Pasul urmator: «Integrarea proiectarii termice»

93 vizualizari
EPlan
Distribuie pe

La SPS IPC Drives 2015, Eplan, Phoenix Contact si Rittal prezinta „Integrarea proiectarii termice” - noi posibilitati pentru proiectarea standardizata a dulapurilor de comanda eficiente din punct de vedere energetic cu sisteme de control al climatizarii. Prin aceasta proiectare virtuala integrata, companiile pot evita erorile de proiectare din sistemele de control al climatizarii si pot preveni timpii morti si solicitarile de service redundante, reducand astfel costurile si sporind calitatea proceselor.

Figura 1: Reprezentarea distributiei pierderilor termice intr-un dulap de comanda.
La stanga: vedere normala a dulapului.
La dreapta: ilustrarea distributiei pierderilor termice.
Culoarea unei componente corespunde densitatii sarcinii sale termice – componentele ilustrate in rosu
sunt cele care trebuie racite in mod privilegiat.

La SPS IPC Drives, partenerii colaboratori Eplan, Phoenix Contact si Rittal prezinta Integrarea proiectarii termice, un concept integrat constand din date de produse digitale, planificarea proiectelor cu ajutorul software-ului si solutii nou dezvoltate de control al climatizarii. Astfel utilizatorilor din sfera proiectarii dulapurilor de comanda li se promit imbunatatiri remarcabile si durabile in ceea ce priveste proiectarea, racirea si functionarea fara probleme a dulapurilor de comanda. Proiectantii pot verifica vederile ansamblurilor conform considerentelor de control al climatizarii si pot indica interactiv cea mai buna solutie de control al climatizarii.

In viitor, planificarea proiectarii virtuale 3D in Eplan Pro Panel va fi extinsa cu functii punctuale speciale. Obiectivul esential este de a comunica proiectantilor de dulapuri de comanda functionalitatea, limitele de performanta si posibilitatile de integrare ale variatiilor sistemelor individuale de control al climatizarii, astfel incat acestia sa poata dezvolta cea mai eficienta solutie de control al climatizarii in mod cat mai intuitiv si mai simplu.

Prevenirea „punctelor fierbinti”
Proiectantii au nevoie de o vedere de ansamblu asupra pozitionarii intr-un dulap de comanda a componentelor care necesita racire in mod special, pentru amplasarea optima a componentelor de control al climatizarii. Este important sa se evite asa-numitele puncte fierbinti de la bun inceput. Eplan Pro Panel va avea o functionalitate noua incepand din toamna lui 2016, care coloreaza diferit componentele instalate, in functie de densitatile sarcinilor termice, care sunt calculate pe baza pierderilor termice maxime corelate cu dimensiunea componentei instalate.

De asemenea, proiectantii primesc informatii privind distributia densitatii sarcinii termice in intregul dulap. Daca apare un dezechilibru in distributie, acesta poate fi corectat oricand prin modificari punctuale in vederea de contrapanou. Toate informatiile necesare sunt puse la dispozitie ca date de aparat prin Eplan Data Portal. In acest scop, Phoenix Contact este primul producator care furnizeaza date de aparat relevante pentru integrarea componentelor sale in Eplan Data Portal, inclusiv valori cum ar fi pierderile termice maxime, spatierea minima si sensurile de circulatie daca aparatul are propria ventilatie.

Control optim al climatizarii si racire controlata
Pentru a asigura circulatia aerului in mod ideal si fara probleme intr-un dulap de comanda, proiectantii au nevoie de asistenta vizuala, pentru a compara pozitiile de montare a componentelor cu factorii determinanti ai sistemului de control al climatizarii. Spatiile care trebuie sa ramana libere pentru a asigura circulatia aerului si zonele in care conditiile termice sunt ideale sunt ilustrate grafic atunci cand se utilizeaza solutiile de control al climatizarii Rittal. Spatiile in care circulatia aerului este blocata nu pot fi utilizate pentru montarea componentelor, deoarece in caz contrar componentele de control al climatizarii vor avea dificultati sporite la furnizarea volumului necesar de aer rece.

Vizualizarea circulatiei aerului si a pierderilor termice
O zona cu un control optim al climatizarii este o zona in care un sistem de control al climatizarii poate furniza racire eficienta datorita capacitatii sale de debit. Eplan Pro Panel asigura vizualizarea corespunzatoare a parametrilor relevanti ai aparatelor – de exemplu, distanta maxima de patrundere pentru aerul de racire, precum si unghiul de patrundere si/sau de iesire a aerului din aparat. De asemenea, este luat in calcul faptul ca viteza de circulatie scade odata cu distanta fata de aparat si astfel distanta de patrundere este limitata.

Numai prin utilizarea unui dispozitiv de deviere a aerului pot fi eliminate regiunile cu circulatie turbulenta, astfel incat aerul de racire sa patrunda in dulap paralel cu usa. Accesoriile specifice aparatelor necesare pentru aceasta sunt proiectate pentru notificari privind zona cu un control optim al climatizarii. In viitor, toate datele si informatiile necesare vor fi incluse ca parte din datele produselor pentru componentele respective de control al climatizarii de la Rittal si vor fi puse la dispozitie prin Eplan Data Portal. Utilizarea sistemului Eplan Pro Panel permite verificarea precisa pentru diverse rulari de testare.

Figura 2: La stanga: pentru constructia usii, zona cu un control optim al climatizarii nu ajunge la peretele dulapului.
Centru: pentru montarea unui perete lateral la stanga, toate componentele sunt amplasate in zona cu racire optima.
La dreapta: in spatiile in care circulatia aerului este blocata nu sunt obstacole.

www.eplan.ro
Eplan Software & Service GmbH Sediu permanent Romania
Str. Ana Aslan Nr.40 ,Etaj I
400528 Cluj-Napoca
Romania
Andrus Ing. Calin
Phone: +40 264 438 723
Fax: +40 264 438 724
andrus.c@eplan.ro

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 461 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 17.172 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 1.550 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 449.798 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video