Aerteknika

Motivul pentru care unitatile de aer conditionat miros uneori urat?

miros aparat aer conditionat
vizualizari

Există un motiv dezgustător pentru care unitățile de aer condiționat miros adesea atât de urât. Oamenii de știință au descoperit că mirosul neplăcut este cauzat de celulele moarte ale pielii care sunt captate de aceste unități.

Bacteriile din celulele pielii produc amoniac pur, o substanță chimică mirositoare care intră în componența ureii - principalul constituent al urinei.

A fost efectuat un studiu, de către dr. Lai Ka-man, profesor colaborator la Universitatea din Hong Kong. Dr. Lai Ka-man și echipa sa au examinat șapte specii de bacterii și patru specii de ciuperci frecvent întâlnite în unitățile de aer condiționat. Ei au descoperit că "scuamele de piele" - celulele moarte ale pielii - sunt o sursă de hrană pentru bacteriile care trăiesc în unitățile AC.

AC study

Dr. Lai afirmă: "Pentru un control eficient pe termen lung al mirosului, este important să se reducă cantitatea de scuame de la intrarea în unitățile de răcire aer. Cea mai simplă metodă este de a instala un filtru adecvat pentru a capta scuamele de piele din aer. Un filtru care poate capta în mod eficient particule mai mici de [0,001 cm] ar trebui să ajute la rezolvarea problemei mirosurilor."

Celulele moarte conțin keratină, o proteină structurală care face parte din compoziția unghiilor și a părului la om. În regnul animal, keratina este materialul din care este format cornul valoros al unui rinocer.

AC2

Oamenii de știință spun că substanța keratină care se află în celulele pielii umane este descompusă de niște enzime numite keratinaze. Când substanțele chimice din keratinază digeră celulele pielii, cheratina este descompusă și produce amoniu. Când trece prin ficat, amoniacul este transformat în amoniu și apoi în uree - constituentul principal al urinei.

În unitățile de aer condiționat, bacteriile care locuiesc acolo conțin substanțe chimice denumite keratinaze care descompun proteinele din celulele pielii. Ca urmare, aceste bacterii produc amoniac pur care circulă prin unitatea de climatizare - răspândind mirosul familiar de urină.

Din moment ce mulți oameni petrec mai mult de 70% din timpul lor în interior, calitatea aerului ar trebui să primească atenția cuvenită.

Studiul a fost publicat înInternational Journal of Indoor Environment and Health.

Opinii

„Există viitor pentru motoarele diesel. Vrem să punem punct, odată pentru totdeauna, dezbaterii privind declinul tehnologiei diesel.”

Dr. Volkmar Denner, CEO Bosch

Dr. Jochen Köckler

Tehnologia nu înseamnă a concura cu oamenii; este vorba de a ajuta oamenii. Noi suntem cei care luăm deciziile și stabilim cursul.

Dr. Jochen Köckler, Președintele consiliului de administrație al Deutsche Messe

Îi răsplătim pe cei care aleg să conducă eco și folosesc mașini electrice, punându-le la dispoziție autonomie în deplasare: printr-o infrastructură acoperitoare și prin asigurarea gratuității deplasării, suportând costurile alimentării.

Valer Hancaș, Director Comunicare & Corporate Affairs Kaufland România

Ne aşteptăm ca segmentul coboţilor să continue a fi în următorii ani unul dintre principalii vectori de dezvoltare a pieţei de soluţii de automatizare.

Jürgen von Hollen, Preşedinte, Universal Robots

Se estimează că energia solară va oferi cu 40.000 mai multe locuri de muncă în Europa până în 2019 dacă barierele comerciale sunt eliminate.

James Watson, CEO SolarPower Europe

O abordare a Inteligenței Artificiale de succes nu se referă doar la tehnologie, ci mai ales la oameni inteligenți. Organizaţiile ar trebui să aibă ca prioritate atragerea şi cultivarea de talente.

Carmen Adamescu, Partener EY România

Karmenu Vella

După unele estimări, 23.000 de decese au loc anual în România din cauza poluării aerului cu anumite particule. Este important să lucrăm pentru a combate această problemă.

Comisarul european pentru mediu, afaceri maritime şi pescuit, Karmenu Vella

Zhechko Kyurkchiev, CEO Tesy

De aceea noi la TESY ne bazăm pe oportunitatea de a-i atrage pe oamenii cei mai talentați și dornici să învețe, care au energia să creeze produse impresionante și ambiția de cuceri obiective provocatoare.

Zhechko Kyurkchiev, CEO Tesy

Top Categorii

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare