UrbanFest 2015: BlueGreen - Rauri in orase smart

92 vizualizari
urban fest 2015
Distribuie pe

In perioada 16 - 21 iunie, Reprezentanta Comisiei Europene va invita la UrbanFest, primul sau festival de dezvoltare urbana, organizat sub inaltul patronaj al doamnei Corina Cretu, comisarul european pentru politici regionale. Editia 2015 a festivalului, avand tema "BlueGreen - Rauri in orase smart", isi propune sa puna pe agenda publica rolul raurilor in metropolele moderne, ca factor identitar si de regenerare urbana. Totodata, UrbanFest isi propune sa promoveze valorile europene in domeniul urbanismului si dezvoltarii locale sustenabile.

“Bucurestiul se bucura, impreuna cu alte capitale europene, de o mostenire valoroasa: prin inima sa trece un curs de apa. Raul Dambovita face parte din identitatea Bucurestiului, asa cum se intampla cu Tamisa in Londra sau cu Tajo in Lisabona. Restaurarea si reamenajarea malurilor poate fi in Bucuresti un adevarat catalizator al dezvoltarii urbane durabile. Bucurestiul se bucura acum de sansa extraordinara de a-si putea modela viitorul, viitorul nostru si al copiilor nostri. Uniunea Europeana este gata sa ne vina in ajutor pentru a ne realiza acest vis”, a declarat Corina Cretu, comisarul european pentru politici regionale.

Festivalul debuteaza marti, 16 iunie, ora 17:30, odata cu lansarea consultarii publice “Pestisorul de Aur”, privind felul in care bucurestenii si-ar dori sa arate orasul lor. Cu aceasta ocazie, organizatorii vor sustine declaratii de presa intr-o lotca solara care va naviga pe Dambovita in zona Grozavesti, avand ca punct de imbarcare podul pietonal de la Universitatea Politehnica.

Contact 
Mihai Rosioru, atasat de presa, mihai.rosioru@ec.europa.eu, 0724 232 197

Programul complet al festivalului 
Timp de o saptamana, participantii vor avea prilejul sa isi spuna parerea despre calitatea vietii in mediul urban, sa navigheze pe Dambovita cu “Pestisorul de Aur”, sa viziteze expozitii de proiecte inovatoare pentru raurile care traverseaza mari metropole sau orase mai mici, si sa participe la dezbateri privind rolul urbanismului. Festivalul are si o componenta de weekend, cu ateliere de activare urbana, cu concerte, plimbari de agrement pe Dambovita, tururi cu bicicletele si focuri de artificii. Toate activitatile festivalului vor fi organizate de-a lungul Dambovitei, intre Grozavesti si Vacaresti.

Evenimentul central al UrbanFest este conferinta BlueGreen - Rauri in orase smart, organizata de Reprezentanta Comisiei Europene in Romania, Directia Generala pentru Dezvoltare Regionala a Comisiei Europene, in parteneriat cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP). Conferinta are loc vineri, 19 iunie, intre orele 9:00 - 16:30, la Biblioteca Nationala, sala Mircea Eliade, iar publicul poate participa prin inscriere online (detalii pe http://www.urbanfest.eu/, la sectiunea BlueGreen - Rauri in orase smart).

Festivalul include doua conferinte despre mobilitate si rolului raurilor in orasele smart, consultari publice cu privire la rolul Dambovitei in Bucuresti, un targ de proiecte de dezvoltare urbana, dezbateri privind dezvoltarea oraselor smart, tur cu bicicletele care promoveaza mobilitatea urbana, ateliere de activare urbana, plimbari in ambarcatiunile cu vasle (row-show), concerte si focuri de artificii.

Agenda UrbanFEST – 16-21 iunie:

Marti 16 iunie 
9:00 – 17:30 Conferinta Europeana privind Planurile de Mobilitate Urbana Durabila, PMUD, Editia a 2-a 
16:00 – 19:00 Lansarea Caravanei de consultare publica ,,Pestisorul de Aur”, pe tema „rolul raului intr-o metropola, cu accent pe Dambovita”. Plimbari in ambarcatiunile row-show, in zona Podului Grozavesti. 
Consultarea va avea loc in zona podului pietonal dintre Universitatea Politehnica si camine.
19:00 – 20:00 Turul cu bicicletele pe ruta Grozavesti (Metrou) – Splaiul Independentei – Strada Stirbei Voda – Strada Berzei – Strada Buzesti – Calea Victoriei (Teatrul Odeon). Plecarea va avea loc la ora 18:30 din zona Splaiul Independentei - Metrou Grozavesti.

Miercuri 17 iunie 
9:00 – 14:30 Conferinta Europeana privind Planurile de Mobilitate Urbana Durabila, PMUD – Ziua 2
16:00 – 20:00 Consultare publica - Ziua 2, in zona podului Grozavesti, pe Splaiul Independentei, la metrou.

Joi 18 iunie 
16:00 – 20:00 Consultare publica – Ziua 3, in zona Eroilor – pe podul de langa Opera Nationala, la metrou.

Vineri 19 iunie 
9:00 – 17:30 Conferinta BlueGreen - Rauri in orase smart – Biblioteca Nationala a Romaniei, Sala Mircea Eliade
18:00 – 19:00 Inaugurarea expozitiei “Rauri in orase smart” si a expozitiei proiectelor de mobilitate urbana (Pavilion, Biblioteca Nationala)
16:00 – 20:00 Consultare publica – Ziua 4, in zona Bibliotecii Nationale a Romaniei. 
Plimbari in ambarcatiunile row-show (ambarcatiuni cu vasle) “Pestisorul de Aur”

Sambata 20 iunie 
10:00 – 20:00 UrbanFAIR – Ateliere de activare urbana si de intelegere a arhitecturii si urbanismului (in aer liber, pe malul Dambovitei, Biblioteca Nationala)
11:00 – 18:30 Dezbateri publice pe tema dezvoltarii oraselor smart (Biblioteca Nationala). 
11:00 – 20:00 Consultare publica – Ziua 5 (pe malurile Dambovitei si pe apa, in zona Podului Unirii, langa Biblioteca Nationala).
11:00 – 23:00 Plimbari in ambarcatiunile row-show (ambarcatiuni cu vasle) “Pestisorul de Aur”
20:30 – 23:00 Concerte pe apa si artificii (in aer liber, Biblioteca Nationala)

Duminica 21 iunie 
10:00 – 18:00 UrbanFAIR – Ateliere de activare urbana si de intelegere a arhitecturii si urbanismului (in aer liber, pe malul Dambovitei, Biblioteca Nationala)
11:00 – 18:30 Dezbateri publice pe tema dezvoltarii oraselor smart (Biblioteca Nationala). Dezbaterile sunt deschise publicului prezent la UrbanFair 
11:00 – 20:00 Consultare publica – Ziua 6 (pe malurile Dambovitei si pe apa, in zona Podului Unirii, langa Biblioteca Nationala)
11:00 – 17:00 Plimbari in ambarcatiunile row-show (ambarcatiuni cu vasle) “Pestisorul de Aur”
17:30 Parada Smart River pe traseul Podul Unirii – Parcul Natural Vacaresti

Tags

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 420 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 25.410.511 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 2.240 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video