novapex

 

Ce contează mai presus de preț în achiziționarea unui aparat de aer condiționat?

Daikin
vizualizari

Pentru posesorii de aparate de aer condiționat din ultimul an, principalii factori de decizie au fost tehnologia și funcțiile inovatoare înaintea prețului

  • Calitatea, eficiența energetică și silențiozitatea sunt cei importanți factori
  • Prețul contează doar pentru 11% dintre cumpărători

Tehnologia și funcțiile aparatului reprezintă principalii factori de care au ținut cont posesorii de aparat de aer condiționat în decizia de cumpărare, după cum arată un studiu de satisfacție realizat intern* de către Daikin, liderul pieței HVAC din România. Potrivit cercetării realizate în anul 2018 în rândul posesorilor de echipamente de climatizare Daikin, criteriile care primează în fața prețului sunt: calitatea, eficiența energetică și silențiozitatea. La fel de important este și profesionalismul echipei de consultanță.

Prețul a contat în decizia de achiziție pentru doar 11% dintre posesorii unui aparat de aer condiționat Daikin. Acest rezultat confirmă conturarea unui trend în rândul preferințelor cumpărătorilor când vine vorba de alegerea aparatului de aer condiționat, aceștia înclinând tot mai mult spre un sistem de climatizare superior din punct de vedere tehnic, lăsând prețul pe un plan secundar. Există un interes tot mai mare pentru echipamente care dispun de tehnologii inovatoare, menite să sporească confortul de acasă, precum programarea de la distanță, prin telefon, un nivel scăzut de zgomot, senzori de prezență care depistează persoana și orientează debitul de aer în direcția opusă, filtre de curățare a aerului.Alexandru Rusu, Residential Sales Manager Daikin Romania

„Cumpărătorii din România au acum mult mai multe așteptări de la aparatul de aer condiționat decât în urmă cu câțiva ani, motiv pentru care prețul nu mai reprezintă principalul factor în funcție de care aceștia fac alegerea. Sunt interesați de modele echipate cu tehnologii avansate și sunt dispuși să plătească mai mult în acest sens. Iar rezultatele studiului pe care îl desfășurăm în fiecare an în rândul clienților finali Daikin pentru măsurarea nivelului de satisfacție, ne arată că posesorii de aparate de aer condiționat se orientează spre sisteme de înaltă calitate. Își doresc un sistem echipat cu tehnologii care previn risipa de energie, beneficiind astfel de un cost scăzut la factura de energie electrică. Noile tehnologii facilitează un plus de confort prin funcții avansate, precum Ochiul Inteligent care detectează prezența persoanei din cameră și o protejează de contactul direct cu jetul de aer, direcționându-l într-o zonă diferită. La fel de importantă este opțiunea de monitorizare și control a sistemul de climatizare din orice locație și în orice moment prin Online Controller, a declarat Alexandru Rusu, Residential Sales Manager Daikin Romania.

Un aspect care cântărește de asemenea în luarea deciziei de a achiziționa un aparat de aer condiționat Daikin, după cum reiese din rezultatul studiului intern, este profesionalismul echipei de consultanță.

În ceea ce privește metoda de documentare înainte de realizarea achiziției, aproape 56% dintre respondenți au declarat platforma online a producătorului și a partenerului autorizat ca fiind principala lor sursă de informare, în timp ce 30% au mers direct în showroom pentru a analiza opțiunile disponibile în materie de echipamente de climatizare.

*Studiul a fost realizat de Daikin România în perioada aprilie 2018 - martie 2019, pe un eșantion de 460 de clienți care au achiziționat un sistem de climatizare Daikin.

www.daikin.ro

Adauga Comentarii

Basic HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <p> <br> <span> <img src alt height width data-entity-type data-entity-uuid data-align data-caption>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • Only images hosted on this site may be used in <img> tags.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.

Opinii

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Credem ca ‘Smart’ poate fi cu adevărat inteligent, doar dacă îmbunătățește viețile oamenilor.

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Vom continua să dezvoltăm capacitatea de producție astfel încât să atingem obiectivul ambțios de a fi în primii trei producători de boilere electrice în Europa în următorii 3 ani.

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Horia Voicu, director AFRISO-EURO-INDEX SRL

Cu siguranţă inteligenţa artificială va reprezenta viitorul şi în domeniul aparatelor de măsură şi control.

Horia Voicu, director AFRISO Romania

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

"Scopul și provocarea majoră pe care am avut-o în 2018 a fost informarea corectă și educarea clienților, deoarece în România încă se fac multe improvizații în acest domeniu. Vrem să continuăm să specializăm meseriași în acest domeniu."

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

ajutor instalator

Top Categorii

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare

 

ROFMEX 2019