Daikin lanseaza o noua gama de agregate de racire echipate cu agent frigorific R-1234ze(E)

253 vizualizari
Daikin
Distribuie pe

Daikin, unul dintre cei mai importanți producători de soluții HVAC, lansează o nouă generație de agregate de răcire echipate cu compresoare cu șurub comandate prin Inverter, răcite cu aer și cu apă, care funcționează cu agent frigorific R-1234ze(E). Gama de agregate răcite cu aer (seria TZ) este disponibilă pentru un interval de capacități de răcire între 130 kW și 830 kW, în timp ce agregatele răcite cu apă (seria VZ) sunt disponibile pentru capacități între 340 kW și 1600 kW.

Agentul frigorific R-1234ze(E) minimizează impactul agregatelor de răcire cu compresor cu șurub asupra mediului înconjurător datorită potențialului redus de încălzire globală (GWP - Global Warming Potential) în combinaţie cu o eficienţă energetică ridicată. Acest agent HFO (Hidro-Fluoro-Olefină) are un potențial de distrugere a stratului de ozon (ODP - Ozone Depletion Potential) egal cu 0 (zero) și un Potențial de Încălzire Globală (GWP) de 7 (șapte), conform Regulamentului UE referitor la gazele fluorurate, având la bază cel de-al patrulea raport de evaluare al Comitetului inter-guvernamental privind schimbările climatice. Valoarea GWP a agentului R-1234ze (E) este mai mică de 1 (unu), conform celui de-al cincilea raport de evaluare.

Noua gamă de agregate de răcire este echipată cu compresoare cu un singur șurub, comandate prin tehnologiile Inverter și VRV (volumul variabil al agentului frigorific), dezvoltate de Daikin. Comanda prin Inverter ajustează capacitatea agregatului la încărcare parțială în cel mai eficient mod, în timp ce tehnologia VRV reglează funcționarea compresorului în orice condiții de temperatură.

agregate_Daikin

O supapă cu alunecare adaptează presiunea de evacuare a agentului frigorific pentru a corespunde presiunii de condensare în funcționare. Astfel, agentul frigorific este comprimat până la nivelul corect al presiunii, reducând pierderile de energie tipice compresoarelor standard, proiectate cu un raport volumic fix. Tehnologiile Inverter, pentru controlul capacității și VRV, pentru reglarea presiunii de evacuare, lucrează sinergetic pentru optimizarea eficienței unității în orice condiții de funcționare.

Datorită acestor tehnologii superioare, gamele Daikin cu agent frigorific R-134a și R-1234ze(E) sunt deja conforme cu cerințele de eficiență ale Directivei pentru Proiectare Ecologică 2021. Echipamentele cu agent frigorfici R-134a sunt menținute în portofoliul de produse Daikin, permițând o tranziție lină a pieței. Totodată, introducerea noii game R-1234ze(E) asigură o soluție pe termen lung care susține programul de reducere a agenților frigorifici HFC (Hidro-Fluor-Carbon), impus de Regulamentul UE referitor la gazele fluorurate.

Politica Daikin privind agenții frigorifici

Daikin are o lungă tradiție în ceea ce privește reducerea continuă a impactului asupra mediului a produselor de răcire, încălzire și refrigerare, având, totodată, o expertiză unică în ceea ce privește producerea agenților frigorifici și a echipamentelor. Această poziţie susține misiunea Daikin, aceea de “a fi o companie care conduce în aplicarea practicilor ecologice”.

Susținând diversificarea ofertei de agenţi frigorifici pentru a permite folosirea celei mai potrivite soluţii pentru fiecare aplicaţie, Daikin are expertiză atât în utilizarea gazelor fluorurate (HFC, HFO), cât şi a gazelor ne-fluorurate (amoniac, dioxid de carbon, hidrocarburi).

Pentru o imagine de ansamblu, accesaţi “Politica Daikin şi acţiunile generale privind impactul asupra mediului al agenţilor frigorifici”.

www.daikin.ro

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 420 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 25.410.511 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 2.240 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video