Cum sa scazi consumul energiei electrice cu pana la 40%?

1583 vizualizari
scaderea consumului de energie electrica
Distribuie pe

Climacheck este un dispozitiv care se ocupa de optimizarea consumului de energie electrica si a operatiunilor zilnice ce implica procesele de racire si incalzire. Misiunea lor este de a-si ajuta clientii sa creasca si sa sustina eficienta, fiabilitatea si durata de viata a sistemelor de refrigerare, aer conditionat si a pompelor de caldura, prin optimizarea performantelor acestora. Existent pe piata din anul 2004, Climacheck a fost utilizat peste 1500 de sisteme, ajutand clientii din peste 20 de tari sa economiseasca mari cantitati de energie si sume importante de bani.

Utilizarea zilnica a echipamentelor si sistemelor de refrigerare si de aer conditionat consuma 20% din electricitatea globala, procent aflat in crestere. Asta inseamna costuri foarte mari de intretinere suportate de patronii afacerilor, dar si poluare a mediului inconjurator. Pentru proprietarii de magazine, costurile de racire reprezinta adesea 40-60% din factura de energie electrica. Acest lucru se intampla din cauza unei functionari ineficiente a sistemelor, care produce costuri mai ridicate si cresteri ale emisiilor de CO2.

Cu ajutorul masuratorilor realizate de specialistii Climacheck se pot economisi sume considerabile de bani. Metoda unica de analizare introdusa de acestia monitorizeaza functionarea instalatiilor si identifica problemele si sursele acestora. Odata cunoscute, problemele vor putea fi rezolvate. Solutiile oferite de Climacheck maresc semnificativ eficienta energetica (10%-40%) si contribuie puternic la cresterea fiabilitatii instalatiilor, reducerea uzurii echipamentului si amortizarea costurilor de exploatare.

Exista doua tipuri de sisteme puse la dispozitie de Climacheck: online-fix si onsite-portabil. Climacheck online se ocupa cu monitorizarea performantei si energiei electrice utilizate si avertizeaza din timp orice neregularitate ivita in sistemele de racire/incalzire. Cu ajutorul acestui sistem, se primesc servicii de analiza de la distanta si suport din partea expertilor. Climacheck onsite este un dispozitiv portabil ce are ca scop masurarea consumului, validarea sistemului si depistarea defectelor.

Cu ce beneficii vine Climacheck in intampinarea clientilor?

Dispozitiv usor configurabil

Dispozitivele puse la dispozitie de Climacheck sunt usor configurabile. Acestea se adapteaza perfect oricarui sistem si pot fi montate rapid. Odata montate, acestea supravegheaza functionarea instalatiilor, identificand punctual problemele. Dispozitivele pot fi aplicate si instalatiilor vechi sau aflate la maturitate, reusind sa le creasca randamentul.

Identificarea de probleme/analiza sistemelor

Metodele de analizare si depanare sunt primul pas in optimizarea operatiunilor si minimizarea costurilor. Climacheck, prin metoda unica, masoara performantele sistemelor de aer conditionat, de racire si ventilatie. Aceste date sunt evaluate si in urma lor este inregistrata performanta sistemului. Cu ajutorul Climacheck se poate obtine rapid o imagine asupra modului de functionare a echipamentului si afla de ce ajustari este nevoie pentru a creste eficienta energetica.

Monitorizare continua – avertizare timpurie

De la montarea dispozitivului, acesta va monitoriza continuu parametrii de functionare ai instalatiilor. Sunt analizate: indexul eficientei sistemului, eficienta compresorului, a ciclului, a condensatorului si a evaporatorului, astfel incat in cazul unei posibile defectiuni sa avertizeze din timp.

Reducerea costurilor si optimizarea consumului

Odata indicate problemele, ajuta la scaderea costurilor, prin crearea unui grafic de consum. Cu ajutorul acestuia, fluctuatiile produse de factorii externi se pot regla, astfel incat costurile sa ramana minime, iar performanta sa fie maxima. In urma utilizarii Climacheck, beneficiarii au economisit considerabil. Supermarketurile au reusit sa-si amortizeze costurile cu pana la 20-30%, patinoarele si pistele de gheata cu 20-40% iar industriile cu 10-30%.

Inspectare in timp real

Gratie platformei online, functionarea sistemului poate fi analizata in timp real. Climacheck online, sistem de monitorizare fix, odata montat pe instalatie, transmite informatii continuu prin intermediul internetului pe dispozitivele mobile. In acest fel poate fi verificat si analizat oricand, economisind timp. Solutia mobila ofera proprietarilor de afaceri raspunsuri imediate si precise privind modul de functionare a instalatiilor.

Identificare si cuantificare oportunitati

Pentru a reduce consumul de energie este nevoie a cunoaste cum functioneaza echipamentul. Prin raportul complex al functionarii instalatiilor, echipamentelor si sistemelor, sunt identificate oportunitatile de optimizare a consumului de energie electrica. Pe baza analizei, sunt rezultate cele mai bune metode de reglare a sistemelor si de eficientizare a consumului.

Suport decizional

Specialistii Climacheck sunt la dispozitia clientilor sai. Cu multa experienta in analizarea masuratorilor si a functionarii echipamentului, expertii de la Climacheck ofera asistenta completa. Mai mult, ofera suport decizional in urma masuratorilor realizate cu ajutorul Climacheck.

Asigurare economii sustenabile

In urma montarii dispozitivului Climacheck, costurile energiei electrice se vor reduce semnificativ. Este dovedit faptul ca, prin intermediul solutiilor Climacheck, se ajunge la economisirea energiei electrice cu 10-40% si la cresterea considerabila a eficientei energetice. Pe timp indelungat, Climacheck asigura economii sustenabile pentru afaceri.

Asadar, pentru a beneficia de o analiza corecta si completa, apeleaza cu incredere la serviciile Climacheck. Astfel vei identifica si cuatifica oportunitatile de reducere a costurilor energiei electrice si a eficientizarii intregului proces electric.

In Romania, serviciile Climacheck sunt oferite prin intermediul celor de la Frigotehnics. Detalii despre acestia gasiti pe website-ul lor, http://frigotehnics.ro/climacheck/ sau la numarul de telefon 0730-566330

Sorry…This form is closed to new submissions.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 6.710 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 12.606 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 200 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video