Mituri despre aerul conditionat, explicate de specialistii Daikin

243 vizualizari
mituri aer conditionat
Distribuie pe

Există numeroase mituri despre aerul condiționat, care se referă, fie la faptul că poate fi dăunător sănătății, fie că este zgomotos, costisitor sau neprietenos cu mediul înconjurător. Adevărat sau fals? Dacă în urmă cu aproape 100 de ani aceste întrebări erau justificate, odată cu evoluția tehnologiei lucrurile s-au schimbat radical. Specialiștii Daikin, liderul mondial pe piața aparatelor de aer condiționat, explică de ce aceste informații nu mai sunt de actualitate.

Aerul condiționat provoacă răceli de vară. Fals.

Cauza răcelilor nu este aerul rece, ci virusurile specifice. Însă, utilizarea sau întreținerea necorespunzătoare a aparatelor de aer condiționat poate cauza simptome similare unei răceli, de aceea este recomandată curățarea periodică sau chiar înlocuirea filtrelor de aer. De asemenea, pentru a evita disconfortul, asigurați-vă că păstrați o temperatură constantă în încăperi, iar diferența dintre exterior și interior nu depăsește 10°C.

Aerul condiționat produce curenți reci de aer. Fals.intelligent eye

Cele mai multe sisteme Daikin sunt echipate cu senzori performanți, precum „Ochiul Inteligent”, care detectează persoanele din încăpere și direcționează automat fluxul de aer departe de acestea, prevenind orice disconfort care poate fi cauzat de orientarea fluxului de aer direct către o persoană. Un alt senzor special proiectat de Daikin este „Grid Eye”, care măsoară temperatura de la nivelul suprafețelor pentru a asigura distribuția aerului către suprafețele cu o temperatură mai ridicată.

O nouă inovație utilizată de Daikin pentru prevenirea curenților deranjanți de aer este așa numitul „efect Coandă”, integrat în cel mai nou aparat de aer condiționat de tip split, Stylish. Cu ajutorul fantelor special proiectate, unitatea determină două modele diferite ale jetului de aer, în funcție de solicitarea de încălzire sau răcire a spațiului, pentru a crea o temperatură stabilă și confortabilă în încăpere.

coanda effect

Aerul condiționat răspândește praful, bacteriile și alergenii. Fals.

Pentru a asigura cea mai bună calitate a aerului interior, unitățile Daikin pot fi dotate cu filtre de purificare a aerului. Filtrul deodorizant cu apatit de titan reține particulele de praf din aer, substanțele dăunătoare și mirosurile neplăcute, în timp ce filtrul cu argint elimină particulele de polen și acarienii în proporție de peste 99%. De asemenea, tehnologia Flash Streamer utilizează electroni de mare viteză pentru a descompune mirosurile, alergenii, bacteriile și virusurile, contribuind la îmbunătățirea rapidă a calității aerului din încăpere.

Aerul condiționat provoacă reacții alergice sau alte afecțiuni. Fals.

Un aparat de aer condiționat întreținut și folosit corespunzător nu poate provoca alergii sau alte boli. Pentru a preveni dezvoltarea mucegaiurilor sau a bacteriilor cauzate de umiditatea unor elemente interne se recomandă întreținerea și curățarea constantă a unităților.

Unitatea interioară nu este silențioasă. Fals.

Unitățile din gama Bluevolution funcționează cu un nivel extrem de redus al zgomotului, chiar și de 19 dB(A), echivalentul foșnetului imperceptibil al frunzelor. Acest aspect permite instalarea aparatelor de aer condiționat în dormitoare, putând fi lăsate în funcțiune chiar și în timpul nopții.

Unitățile exterioare sunt zgomotoase și deranjează vecinii. Fals.

Majoritatea unităților exterioare Daikin pentru uz rezidențial au un mod de operare silențios, astfel încât să nu creeze un disconfort fonic locuitorilor din apropiere. În plus, butonul „Silent” de pe telecomandă reduce zgomotul în timpul funcţionării cu 3 dB(A), adică la jumătate față de cel nominal.

Aparatele de aer condiționat consumă foarte multă energie electrică. Depinde.

Multe aparate de aer condiționat Daikin sunt clasa A+++, ceea ce înseamnă că fac parte din categoria celor mai eficiente soluții din punct de vedere energetic disponibile pe piață. De exemplu, Daikin Ururu Sarara este cel mai performant echipament din gama rezidențială, consumul de energie pentru utilizarea continuă timp de 10 ore fiind mai mic decât consumul pentru un ciclu de spălare într-o mașină de spălat standard.ururu sarara

La performanța energetică a unităților Daikin contribuie tehnologiile și funcțiile performante, precum „Ochiul Inteligent”, care detectează faptul că persoanele au părăsit încăperea și comută automat unitatea în modul standby după 20 de minute, pentru a economisi mai multă energie.

Agenții frigorifici sunt un motor al încălzirii globale. Parțial adevărat.

În prezent, majoritatea aparatelor de aer condiționat de pe piață sunt echipate cu agent frigorific R-410A. Însă, din cauza potențialului său ridicat de încălzire globală (GWP), începând cu anul 2025 va fi interzisă utilizarea acestuia pentru sistemele split care conțin până la 3 kg. de agent frigorific.

Atent la impactul produselor asupra mediului înconjurător, Daikin a lansat în 2016 primele aparate de aer condiționat cu agent frigorific R-32 și începând cu acel moment s-au produs milioane de unități. Sistemele de aer condiționat cu agent frigorific R-32, a cărui valoare GWP este de doar o treime din cea a agentului R-410A, sunt mult mai ecologice.

În plus, fiind un agent frigorific monocomponent și nu un amestec, precum R-410A, agentul R-32 ușurează sarcina instalatorilor și a tehnicienilor de service, fiind mai ușor de manevrat, reciclat sau reutilizat.

www.daikin.ro

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 420 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 25.410.511 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 2.240 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video