Noua generatie de agenti frigorifici pentru reducerea consumului de energie electrica cu pana la 10%

82 vizualizari
Daikin
Distribuie pe

Daikin lanseaza, in premiera pe piata de profil, pompe de caldura si aer conditionat incarcate cu noua generatie de agenti frigorigici R-32, inovatie care asigura o eficienta energetica ridicata si totodata, o protectie sporita a mediului inconjurator. In acest moment, R-32 este pozitionat ca lider al gamei de agenti frigorifici datorita proprietatilor sale de a reduce consumul de energie electrica cu aproximativ 10%, comparativ cu aparatele de climatizare care folosesc alte tipuri de agenti frigorifici. De asemenea, potentialul de incalzire globala (GWP) de trei ori mai mic decat R-410 si impactul redus asupra mediului sunt elemente care consolideaza pozitia de top a noii game R-32.

“Urmarind filosofia companiei in ceea ce priveste aplicarea practicilor ecologice cu eficienta energetica, Daikin a lansat un trend in materie de agenti frigorifici, fiind prima companie care a dezvoltat un aparat de aer conditionat care foloseste exclusiv agenti frigorifici din gama R-32. De fapt, acest agent frigorific a fost folosit multi ani ca o componenta a agentului frigorific R-410A, insa Daikin, pionier al inovatiilor in acest domeniu, a recunosut avantajele folosirii agentului pur R-32, in defavoarea utilizarii ca parte a unui amestec. De atunci, multi jucatori din industrie ne-au urmat modelul”, a declarat Julia Marinescu, Marketing Coordinator, Daikin Airconditioning Central Europe – Romania.

Primele aparate de aer conditionat cu agent frigorific R-32 au fost lansate la nivelul Europei in 2013, oferind beneficii mediului prin controlul de neegalat pe care il ofera utilizatorilor. Daikin Emura, Ururu Sarara, FTXM sunt doar cateva dintre produsele incarcate cu R-32, disponibile in Europa. Performantele acestui sistem pot fi evidentiate printr-un exemplu concret: in cazul in care un client alege aerul conditionat Daikin Emura cu agent frigorific R-32, echivalentul incarcaturii de CO2 al acestuia este de 78% mai mica comparativ cu acelasi model incarcat cu R-410A. Acest lucru se datoreaza faptului ca R-32 are un potential de incalzire globala de trei ori mai mic decat R-410A, iar volumul agentului frigorific este, de asemenea, cu 30% mai mic fata de celalalt sistem, fapt ce reduce substantial riscurile pentru mediu in cazul in care se va produce o scurgere in mod accidental.
Avand ca scop minimizarea riscurilor provenite de la gazele fluorurate cu efect de sera, utilizate in mod obisnuit ca agenti frigorifici, Uniunea Europeana a interzis din 2004 orice echipament cu agenti frigorifici care diminueaza stratul de ozon. De atunci, sunt acceptate in Europa doar anumite game de agenti frigorifici, precum R-32, R-410A, R-134A.

Fiind preocupat de nevoile consumatorilor, Daikin a evaluat cu atentie toate optiunile, luand in considerare pentru gama R-32 atat reducerea potentialul de incalzire global, cat si aspectele legate de eficienta energetica, siguranta si accesibilitate. Agentul R-32 poate fi utilizat in siguranta pentru majoritatea unitatilor de aer conditionat si pompe de caldura deoarece respecta standardele internationale si europene referitoare la inflamabilitate, aflandu-se sub limita inferioara definita de legislatia in vigoare. In plus, instalarea si intretinerea echipamentelor R-32 este similara si la fel de simpla ca cea a echipamentelor R-410A si pentru ca este un agent pur, manevrarea este mult mai usoara.

Pe langa efectul agentilor frigorifici, un impact major al aparatelor de aer conditionat si al pompelor de caldura asupra incalzirii globale provine de la energia electrica pe care acestea o folosesc. Insa, in cazul in care exista surse regenerabile de energie, acest impact poate fi aproape de zero. Avand ca obiectiv protectia mediului inconjurator, Daikin recomanda alegerea unui model cu eticheta energetica din clasa de top si totodata, un echipament cu o incarcatura a echivalentului de CO2 cat mai redusa.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 461 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 17.172 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 1.550 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 449.798 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video