Participarea domnului secretar de stat Iulian JUGAN la a XXVI-a Sesiune a Comisiei hidrotehnice romano–ungare

70 vizualizari
Sesiunea a XXVI-a a Comisiei hidrotehnice romano-ungare
Distribuie pe

In perioada 28–30 aprilie 2015 a avut loc la Nyiregyhaza, in Ungaria, Sesiunea a XXVI-a a Comisiei hidrotehnice romano-ungare.

In cadrul lucrarilor, cele doua Parti au semnat Protocolul Sesiunii a XXVI-a a Comisiei hidrotehnice romano–ungare. Din Partea Romaniei, Protocolul a fost semnat de catre domnul Iulian JUGAN, secretar de stat in Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor, in calitate de Imputernicit Guvernamental al Guvernului Romaniei, iar din Partea Ungariei de catre domnul Kovács Péter, Imputernicit Guvernamental al Guvernului Ungariei.

Evenimentul s-a desfasurat in baza prevederilor “Acordului intre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Ungare privind colaborarea pentru protectia si utilizarea durabila a apelor de frontiera”, semnat la Budapesta, la 15 septembrie 2003 si intrat in vigoare la 17 mai 2004.

Acordul se aplica pentru bazinele hidrografice ale raurilor Tur, Somes, Crasna, Barcau, Crisul Repede, Crisul Negru, Crisul Alb si Mures.

Domeniul de aplicare a Acordului se refera la activitati comune privind gospodarirea apelor in regim transfrontalier, dar si la acelea care vor fi necesare in viitor pentru mentinerea starii de calitate a apelor, a mediului acvatic si a biotopului.

Cele mai importante obiective sunt:
• Atingerea starii bune a apelor;
• Prevenirea alterarii starii apelor si controlul poluarilor;
• Prevenirea, combaterea, limitarea si controlul efectelor daunatoare transfrontaliere (ale inundatiilor, secetei, poluarilor accidentale);
• Dezvoltarea sistemelor de supraveghere si evaluare a starii apelor;
• Asigurarea utilizarii durabile a resurselor de apa;
• Promovarea actiunilor comune de cercetare si dezvoltare tehnologica in domeniile care fac obiectul Acordului.

Romania si Ungaria acorda o importanta deosebita cooperarii in domeniul apelor, ca state membre ale Uniunii Europene, cat si ca membre ale Comisiei Internationale pentru Protectia Fluviului Dunarea (ICPDR). In acest cadru, un rol semnificativ il constituie dezvoltarea parteneriatelor cu tarile vecine din bazinul dunarean, prin accesarea de fonduri europene in domeniul apelor, spre beneficiul comun.

Tags

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 300 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 160 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 6.440 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 670 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video