Cea mai mare uzina de purificare a apei din Europa se construieste in Italia, cu tehnologie avansata de la GE

286 vizualizari
uzina apa Italia
Distribuie pe

Cea mai mare uzina de purificare a apei potabile din Europa, prevazuta cu tehnologia avansata de tratare a apei ZeeWeed* 500 de la GE (NYSE: GE), se construieste in prezent in Ravenna, Italia. Situata pe coasta de est a Italiei, aproape de Marea Adriatica si partial de Marea Mediteraneana, aceasta cunoscuta destinatie turistica avea nevoie de o modalitate prin care sa poata asigura o mai buna aprovizionare cu apa, avand in vedere intreruperile repetate ale alimentarii cu apa, precum si apa potabila de calitate superioara pentru locuitori si turisti.

Cu cativa ani in urma, Romagna Acque – Società delle Fonti SpA, compania publica responsabila de aprovizionarea generala cu apa a regiunii Romagna din Italia, a constatat ca trebuie sa investeasca puternic in suplimentarea alimentarii cu apa existente pentru a asigura disponibilitatea permanenta a apei. Pentru proiect, municipalitatea a ales tehnologia de membrane de la GE datorita capacitatii sale de a transforma apa de sursa bruta deteriorata in apa potabila sigura, de inalta calitate.

Afectata frecvent de lungi perioade de seceta din cauza carora rezervoarele ating niveluri scazute critice, regiunea recurge la raul Po, cel mai lung rau din Italia, ca sursa de apa potabila. Apa bruta din raul Po prezinta o mare variatie de particule solide si turbiditate, in special dupa ploaie, iar noua uzina de apa potabila avea nevoie de o metoda fiabila de purificare a apei captate grav deteriorate.

”Economia regiunii noastre depinde de echipamentele industriale si de turistii care vin in sezon pe coasta Ravennei, atrasi de renumitele plaje si de obiectivele istorice. Apa potabila sigura si fiabila este esentiala pentru a garanta frecventarea regiunii Romagna de catre turisti”, a declarat Andrea Gambi, CEO, Romagna Acque – Società delle Fonti SpA. „Ne confruntam cu intreruperi ale alimentarii cu apa si trebuia sa suplimentam alimentarea cu apa fiabila. Construirea unei noi uzine de apa potabila cu tehnologia ZeeWeed de la GE este esentiala pentru a transforma raul intr-o sursa sigura si fiabila de apa potabila”.

Dupa ce va intra in functiune, noua uzina de apa potabila care utilizeaza tehnologia ZeeWeed 500 de la GE va trata un debit mediu de 95 milioane litri pe zi (MLD), adica echivalentul apei necesare pentru a deservi aproximativ 400.000 de persoane. GE va furniza tehnologia asocierii in participatiune de proiectare, achizitie si constructie conduse de Torricelli S.r.l., in parteneriat cu Degremont SpA. Prevazuta cu 40 de casete incarcate cu module ZeeWeed 500 si distribuite in opt trenuri de filtrare, noua unitate va fi cea mai mare uzina de apa potabila de acest tip din Europa care foloseste tehnologie GE.

Tehnologia GE ZeeWeed 500 este o tehnologie de filtrare avansata care separa particulele, bacteriile si virusii din apa sau din apa reziduala. Aproape 1.000 de uzine din intreaga lume folosesc aceasta tehnologie pentru a obtine o calitate superioara. Datorita capacitatii sale unice de gestionare a debitele cu un maxim de particule solide si turbiditate, completata de o procesare foarte eficienta si consum scazut de energie si substante chimice, este ideala pentru tratarea surselor de apa bruta deteriorata sau cu mari variatii si pentru o productie constanta de apa potabila stabila si de inalta calitate.


Tehnologia GE ZeeWeed 500 separa particulele, bacteriile si virusii din apa sau din apa reziduala

”In ultimii ani, regiunea Romagna a Italiei a suferit din cauza unei aprovizionari cu apa limitate si deteriorate din surse conventionale, cum ar fi rezervoarele si acviferele, fiind nevoita sa recurga la cursuri de apa alternative, a caror calitate poate fi grav afectata. Procesele sofisticate de tratare a apei, cum ar fi tehnologia de ultra-filtrare ZeeWeed de la GE, sunt ideale pentru situatiile in care sursele de apa dura, bruta trebuie transformate in apa potabila”, a declarat Yuvbir Singh, director general, sisteme proiectate - tehnologii de procesare si tratare a apei pentru divizia GE Power & Water. „Tot mai multe autoritati si municipalitati cauta noi metode care sa poata garanta o productie sigura si fiabila a apei potabile, indiferent de gradul de deteriorare a sursei de apa originale”.

Ultra-filtrarea presupune utilizarea unei bariere din membrana semi-permeabila care elimina din apa particulele solide suspendate, bacteriile, virusii, endotoxinele si alti agenti patogeni si care permite producerea unei ape tratate cunoscute sub denumirea de permeat cu puritate foarte ridicata si densitate scazuta de namol. Aceasta serveste drept pre-tratament pentru apa de suprafata, apa de mare si efluentul municipal tratat biologic inainte de osmoza inversa si alte sisteme de tratare a apei cu membrane. Ultra-filtrarea este folosita si in industrie la separarea particulelor solide suspendate din solutie. Membranele de ultra-filtrare ZeeWeed de la GE ofera o combinatie unica de ultra-filtrare performanta, eficienta energetica, durabilitate, instalare rapida, usurinta de operare si fiabilitate.


Largest European Drinking Water Plant to Feature GE`s Advanced Membrane Technology Now under Construction in Popular Italian Tourist Destination

GE’s ZeeWeed* 500 Membrane Technology to Provide Additional Potable Water for Citizens of Ravenna Province in Italy/ New Plant Will Have Capacity to Treat 95 Million Liters of Water per Day, Providing Drinking Water to 400,000 People/ Groundbreaking Ceremony Held to Celebrate
The large st drinking water purification plant in Europe to feature GE’s (NYSE: GE) ZeeWeed* 500 advanced water treatment technology is under construction in Ravenna, Italy. Located on the east coast of Italy, close to the Adriatic Sea and part of the
Mediterranean Sea, this popular tourist destination needed a way to ensure increased water supply, as a result of repeated water shortages, and high-quality drinking water for residents and visitors.
Several years ago, Romagna Acque – Società delle Fonti SpA, the public company in charge of the water wholesale supply for Italy`s Romagna region, realized it needed to heavily invest in supplementing its existing water supply to ensure water always is available. The municipality selected GE`s membrane technology for the project due to its ability to convert deteriorated raw source water into high-quality, safe drinking water.

Tags

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 5.512.008 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 3.750 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 6.980.429 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 3.020 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video