Aerteknika

Concursului profesional Stan Vidrighin, dedicat instalatorilor, aflat la a 3-a editie si-a desemnat castigatorii

Concursului profesional Stan Vidrighin, concurs instalatori
vizualizari

Concursului profesional Stan Vidrighin, dedicat instalatorilor, aflat la a 3-a editie si-a desemnat castigatorii. In perioada 4-6 octombrie 2017 a avut loc la Timisoara conferinta Eco-impuls, in cadrul careia s-a desfasurat si traditionalul concurs dedicat instalatorilor.

12 echipe, a câte doi instalatori, salariați ai mai multor companii de apă din România, au luat startul competiției:Apa Nova Bucuresti, Aquacaras, Compania de apa Oltenia, Compania Apa Brasov, Aquatim, RAJA Constanta, SECOM DR TR Severin, Compania de apa Somes-Zalau, Compania de apa Somes,Compania de apa Arad, Apa Prod Deva, Apuaserv Satu Mare.

Concursul s-a desfasurat pe o platformă special amenajată la stația de epurare din Timisoara. Probele de concurs au constat în execuția unui branșament într-o conductă sub presiune -prin electrofuziune, si a unui racord de canalizare. A fost prezentata si tehnologia de inspecție video a conductei/bransmanentului (utilizata pentru depistarea branșamentelor ilegale).

Viteza, dar și calitatea execuției au fost punctate de juriul format din teoreticieni și practicieni ai domeniului apei: prof. univ. dr. ing. Ion Mirel, conf. dr. ing. Constantin Florescu, Nicolae Păcurar (HTI), Marius Pop (Funke) și Mădălin Piescu (Aliaxis).

Câștigătorii ediției 2017 a concursului Stan Vidrighin au fost: locul I – Aqua Caraș, locul II – Compania de Apă Arad, locul III – Compania de apă Someș (Cluj).

Dupa cum spuneam la inceputul competitiei – UNEORI CASTIGI UNEORI INVETI – ar trebui sa fie sloganul celor care participa. Participarea la astfel de evenimente trebuie sa aduca un castig pentru fiecare concurent. Sper ca ceea ce am propus a fost suficient de interesant pentru ca fiecare companie sa inteleaga importanta asupra”calitatatii si rapiditatea” materialelor utilizate.

Am reusit sa realizam un bransament nou pe o conducta din polietilena aflata sub presiune in mai putin de 5 minute fara sa oprim apa „consumatorilor”. Am montat colierul de bransare + robinet concesie + teava fara sa utilizam nici un surub si nici o cheie. Asta in timp se traduce printr-un bransament sigur, care nu este atacat de rugina.

Am reusit sa efectuam un racord de canalizare pe o teava de 315 mm in mai putin de 1 minut. Racordul este foarte sigur si etans.

In mai putin de 5 minute poti face o inspectie video a bransamentelor pentru a vedea daca exista conexiuni ilegale.

Se poate observa ca cei de la Aquacaras au fost cei mai constanti in fiecare proba – dar nu au fost si cei mai rapizi – la nici o proba, ei fiind chiar pe locul trei la probele de electrofuziune si racord canal. Total punctajelor i-a adus pe primul loc.

Materialele necesare desfășurării competiției, diplomele și premiile destinate câștigătorilor și participanților au fost puse la dispoziție de sponsorii acestei ediții, HTI, Funke, Aliaxis și Termo Tools.

Concursul, parte a evenimentului Eco-Impuls, organizat de societatea Aquatim, Fundația Aquademica și Universitatea Politehnica Timișoara, a câștigat tot mai multă popularitate în rândul angajaților companiilor de apă, cu responsabilități în mentenanța rețelelor de apă și canalizare.

Opinii

„Există viitor pentru motoarele diesel. Vrem să punem punct, odată pentru totdeauna, dezbaterii privind declinul tehnologiei diesel.”

Dr. Volkmar Denner, CEO Bosch

Dr. Jochen Köckler

Tehnologia nu înseamnă a concura cu oamenii; este vorba de a ajuta oamenii. Noi suntem cei care luăm deciziile și stabilim cursul.

Dr. Jochen Köckler, Președintele consiliului de administrație al Deutsche Messe

Îi răsplătim pe cei care aleg să conducă eco și folosesc mașini electrice, punându-le la dispoziție autonomie în deplasare: printr-o infrastructură acoperitoare și prin asigurarea gratuității deplasării, suportând costurile alimentării.

Valer Hancaș, Director Comunicare & Corporate Affairs Kaufland România

Ne aşteptăm ca segmentul coboţilor să continue a fi în următorii ani unul dintre principalii vectori de dezvoltare a pieţei de soluţii de automatizare.

Jürgen von Hollen, Preşedinte, Universal Robots

Se estimează că energia solară va oferi cu 40.000 mai multe locuri de muncă în Europa până în 2019 dacă barierele comerciale sunt eliminate.

James Watson, CEO SolarPower Europe

O abordare a Inteligenței Artificiale de succes nu se referă doar la tehnologie, ci mai ales la oameni inteligenți. Organizaţiile ar trebui să aibă ca prioritate atragerea şi cultivarea de talente.

Carmen Adamescu, Partener EY România

Karmenu Vella

După unele estimări, 23.000 de decese au loc anual în România din cauza poluării aerului cu anumite particule. Este important să lucrăm pentru a combate această problemă.

Comisarul european pentru mediu, afaceri maritime şi pescuit, Karmenu Vella

Zhechko Kyurkchiev, CEO Tesy

De aceea noi la TESY ne bazăm pe oportunitatea de a-i atrage pe oamenii cei mai talentați și dornici să învețe, care au energia să creeze produse impresionante și ambiția de cuceri obiective provocatoare.

Zhechko Kyurkchiev, CEO Tesy

Top Categorii

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare