GF urmeaza sa achizitioneze un producator de conducte preizolate din America de Nord

311 vizualizari
Georg Fischer
Distribuie pe

GF Piping Systems, o divizie a GF, este pe cale să achiziționeze un pachet de 49% din Urecon Ltd., Coteau-du-Lac (Canada), specializat în sisteme de conducte preizolate pentru protecția împotriva înghețului și pentru apă rece. Acest pas va permite companiei GF Piping Systems să-și extindă amprenta în America de Nord și să accelereze introducerea pachetului său de sisteme de conducte preizolate pentru răcire și aer condiționat.

Urecon Ltd. a fost fondată în 1969 și este în proprietate privată. Compania deține o poziție puternică pe piață, concentrându-se asupra sistemelor de conducte preizolate de înaltă calitate pentru protecția împotriva înghețului, pentru apă rece și pentru piețele încălzirii centralizate.

În 2016, compania a generat vânzări de aproximativ 27 milioane de dolari canadieni (20 milioane de franci elvețieni), cu o forță de muncă de aproximativ 100 de angajați. Cele două centre de producție de ultimă generație sunt situate în provinciile Quebec (Coteau-du-Lac) și Alberta (Calmar). Ambele părți au convenit că GF va prelua conducerea comercială și operațională și va achiziționa restul acțiunilor societății nu mai devreme de 24 de luni de la încheierea tranzacției, care este prevăzută pentru sfârșitul lunii iulie 2017.

Yves Serra, CEO GF, a declarat: „Suntem încântați să îi primim pe Urecon în familia GF. Ambele companii se completează reciproc foarte bine pentru a deservi afacerile privind protecția împotriva înghețului și răcirea din regiunea NAFTA, care sunt într-o creștere rapidă”.

Președintele Urecon Ltd., Nicholas Nickoletopoulos, afirmă: „Această tranzacție cu Georg Fischer, cu sediul în Elveția, va genera sinergii pozitive și va oferi o bază mai puternică pentru a sprijini creșterea accelerată pe numeroase piețe și segmente de produse”.

GF Piping Systems este cel mai mare furnizor de sisteme de conducte realizate din materiale plastice și metalice. Divizia se concentrează pe soluții de sistem și componente de înaltă calitate pentru transportul de apă, gaz și produse chimice, precum și pe serviciile conexe. Gama sa de produse include accesorii, valve, țevi, tehnologii de automatizare și îmbinare și acoperă toate funcțiile ciclului de apă. Divizia are peste 30 de unități de producție în întreaga lume și deservește clienți din peste 100 de țări prin intermediul propriilor companii de vânzări și reprezentanțe.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 6.710 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 12.606 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 200 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video