Water and Development Congress & Exhibition, 18-22 octombrie 2015

74 vizualizari
Congresul si Expozitia Apa si Dezvoltarea
Distribuie pe

Congresul si Expozitia Apa si Dezvoltarea: Securitatea Apei pentru o Crestere Durabila

Orientul Mijlociu si Africa de Nord, o regiune asaltata de conflicte si instabilitate, se confrunta cu un deficit de apa de neegalat. Rezolvarea problemelor de securitate a apei in fiecare tara ar putea fi motorul pentru o mai buna cooperare regionala si de consolidare a pacii ... esecul de a face acest lucru ar putea duce la o mai mare instabilitate regionala. 

Multe dintre problemele cu care se confrunta regiunea lumii arabe sunt reproduse in tari de pe tot globul. In octombrie 2005, Asociatia Internationala a Apei va organiza Water and Development Congress & Exhibition, la Marea Moarta si Amman, Iordania, aducand in regiune profesionisti de talie internationala din domeniul apei pentru a dezbate si de a explora provocarile si solutiile cu privire la apa. 
Asociatia Internationala a Apei IWA) si Arab Countries Water Utilities Association (ACWUA) au semnat recent un Memorandum de Intelegere de instituire a acesteia din urma drept organizatia partenera IWA in Iordania.

Avand in vedere editia precedenta, se asteapta un numar de peste 1.200 participanti in Iordania, din peste 80 tari din toata lumea. Congresul va atrage lideri de opinie din intregul sector al apei, inclusiv cercetatori, companii de tehnologie, factori de decizie, institutii financiare, organizatii non-guvernamentale, companii de utilitati si lideri de afaceri. 

Congresul se va concentra asupra subiectelor cheie care promoveaza schimbarea si sprijina tranzitia spre noi modalitati de gestionare a resurselor de apa si furnizarea serviciilor de apa. Congresul isi propune sa ofere o mai mare sinergie intre mediul academic, de cercetare si practica; prin conectarea diversilor actori din intreg mediul academic, industrie, tehnologie si politica, se urmareste tranzitia de la teorie la punerea in aplicare la scara. 
Congresul si Expozitia Apa si Dezvoltarea este un eveniment global bianual privind solutii de apa pentru dezvoltare si tarile emergente. 

Temele cheie ale Congresului vor include:
- De la conflictul pentru apa la cooperare si dezvoltare
- Producerea unei schimbari asupra resurselor de apa
- Urbanizarea rapida ca motor al sustenabilitatii si rezilientei
- Noi modele de afaceri pentru serviciile de apa si canalizare
- Apa si tehnologiile ecologice, oportunitati de crestere si dezvoltare
- Dezvoltare profesionala si capacitatile largi ale sectorului

Impreuna putem realiza o lume durabila si rezistenta a apei. 
Pentru mai multe informatii cu privire la Water and Development Congress & Exhibition vizitati www.iwa-network.org/WDCE2015/congress/

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video