Aerteknika

O treime din populatia Romaniei nu are acces la retele de apa

fantana apa
vizualizari

Doar 65,2% din populația României era racordată la sistemul public de alimentare cu apă în 2016, arată datele Institutului Național de Statistică.

Populația deservită de sistemul public de alimentare cu apă a reprezentat 65,2% din totalul locuitorilor României în anul 2016, dar ponderea este de doar 30% în mediul rural, arată un comunicat al INS, preluat de Agerpres.

În anul 2016, populația deservită de sistemul public de alimentare cu apă a crescut cu 218.691 persoane față de anul 2015, ajungând la 12.853.110 persoane.

În ultimii ani, mai multe proiecte de construcție a rețelelor de apă și canalizare au fost pornite, cu sprijinul fondurilor europene din Programul Operațional Regional și al unor finanțatori internaționali, precum BERD.

Potrivit datelor statistice, 94,9% din populația rezidentă urbană era anul trecut conectată la sistemul public de alimentare cu apă, dar în mediul rural doar 30,8% din populația rezidentă avea acces la rețeaua de apă.

În ceea ce privește volumul de apă distribuit, acesta a fost de 1,03 miliarde de metri cubi, cu 124,9 milioane de metri cubi mai mic decât în anul 2015, mai spune INS.

Opinii

Oil&Gas Black Sea Summit

 

„Există viitor pentru motoarele diesel. Vrem să punem punct, odată pentru totdeauna, dezbaterii privind declinul tehnologiei diesel.”

Dr. Volkmar Denner, CEO Bosch

Dr. Jochen Köckler

Tehnologia nu înseamnă a concura cu oamenii; este vorba de a ajuta oamenii. Noi suntem cei care luăm deciziile și stabilim cursul.

Dr. Jochen Köckler, Președintele consiliului de administrație al Deutsche Messe

O abordare a Inteligenței Artificiale de succes nu se referă doar la tehnologie, ci mai ales la oameni inteligenți. Organizaţiile ar trebui să aibă ca prioritate atragerea şi cultivarea de talente.

Carmen Adamescu, Partener EY România

Top Categorii

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare