Ziua Mondiala a Apei 2017

106 vizualizari
ziua mondiala a apei 2017
Distribuie pe

22 martie - Ziua Mondiala a Apei

Ca in fiecare an, pe data de 22 martie se sarbatoreste “Ziua Mondiala a Apei”. Desfasurata pe intreaga Planeta, sub egida Natiunilor Unite, aceasta manifestare evidentiaza importanta pe care o are apa in viata de zi cu zi. In acest an, motto-ul, sub care se celebreaza Ziua Mondiala a Apei, “Apa menajera”, reprezinta un mesaj care sa evidentieze faptul ca apa este un element indispensabil vietii si ca in functie de calitatea ei depinde calitatea sanatatii noastre si respectiv a vietii.

Tema Zilei mondiale a apei in 2018 va fi "Solutii naturale pentru apa”.

De ce "Apa menajera" in 2017?
La nivel global, majoritatea apelor uzate din casele noastre, din orase, industrie si agricultura revin in natura, fara a fi tratate sau reutilizate - poluand mediul, pierzand nutrienti valorosi si alte elemente recuperabile.

In loc sa pierdem apele uzate, trebuie sa reducem pierderile si sa le reutilizam. In casele noastre, putem refolosi apa in gradini. In orasele noastre, putem trata si refolosi apele pentru spatiile verzi. In industrie si agricultura, putem trata si recicla deversarile provenite de la lucruri precum sistemele de racire si de irigare.

Prin exploatarea acestei resurse valoroase, vom face ciclul apei sa functioneze mai bine pentru fiecare fiinta. Si vom contribui la atingerea obiectivului 6 de dezvoltare, de reducere la jumatate a proportiei de ape uzate netratate si de crestere a procentului de reciclare a apei si reutilizare a acesteia in conditii de siguranta.

Vedeti Factsheet si aflati mai multe despre apele uzate:

Sunteti o persoana care face risipa de apa?
Raspunsul este DA - toti suntem persoane care fac risipa de apa, atuci cand vine vorba de ape uzate: 80% din apa uzata se intoarce in natura netratata, poluand mediul si facand sa se risipeasca o resursa pretioasa.
Haideti sa reducem cantitatea si poluarea apelor uzate noastre, si sa o refolosim in conditii de siguranta cat de mult putem. 
Reduceti risipa. Reduceti si reutilizati Apele uzate. 

Vizualizati video-ul oficial ONU cu ocazia Zilei Mondiale a Apei 2017: 

 

Tot de Ziua Mondiala a Apei, va propunem o stire inedita, iar pentru ca nu suntem superiori naturii, suntem parte din ea, am vrea sa vedem asta aplicat mai des. Prin alegerile pe care le facem putem, zilnic, contribui la protejarea mediului din care facem parte.

Raului Whanganui din Noua Zeelanda i-a fost atribuit legal statutul de persoana juridica

Raul Whanganui din Noua Zeelanda a devenit primul lucru neinsufletit care a obtinut legal drepturile unei persoane, scrie The Independent. Raul care se afla la nordul Noii Zeelande are o importanta spirituala pentru oamenii din tribul Maori, care ani de-a randul s-au luptat ca Whanganui sa devina persoana juridica.
Parlamentul Noii Zeelande a adoptat legea care ofera raului abilitatea de a fi reprezentat de oamenii din trib, care secole la rand considerau fluviul o parte vie a muntilor si marii. 
Ba mai mult, tribul a luptat pentru ca raul sa fie recunoscut drept persoana inca din 1870. 

„Fluviul va avea identitatea lui proprie legala, cu drepturile care ii revin, responsabilitati si posibilitatile unei persoane juridice”, spune reprezentantul tribului in instanta. „Stiu ca unii oameni vor considera ca e ciudat sa oferi unei resurse naturale statutul de persoana, dar nu e mai ciudat decat sa oferi acest drept trusturilor, companiilor sau altor entitati”, mai adauga avocatul. 

Whanganui este al treilea rau ca dimensiune din Noua Zeelanda. 

Foto: Raul Whanganui este sacru pentru oamenii tribului Maori din Noua Zeelanda (Sursa: Wikimedia) 

“Secretul longevitatii e apa pe care o consumam.”  (Henri Coanda)

Tags

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 461 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 17.172 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 1.550 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 449.798 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video