Raceste locuinta, fara a apasa constant butonul aparatului de aer conditionat

169 vizualizari
 10 moduri de a raci locuinta pe timpul verii
Distribuie pe

A păstra casa răcoroasă pe timpul verii reprezintă o provocare pentru mulți proprietari; poți face aceasta fără a crește costurile acestor utilități:

1. Verifică filtrele de aer

Filtrele de aer murdare sunt filtre înfundate, ceea ce înseamnă că aerul condiționat nu funcționează la fel de eficient cum ar trebui. Dacă simți un miros neplăcut sau praf de fiecare dată când pornești unitatea AC, este foarte probabil ca filtrele să necesite înlocuire.

2. Adaugă ventilatoare de tavan la încăperile cele mai utilizate

Ventilatoarele de tavan sunt un mod foarte economic și adesea plăcut de distribuire uniformă a aerului rece. Ele vor împinge aerul cald în sus și departe de tine, făcând aerul să circule în întreaga casă. Verifică setările ventilatorului de tavan, deoarece de obicei există o direcție pentru răcire și o alta pentru încălzire.

3. Pregătește mâncărurile care degajă mirosuri puternice în aer liber, mai degrabă decât în bucătărie

Prepararea fripturilor în bucătărie va umple interiorul casei cu căldură în exces, care apoi se va lupta sistemul de răcire. Planifică gătirea fripturilor pe grătar afară, astfel încât să nu perturbezi controlul climatizării interioare. De asemenea, servește mâncăruri care nu necesită coacere, de preferat.

4. Blochează lumina soarelui

Storurile și perdelele pot fi unele dintre cele mai utile elemente de răcire, deoarece ele împiedică căldura sufocantă să intre în casă. Deși umbra poate părea sumbră, va contribui mult la menținerea facturii de utilități mai mici și la reducerea sarcinii sistemelor de răcire.

5. Menține în funcțiune aparatele importante

Frigiderul vechi poate contribui la căldura din interior, chiar dacă aparatul de aer condiționat este super-eficient. Orice aparat vechi, dacă nu este întreținut corespunzător, ar putea deregla temperatura, ca să nu mai vorbim de contribuția la scăderea calității aerului. Înlocuirea frigiderului vechi înseamnă că vei avea din nou salată fragedă în cutia rece, dar și că elementele de încălzire din spate nu te vor încălzi în plus pe timp de vară.

6. Izolează ferestrele sau înlocuiește-le pe toate

Ferestrele sunt adesea punctul de încercare oricărui proprietar care încearcă să mențină locul rece sau cald; astfel, trebuie să le izolezi sau să instalezi modele mai noi, mai eficiente din punct de vedere energetic. Deși pot părea inițial costisitoar, costrurile ferestrelor noi se vor amortiza în scurt timp.

7. Folosește doar etajele de jos ale casei

Dacă transpiri când te afli acasă, dar nu te simți bine gândindu-te la factura de la sfârșitul lunii pentru aerul condiționat, încearcă să închizi camerele de sus ale casei și să le folosești numai pe cele de la parter. Jos este mai rece în mod natural, iar închiderea chiar și a unei mici părți, ar trebui să te ajute considerabil.

8. Bazează-te pe copaci pentru a avea umbră

Câțiva copaci plantați în mod strategic lângă casă adaugă umbră naturală și frumusețe, deci luați în considerare un peisagist care va planta copaci în cel mai strategic loc pentru umbră. Un copac mare ar putea chiar să obstrucționeze razele puternice ale soarelui în timpul orelor de vârf, reducând în mod drastic temperatura interioară, menținând costurile sub control.

9. Instalează o folie protectoare geam pentru blocarea căldurii și a razelor UV

Folia aplicată pe fereastră este un mod economic și chiar elegant de a răci casa. Există diferite scheme de culori și modele care vor personaliza exteriorul, oprind totodată soarele să intre în casă. Poți aplica singur folia pe fereastră dacă ai mână sigură și ochi bun pentru netezire.

10. Verifică sistemul HVAC

Sistemul care funcționează la greu pentru a menține confortul tău și al familiei nu poate funcționa bine la capacitate maximă dacă nu a fost întreținut. Un profesionist ar trebui să inspecteze unitatea, punând totul în stare optimă de funcționare. Atât încălzirea cât și răcirea necesită componente care să fie curate, fără fisuri și alte defecte, împreună cu inspecțiile actualizate. Așa cum vehiculul pe care îl conduci are nevoie de reglare de performanță optimă periodică, la fel și sistemul HVAC.

 

Încălzirea și răcirea reprezintă o parte importantă a vieții noastre, deși este posibil să nu apară prea des în discuții. Elementele interioare care funcționează pentru a-ți menține răcoarea în casă pe timp de vară și condițiile de confort în timpul iernii, trebuie să fie monitorizate și întreținute pe tot parcursul anului. Investește în sistemele care îți mențin confortul și ele te vor răsplăti cu fiabilitate pe termen lung, stabilitate termică și facturi de utilități mai mici și mai predictibile.

 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 461 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 17.172 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 1.550 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 449.798 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video