Aerteknika

DAIKIN sprijina Acordul de la Kigali, cu privire la eliminarea progresiva a gazelor cu efect de sera

Daikin
vizualizari


Daikin, producator si furnizor de echipamente HVAC care utilizeaza energie regenerabila, sustine Acordul de la Kigali, incheiat de reprezentantii a 197 de tari, cu privire la eliminarea progresiva a consumului global de hidrofluorocarburi – HFC, gaze utilizate in mod obişnuit ca agenti frigorifici. Scopul acestui amendament este diminunarea semnificativa a incalzirii globale intrucat HFC sunt considerate gazele cu efect de sera cu cresterea cea mai rapida a consumului.

Acordul isi propune ca, pana in 2019, sa previna incalzirea globala cu pana la 0,5° C, prin reducerea consumului admisibil de HFC, actiune in concordanta cu abordarea Daikin referitoare la identificarea si introducerea timpurie a unor altenative ecologice. Astfel, compania mizeaza pe implementarea tehnologiilor si solutiilor eficiente, care contribuie la combaterea schimbarilor climatice, prin reducerea potentialului de incalzire globala (GWP) al sistemelor de climatizare si pompelor de caldura.
In Europa, reglementarile privind gazele cu efect de sera, introduse in 2015, au impus restrictii privind utilizarea agentilor frigorifici cu un potential ridicat de incalzirie globala. Cu toate acestea, Daikin a integrat, inca din 2010, recomandarile stricte privind proiectarea ecologica in gama Sky Air pentru aplicatii comerciale usoare.

De altfel, Daikin este pionierul inovatiilor in domeniu, fiind primul producator care a identificat avantajele folosirii agentului frigorific monocomponent R-32, dand startul acestei tendinte. Cu un nivel GWP (potential de incalzire globala) de trei ori mai mic fata de R410A, noua generatie de agenti frigorifici este mai usor de folosit si de reciclat, respecta standardele internationale cu privire la siguranta si eficienta, putand fi utilizat pentru majoritatea unitatilor de aer conditionat, simple sau multi-split, precum si pentru pompele de caldura.

Cu toate acestea, nu exista un agent frigorific ideal pentru orice tip de sistem, de aceea Daikin sustine „diversitatea alegerii agentului frigorific”. Astfel, politica companiei presupune introducerea, cat mai curand posibil, a agentului frigorific optim pentru fiecare aplicatie. De exemplu, Daikin continua sa utilizeze agentul R410A in anumite game, intrucat nivelul GWP al acestora reprezinta doar jumatate din agentul frigorific R404A, folosit in mod obisnuit pentru aceste sisteme. Alegerea agentului potrivit si evaluarea criteriilor ce tin de siguranta, eficienta energetica, eficienta costurilor si reciclabilitate, contribuie la reducerea efectelor negative asupra mediului.

Etapa de eliminare progresiva a HFC este o provocare pentru intreaga industrie HVAC. Insa, bazandu-se pe expertiza dobandita de-a lungul timpului, Daikin colaboreaza cu toate partile implicate, in vederea dezvoltarii unor solutii inovatoare, care sa vina in intampinarea nevoilor clientilor in acelasi timp, sa contribuie la atenuarea schimbarile climatice globale.

Mai multe detalii despre politicile si actiunile Daikin referitoare la impactul agentilor frigorifici asupra mediului inconjurator sunt disponibile aici
 

Adauga Comentarii

Basic HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <p> <br> <span> <img src alt height width data-entity-type data-entity-uuid data-align data-caption>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • Only images hosted on this site may be used in <img> tags.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.

Opinii

Oil&Gas Black Sea Summit

 

„Există viitor pentru motoarele diesel. Vrem să punem punct, odată pentru totdeauna, dezbaterii privind declinul tehnologiei diesel.”

Dr. Volkmar Denner, CEO Bosch

Dr. Jochen Köckler

Tehnologia nu înseamnă a concura cu oamenii; este vorba de a ajuta oamenii. Noi suntem cei care luăm deciziile și stabilim cursul.

Dr. Jochen Köckler, Președintele consiliului de administrație al Deutsche Messe

O abordare a Inteligenței Artificiale de succes nu se referă doar la tehnologie, ci mai ales la oameni inteligenți. Organizaţiile ar trebui să aibă ca prioritate atragerea şi cultivarea de talente.

Carmen Adamescu, Partener EY România

Top Categorii

Romanian Energy Efficient Forum 2018

 

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare