Importanta aerului la ISH: calitatea buna a aerului da rezultate

201 vizualizari
calitatea aerului interior
Distribuie pe

Oamenii petrec mai mult de 80% din timp în spații închise – acasă sau la locul de muncă, în sălile de fitness, la cinema, în restaurante sau alte instituții. În toate aceste locuri, calitatea aerului este importantă pentru sănătate și confort. Dar ce determină calitatea aerului din interior, care sunt factorii care oferă o bună calitate a acestuia? De ce depinde această calitate și cum poate fi ea garantată?

Dacă spațiile de locuit nu au în aer concentrații ridicate de substanțe periculoase, cum ar fi, de exemplu, cele degajate în procesele de fabricație, atunci contaminantul crucial care trebuie luat în considerare la determinarea calității aerului este conținutul de CO2. Multe studii au arătat că la concentrații în aer ambiental de circa 1.500 ppm de CO2 în sus, capacitatea oamenilor de a se concentra se diminuează semnificativ. Deoarece oamenii elimină în jur de 20 de litri de CO2 în atmosfera ambientală în fiecare oră, doar prin respirație, în lipsa reîmprospătării aerului încăperilor, sunt atinse valori semnificativ mai mari în living room-uri, spațiile de la locurile de muncă și săli de clasă. În ceea ce privește reglementarea la locul de muncă ASR 3.6, asociațiile patronale germane recomandă ca, pentru a exclude orice posibilitate de deteriorare a sănătății, nivelurile de concentrație ale CO2 trebuie menținute permanent sub 1000 ppm. Acest lucru este, de asemenea, recomandat în multe alte standarde și ghiduri.

Pe lângă CO2, există și alte substanțe care poluează și aerul din interior și, prin urmare, aerul pe care îl respirăm: de exemplu, emanațiile materialelor de construcție și mobilierul interior, cum ar fi adezivii și covoarele. Acestea și alte substanțe ar trebui, prin urmare, să fie eliminate și din zonele interioare.

Echipamente și instalații pentru calitatea aerului interior: la revedere poluanți!

Fără îndoială, în multe cazuri, o calitate satisfăcătoare a aerului din interior poate fi realizată simplu și rapid doar prin deschiderea unei ferestre; însă aceasta nu este niciodată o soluție permanentă. Influxul de aer rece în timpul iernii sau aer cald în timpul verii distruge balanța energetică a clădirii. În plus, deschiderea ferestrei în multe locații din centrul orașului nu este o opțiune bună, din cauza zgomotului sau a aerului exterior poluat. O soluție permanentă pentru asigurarea unei bune calități a aerului este oferită numai de tehnologia de tratare a aerului – cu alte cuvinte, sistemele de ventilație adecvate locuințelor și spațiilor destinate locurilor de muncă. Pentru astfel de sisteme, volumul necesar de aer extern necesar nivelului adecvat al calității aerului din interior este calculat exact, ținând cont de numărul de persoane și de suprafață. Acest aer este apoi procesat în unitatea de ventilație pentru a îndepărta particulele, praful, polenul și alți poluanți. Acesta este filtrat și apoi distribuit în încăperile din clădire prin canalele de ventilație. În același timp, aerul vechi este scos din încăperi. Schimbarea constantă a aerului conduce la un aer permanent de bună calitate, impecabil de curat – și fără a fi nevoie de întreruperile necesare deschiderii ferestrelor.

Astfel de soluții tehnologice pentru asigurarea calității aerului din interior oferă și alte beneficii  în plus: în funcție de cererea de încălzire sau răcire, aerul extern care este aspirat în sistemul de climatizare poate fi răcit, încălzit, umidificat  astfel încât să ofere o temperatură și un mediu confortabil pentru oamenii din interiorul clădirii. Toate unitățile de ventilație sunt echipate cu sisteme de recuperare a căldurii, capabile să  salveze  până la 90% din energia termică din aerul evacuat. Cu aceasta, se încălzește sau se răcește aerul de admisie. Acest sistem de recuperare a căldurii economisește cantități semnificative de energie pentru încălzire și răcire.
Aceste progrese esențiale în tehnologiile de refrigerare, aer condiționat și ventilație pot fi experimentate în premieră la ISH și reprezintă o caracteristică centrală a zonei dedicate Energiei, din cadrul expoziției. Având peste 2.400 de expozanți, ISH este cea mai mare expoziție din lume dedicată Apei și Energiei care va avea loc între 11 și 15 martie 2019 la Frankfurt am Main, cu o nouă succesiune de vizitare (de luni până vineri). Atât liderii de piață germani și internaționali, cât și companiile de vârf din domeniul tehnologic se vor concentra pe teme precum calitatea aerului interior, tehnologia de încălzire digitală și IoT în relație cu automatizarea clădirilor. În același timp, ISH se va concentra asupra numeroaselor inovații care contribuie la conservarea resurselor naturale. ISH este, de asemenea, cel mai mare eveniment din lume pentru concepte de baie moderne și soluții durabile, pe termen lung în domeniul salubrizării.

În 2019, ISH va beneficia de o nouă structură pentru spațiile expoziționale. Clusterele tematice rezultate vor crea sinergii valoroase și vor consolida comunicarea între factorii de decizie și jucătorii din acest sector. Acest lucru este valabil și pentru expozanții din domeniul tehnologiei de refrigerare, climatizare și ventilație, care sunt acum reuniți în Pavilionul 8, în centrul spațiului expozițional. Aici, proiectanții, instalatorii, comercianții calificați și constructorii de echipamente de refrigerare vor găsi câteva soluții și produse eficiente pentru a fi utilizate în munca lor de zi cu zi. În același timp, noul plan al pavilioanelor oferă o structură mai clară pentru a găsi mai rapid și mai ușor ceea ce cauți. Un nou serviciu nou la ISH este aplicația sa de navigare digitală. Aceasta cuprinde toate standurile și evenimentele de la ISH, făcându-le rapid și ușor de găsit și oferind vizitatorilor real ajutor în planificarea vizitei.

Mai multe informații despre expoziție pot fi găsite aici:
www.ish.messefrankfurt.com/restructuring
ISH are loc între 11-15 martie 2019.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 0 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 176 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 0 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 176 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video