu urban, au convenit să coopereze pe trei teme specifice:

  • cum să reducă substanțele contaminante emergente (produse farmaceutice, produse de protecție a plantelor, substanțe contaminante industriale, produse de îngrijire personală) din ciclul apei;
  • cum să facă față evenimentelor meteorologice extreme cauzate de schimbările climatice în mediul urban;
  • cum să coopereze în context internațional în cadrul programelor de cercetare internaționale și europene ca Life and Horizon 2020.

Blue Deal: apă sigură pentru 20 de milioane de oameni

Toate cele 21 de autorități regionale olandeze din domeniul apei și ministerele Afacerilor Externe, Infrastructurii și Apelor, Afacerilor Economice și Climei vor înființa programul internațional Blue Deal. Prin acest program părțile vizează îmbunătățirea protecției împotriva inundațiilor, îmbunătățirea accesibilității apei și a calității apei la nivel mondial.

Aceste autorități doresc să împărtășească experiența lor în gestionarea regională a apei cu țările care se confruntă cu dificultăți similare. În plus, autoritățile olandeze consideră că Blue Deal va avea ambiții tot mai mari de a contribui la o lume mai sigură, mai curată și mai sănătoasă. De Ziua Mondială a Apei 2018, programul Blue Deal va fi finalizat și prezentat.

FMO - NWP: dezvoltarea și finanțarea inițiativelor internaționale în domeniul apei

Parteneriatul pentru Apă Olanda (NWP) și banca olandeză de dezvoltare FMO au semnat un Memorandum de Înțelegere care are ca scop dezvoltarea a cel puțin două inițiative privind apa, de la etapa de dezvoltare a proiectului până la etapa de finanțare. Rolul NWP este de a mobiliza sectorul apei din Olanda la o inițiativă internațională specifică din domeniul apei, iar rolul FMO este de a face ca această inițiativă să devină atractivă pentru diverși parteneri financiari.

Apa în economia circulară (WiCE)

KWR, unele companii de apă și Vewin au luat inițiativa pentru un program comun de cercetare "Apa în economia circulară" (WiCE). Tranziția către o economie circulară este necesară, iar sectorul apei dorește să-și asume un rol de lider în această tranziție. Prin dezvoltarea și aplicarea cunoștințelor împreună cu alți jucători implicați în ciclul apei urbane ei contribuie la o societate circulară.

Primele proiecte WiCE vor începe în ianuarie 2018. În cadrul lor, părțile implicate în ciclul apei urbane colaborează pentru a dezvolta cunoștințe despre (re)folosirea apei potabile locale, rolul apei în echilibrarea cererii și ofertei de energie, eficiența materiilor prime în ciclul apelor urbane și investighează aspecte legate de guvernare, cum ar fi managementul părților interesate, scala optimă a inovațiilor în ciclul apei urbane și cota cost-beneficiu în cadrul acestor inovații.

Trăind cu marea

Proiectul Kustplaats IJmuiden aan Zee și orașul Velsen, susținute în curând de Wageningen Marine Research și Deltares, colaborează în cadrul proiectului "A trăi cu marea". Acest proiect își propune să fie o expoziție internațională privind siguranța apei care constă în:

  • Loc de joacă experimental - FabCityNature. Învățarea și testarea adaptării climatice și construirea digurilor marine
  • BRAK! - Centrul temporar de informare și inovații pentru zonele de coastă. A avea oameni care se confruntă cu impactul schimbărilor climatice și modurile inovatoare în care se pot adapta la acestea.
  • Protecția de coastă și traiul pe malul apelor - Construind cu Natura. Proiect-pilot pentru a trăi într-un mediu sustenabil și sigur.

Allied Waters, AquaMinerals și KWR: recuperarea resurselor de apă

Produsele de tratare a apei potabile - în afară de apa potabilă în sine - sunt produse secundare utilizabile. De peste două decenii, AquaMinerals a acumulat experiență în găsirea de aplicații pentru aceste produse în Olanda. Destinația finală a acestor produse secundare variază de la industria hârtiei, a sticlei și a covoarelor, până la purificarea biogazului (nămol bogat în sulfură de fier). Cercetarea și dezvoltarea sunt esențiale pentru a obține aplicații viabile din punct de vedere ecologic și economic. Acesta este rolul Institutului KWR de Cercetare a Ciclului Apei. Allied Waters se concentrează pe comercializarea de concepte sustenabile pe plan internațional, în parteneriate dintre public privat. Ambiția comună din Acordul de la Amsterdam este:

  • Introducerea și implementarea conceptului de "reciclare" în trei țări noi
  • Stimularea inovării prin intermediul unui "fond de rulment" pentru a finanţa cercetarea și dezvoltarea viitoare.

http://internationalwaterweek.com

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 0 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 176 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 0 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 176 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video