novapex

 

Concursului profesional Stan Vidrighin, dedicat instalatorilor, aflat la a 3-a editie si-a desemnat castigatorii

Concursului profesional Stan Vidrighin, concurs instalatori
vizualizari

Concursului profesional Stan Vidrighin, dedicat instalatorilor, aflat la a 3-a editie si-a desemnat castigatorii. In perioada 4-6 octombrie 2017 a avut loc la Timisoara conferinta Eco-impuls, in cadrul careia s-a desfasurat si traditionalul concurs dedicat instalatorilor.

12 echipe, a câte doi instalatori, salariați ai mai multor companii de apă din România, au luat startul competiției:Apa Nova Bucuresti, Aquacaras, Compania de apa Oltenia, Compania Apa Brasov, Aquatim, RAJA Constanta, SECOM DR TR Severin, Compania de apa Somes-Zalau, Compania de apa Somes,Compania de apa Arad, Apa Prod Deva, Apuaserv Satu Mare.

Concursul s-a desfasurat pe o platformă special amenajată la stația de epurare din Timisoara. Probele de concurs au constat în execuția unui branșament într-o conductă sub presiune -prin electrofuziune, si a unui racord de canalizare. A fost prezentata si tehnologia de inspecție video a conductei/bransmanentului (utilizata pentru depistarea branșamentelor ilegale).

Viteza, dar și calitatea execuției au fost punctate de juriul format din teoreticieni și practicieni ai domeniului apei: prof. univ. dr. ing. Ion Mirel, conf. dr. ing. Constantin Florescu, Nicolae Păcurar (HTI), Marius Pop (Funke) și Mădălin Piescu (Aliaxis).

Câștigătorii ediției 2017 a concursului Stan Vidrighin au fost: locul I – Aqua Caraș, locul II – Compania de Apă Arad, locul III – Compania de apă Someș (Cluj).

Dupa cum spuneam la inceputul competitiei – UNEORI CASTIGI UNEORI INVETI – ar trebui sa fie sloganul celor care participa. Participarea la astfel de evenimente trebuie sa aduca un castig pentru fiecare concurent. Sper ca ceea ce am propus a fost suficient de interesant pentru ca fiecare companie sa inteleaga importanta asupra”calitatatii si rapiditatea” materialelor utilizate.

Am reusit sa realizam un bransament nou pe o conducta din polietilena aflata sub presiune in mai putin de 5 minute fara sa oprim apa „consumatorilor”. Am montat colierul de bransare + robinet concesie + teava fara sa utilizam nici un surub si nici o cheie. Asta in timp se traduce printr-un bransament sigur, care nu este atacat de rugina.

Am reusit sa efectuam un racord de canalizare pe o teava de 315 mm in mai putin de 1 minut. Racordul este foarte sigur si etans.

In mai putin de 5 minute poti face o inspectie video a bransamentelor pentru a vedea daca exista conexiuni ilegale.

Se poate observa ca cei de la Aquacaras au fost cei mai constanti in fiecare proba – dar nu au fost si cei mai rapizi – la nici o proba, ei fiind chiar pe locul trei la probele de electrofuziune si racord canal. Total punctajelor i-a adus pe primul loc.

Materialele necesare desfășurării competiției, diplomele și premiile destinate câștigătorilor și participanților au fost puse la dispoziție de sponsorii acestei ediții, HTI, Funke, Aliaxis și Termo Tools.

Concursul, parte a evenimentului Eco-Impuls, organizat de societatea Aquatim, Fundația Aquademica și Universitatea Politehnica Timișoara, a câștigat tot mai multă popularitate în rândul angajaților companiilor de apă, cu responsabilități în mentenanța rețelelor de apă și canalizare.

Opinii

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Credem ca ‘Smart’ poate fi cu adevărat inteligent, doar dacă îmbunătățește viețile oamenilor.

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Vom continua să dezvoltăm capacitatea de producție astfel încât să atingem obiectivul ambțios de a fi în primii trei producători de boilere electrice în Europa în următorii 3 ani.

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Horia Voicu, director AFRISO-EURO-INDEX SRL

Cu siguranţă inteligenţa artificială va reprezenta viitorul şi în domeniul aparatelor de măsură şi control.

Horia Voicu, director AFRISO Romania

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

"Scopul și provocarea majoră pe care am avut-o în 2018 a fost informarea corectă și educarea clienților, deoarece în România încă se fac multe improvizații în acest domeniu. Vrem să continuăm să specializăm meseriași în acest domeniu."

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

ajutor instalator

Top Categorii

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare

 

ROFMEX 2019

 

Licitatii

Licitatii banner Article

 

Valoarea estimata:0
Data publicarii: 3.06.2020
Valoarea estimata:
Data publicarii: 2.06.2020