Daikin Romania: Ghid pentru o casa cu aer sanatos in timpul iernii

140 vizualizari
sisteme de climatizare
Distribuie pe

Daikin Ururu Sarara

Contrar aparențelor, aerul rece din timpul iernii are un nivel scăzut de umiditate. Astfel, cu cât este mai frig afară, cu atât aerul din interior devine mai uscat. În plus, procesul de încălzire scade și mai mult umiditatea, fapt ce reprezintă o provocare pentru sănătate. Circulația insuficientă, calitatea scăzută a aerului și supraîncălzirea favorizează apariția infecțiilor, gripei, iritațiilor și a răcelilor nesfârșite.

Specialiștii Daikin, liderul mondial în domeniul sistemelor de climatizare pentru uz rezidențial și comercial, recomandă câteva reguli simple care contribuie la îmbunătățirea calității aerului din interiorul casei și la menținerea stării de sănătate.

Lasă aerul să circule

Aerisirea încăperilor cu ferestrele complet deschise permite schimbul de aer dintre interior și exterior în cel mai scurt timp posibil, fără răcirea pereților. Din cauza faptului că marea majoritatea a locuințelor nu sunt echipate cu sisteme automatizate de ventilare și recuperare a căldurii, este recomandat ca pe timpul sezonului rece să deschizi ferestrele timp de 10-15 minute în fiecare cameră, atât dimineața, cât și seara. Aerul proaspăt te va ajuta să te concentrezi întreaga zi și să te odihnești cum trebuie pe timpul nopții.

Fii atent la întreținerea sistemelor de încălzire

Ai grijă de sistemele de încălzire! Acestea trebuie verificate și întreținute de către experți o dată pe an, iar schimbarea filtrelor de aer este recomandată cel puțin o dată la trei ani. Astfel, prin curățarea corespunzătoare și întreținerea periodică, asiguri durata lungă de viață a aparatelor, funcționarea fără probleme și calitatea optimă a aerului furnizat în interior. În plus, toate aceste aspecte contribuie și la reducerea costurilor de energie.

Controlează umiditatea

Păstrează un nivel optim de umiditate în interiorul casei, între 40-55%. Un aer prea uscat oferă o senzație de frig, ceea ce te poate determina să dai drumul la încălzire în mod inutil. Cu Daikin Ururu Sarara poți regla extrem de ușor umiditatea dintr-o încăpere. Ururu, sistemul inteligent de umidificare, extrage cantitatea potrivită de umiditate din aerul exterior pentru a preveni aerul uscat din interior. În schimb, funcția de dezumidificare Sarara elimină umezeală în exces din încăperi, menținând o temperatură uniformă. Totodată, Ururu Sarara poate furniza aer curat în interior, la temperatura dorită, fără nicio pierdere termică.

Setează o temperatură optimă și constantă

O temperatură optimă în interior înseamnă o atmosferă confortabilă, dar mai ales un aer sănătos. În timpul iernii este recomandată o temperatură cuprinsă între 20 și 22 de grade Celsius. Noaptea poți să reduci temperatura cu câteva grade. Dacă în casă este mai cald, organismul va suferi un șoc termic atunci când va întâlni frigul de afară, iar șansele să răcești sunt mari. De asemenea, dacă temperatura din interior scade sub 20 grade apare disconfortul fizic și există riscul apariției gripei sau răcelii.

www.daikin.ro

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 0 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 176 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 0 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 176 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video