Comunitatea internationala a apei a lansat Initiativa #ClimateIsWater

65 vizualizari
Climate is Water
Distribuie pe

Initiativa a #ClimateIsWater isi propune sa evidentieze rolul crucial al apei in atenuarea cu succes a schimbarilor climatice si adaptarea la aceste noi schimbari © World Water Council

In incercarea de a promova recunoasterea apei in cadrul discutiilor pe durata COP21 din decembrie anul trecut si la evenimente internationale viitoare privind schimbarile climatice, comunitatea internationala a apei si-a unit fortele pentru a lansa Initiativa #ClimateIsWater.

„Prin schimbul de informatii, dezvoltarea de mesaje comune, precum si prin activitatile de sensibilizare, a fost acordata mult mai multa atentie problemelor climatice si de apa la reuniunea COP21 decat in trecut”, afirma Benedito Braga, Presedintele Consiliului Mondial al Apei. “Fiecare organizatie are puncte forte diferite, astfel am adoptat o abordare complementara activitatilor pe care le-am identificat impreuna. Printr-un efort de colaborare, am dezvoltat un plan de actiune cu diferite obiective, cum ar fi dezvoltarea unei identitati vizuale, gestionarea comunicarii si informatiei, cu o alta organizatie preluand conducerea pe fiecare activitate”.
Initiativa #ClimateIsWater a fost creata datorita preocuparii ca apa nu a fost suficient luata in considerare de catre factorii de decizie politica. Apa nu a figurat proeminent in agenda oficiala COP21, sau in textul negociat, in ciuda faptului ca impactul asupra variabilitatii si schimbarii climei sunt cel mai adesea manifestate prin, de catre si cu apa.
„In loc de a fi privita ca o problema cu o eticheta de pret ridicat, o buna gestionare a apei trebuie sa fie considerata ca o solutie la provocarile climatice, care economiseste de fapt bani pe termen lung”, a adaugat Braga.

Initiativa #ClimateIsWater este un efort colectiv care reuneste membri importanti ai comunitatii internationale de apa, inclusiv Alliance for Global Water Adaptation, French Water Partnership, Global Water Partnership, International Network of Basin Organisations, International Union for Conservation of Nature, International Secretariat for Water, Stockholm International Water Institute, UNESCO-IHP, Women for Water Partnership, si World Water Council, cea care a condus la coordonarea internationala a initiativei.

http://alliance4water.org/climateiswater/

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video