POWERCIAT2 - Noul racitor de apa 610-1350 kW proiectat ecologic de la CIAT

109 vizualizari
POWERCIAT2
Distribuie pe

POWERCIAT2 este disponibil in doua versiuni – o versiune standard (STD), pentru cele mai inalte cerinte tehnice si economice, si o versiune de Inalta Eficienta Energetica (HEE), ca model de referinta pentru proiectele eficient-energetice. Datorita componentelor de ultima ora, versiunea HEE a POWERCIAT2 atinge cea mai inalta clasificare energetica existenta, CLASA A, cu un EER (Raport al Eficientei Energetice) mediu de 3,18 si niveluri exceptionale de eficienta sezoniera, demonstrata printr-un ESEER (Raportul European de Eficienta Energetica Sezoniera) mediu de 4,1. In plus fata de consumul sau scazut de energie, POWERCIAT2 ofera un raport de incarcare energetic/agent frigorific de 7 kW, de agent frigorific/kg R134a – cel mai inalt raport de pe piata. POWERCIAT2 este in prezent singurul racitor de apa ce combina tehnologiile bobinei cu micro canale si a evaporatorului uscat de extindere tubular cu manta. El a fost conceput folosind principiile de proiectare ecologica in vederea minimizarii impactului sau asupra mediului pe tot parcursul ciclului sau de viata.

Comparativ cu generatia anterioara de racitoare cu apa, prima inovatie majora tehnologica a POWERCIAT2 o reprezinta bobina sa realizata integral din aluminiu, cu microcanale si multiplele avantaje pe care aceasta le ofera: 45% mai putin agent frigorific, masa mai usoara cu 20% (fiind mai usor de manipulat, transportat si instalat pe pozitia de lucru) si o suprafata de ocupare cu 20% mai mica. Bobina este usor de curatat. Suprafata sa externa rigida este adaptata la modul de curatare sub presiune ridicata, iar modelul complet din aluminiu elimina curentii galvanici dintre diferite metale, asigurand astfel o rezistenta mai mare la coroziune. In ceea ce priveste protectia mediului, utilizarea aluminiului mareste reciclabilitatea, micsoreaza emisiile si consumul de combustibil al POWERCIAT2 in timpul transportului si reduce tratamentul necesar al deseurilor la sfarsitul perioadei de functionare a masinii. 

Pe baza experientei sale unice in domeniul tehnologiei schimbarii de caldura, CIAT a proiectat COREVA2, un nou evaporator uscat de extindere tubular cu manta pentru POWERCIAT2. Nivelurile exceptionale de eficienta ale COREVA2 ofera o iesire maxima, incarcari reduse cu agent frigorific si caderi optimizate de presiune ce permit atingerea unei eficiente inalte energetice. Aceasta tehnologie este perfect adaptata noilor restrictii de mediu si celor mai stricte standarde europene. 

POWERCIAT2 mai este caracterizat de cea mai noua generatie de compresoare elicoidale ce amplifica si mai mult randamentul energetic. La sarcina partiala, reglajul continuu al compresorului cu ajutorul comenzii culisajului ii permite autoreglajul exact in vederea acoperirii cerintelor de racire, limitand astfel numarul de porniri ale fiecarui compresor si prelungind durata de functionare. Reducerea caderilor de presiune, optimizarea sistemului de management al uleiului si sistemul de economisire instalat standard pe fiecare compresor contribuie la mentinerea capacitatilor de optimizare energetica a POWERCIAT2. 

POWERCIAT2 este disponibil in trei variante de nivel de zgomot: standard, zgomot scazut si zgomot extrem de scazut. Versiunea cu zgomot extrem de scazut are un nivel de presiune al sunetului de 63 dB(A) la 10 metri pentru doar 1350 kW. Acest nivel remarcabil este atins datorita unei reduceri a nivelurilor de zgomot pe fiecare componenta. Cea mai noua generatie de ventilatoare silentioase regleaza automat curentul de aer conform cerintelor de racire, compresoarele fiind prevazute pe montanti si carcasa anti-vibratii in interiorul cutiilor izolate acustic, iar conductele de admisie cu cuplaje flexibile ce previn transmisia vibratiilor. 

POWERCIAT2 este caracterizat de cea mai noua generatie de controler XtraCONNECT2 de la CIAT, optimizat pentru racitoarele de apa cu compresor elicoidal. El permite un control eficient al POWERCIAT2, este prevazut cu o interfata RS485 pentru conexiunea BMS si este adaptat la protocoalele de comunicare Modbus/Jbus, Modbus/TCP-IP, LonWorks si BACnet. Avand posibilitatea de selectare a 4 comenzi, XtraCONNECT2 ofera utilizatorilor configuratia perfecta pentru cerintele variate ale acestora: controlul returului apei, controlul alimentarii cu apa, controlul legislatiei apelor pe baza conditiilor climaterice si conservarea energiei termice de tip CRISTOPIA. Contorul optional de curent XtraCONNECT2 ofera masuratori in timp real a tensiunii, intensitatii, puterii curentului si a consumului de putere. Salvarea celor mai recente 20 de evenimente, impreuna cu citirile de operare, ajuta utilizatorii in rezolvarea rapida si eficienta a problemelor aparute in functionare. 

Optiunea de recuperare partiala a POWERCIAT2 foloseste caldura reziduala pentru a produce apa fierbinte libera la temperaturi de pana la 60°C si pentru a indeplini nevoile casnice de apa fierbinte in spatiile de tipul hotelurilor. 

Nivelurile exceptionale de eficienta plaseaza POWERCIAT2 in centrul sistemului Hysys® POWER, asigurand caldura, confortul in timpul verii si calitatea aerului din interiorul spatiilor cladirilor din sectorul tertiar. Pentru proiectele la scara mare, acest sistem optimizat poate integra un dispozitiv de tip CIAT Energy Pool, cea mai avansata solutie pentru restrictiile de mediu referitoare la productia energetica.


POWERCIAT2 – CIAT`s new 610-1350 kW eco-designed water chiller 
POWERCIAT2: new 610-1350 kW eco-designed water chiller is available in two versions – a standard (STD) version designed for the most demanding technical and economical requirements, and a High Energy Efficiency (HEE) version, which is the reference for energy efficient projects. Thanks to its state-of-the-art components, the HEE version of POWERCIAT2 achieves the highest possible energy rating, CLASS A, with an average EER of 3.18 and exceptional levels of seasonal efficiency, proven by an average ESEER of 4.1.
In addition to its low energy consumption, POWERCIAT2 offers a power/refrigerant charge ratio of 7 kW of refrigerant/kg R134a – the highest on the market. POWERCIAT2 is currently the only water chiller that combines both micro-channel coil and shell-and-tube dry expansion evaporator technologies. It has been engineered using eco-design principles to minimise its environmental impact throughout its entire life cycle.

EUROCONFORT
Str Radului nr15 sector 4
041394 Bucarest
Romania
GHERGHINA Oana
Phone : + 40 21 320 42 42
Fax : + 40 21 323 23 24
oana.gherghina@euroconfort.ro

Tags

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 420 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 25.410.511 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 2.240 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video