Sistem de ventilatie cu recuperare de caldura Frankische Profi-Air

742 vizualizari
Profi-air Kreativ
Distribuie pe

frankische
Confortul unei clădiri este determinat într-o proporţie covârşitoare de sistemele de instalaţii. Pe lângă instalaţiile sanitare şi de încălzire, cele de ventilaţie joacă un rol foarte important în crearea stării de confort.

Oamenii petrec acasă în jur de 50% din timpul lor, astfel calitatea aerului interior devine esenţială atât din punct de vedere al sănătăţii cât şi a stării de confort. Nivelul de CO2, conţinutul de particule de praf sau polen, asigurarea concentraţiei de oxigen recomandat, umiditatea relativă, viteza aerului interior, mirosurile, sunt factori ce se pot controla prin ventilare.

Lipsa ventilării necesare în clădiri poate cauza apariţia mucegaiului, a igrasiei, care sunt dăunătoare pentru ocupanţii clădirii dar şi pentru structura clădirilor. Calitatea necorespunzătoare a aerului poate cauza dureri de cap, probleme de concentraţie, somnolenţă, calitatea slabă a somnului. Pentru cei care suferă de astm sau diferite tipuri de alergii, la praf sau polen, aceşti factori sunt şi mai importanţi.

Ventilaţia este de 3 tipuri: ventilare naturală, ventilare mecanică sau ventilare mixtă.

Ventilarea naturală sau fără recuperare de căldură este o risipă de energie. Mare parte din necesarul termic al clădirilor se datorează încălzirii aerului proaspăt infiltrat/introdus.

Prin alegerea unui sistem Profi-Air putem beneficia de următoarele:
• recuperarea căldurii până la 95% din pierderile cauzate de infiltraţii, astfel realizând economie de energie, timp şi bani;
• asigurarea nivelului de eficienţă energetică A/A+;
• aer interior filtrat de impurităţi precum praf, polen, mirosuri, nivel de igienă sporită datorită lipsei de praf;
• creşte valoarea imobilului;
• creşterea confortului datorită faptului că nu mai suntem nevoiţi să deschidem ferestrele scăzând totodată poluarea fonică şi prevenind formarea curenţilor de aer deranjanţi;
• se pot dota cu senzor de umiditate şi senzor CO2;
• au sistem inteligent antiîngheţ încadrat;
• bypass integrat pentru sezonul de vară care dezactivează recuperatorul de căldură în timpul nopţii pentru a nu reîncălzi aerul introdus.

Aceste sisteme inteligente Profi-Air au display tactil, se pot controla şi cu dispozitivele smart prin wireless şi se pot integra în sistemele de automatizare BMS/KNX. Unităţile centrale se pot monta atât pe perete, pe pardoseală, cât şi deasupra tavanului fals, în funcţie de preferinţe.

Toate accesoriile, respectiv tubulatura necesară se găsesc în gama de produse Profi-Air. Sistemele de distribuţie Profi-Air classic cu secţiune circulară şi Profi-Air tunnel având secţiune aplatizată au suprafaţă interioară netedă, antibacteriană, antistatică, pentru o igienă sporită. Aceste conducte permit circularea unui debit de aer relativ mare, silenţios, fără pierderi ridicate de sarcină. Au posibilitate de îmbinare fără lipituri sau bandă adezivă, permit îndoirea strânsă a tubulaturii ceea ce oferă posibilitatea unei execuţii uşoare şi rapide. Tubulatura Profi-Air tunnel are un mare avantaj: adâncimea de instalare de doar 52 mm, datorită formei.

Recomand utilizarea acestor sisteme de ventilare, pentru obţinerea unui mediu curat, confort sporit şi economie de energie şi implicit, bani.
Ing. Szatmári Bernadett

Pentru mai multe informații despre sistemele de ventilație cu recuperare de căldură Profi-Air vă rugăm să accesați site-ul www.novapex.ro sau să ne contactați prin e-mail la info@novapex.ro sau telefonic la 0361-802.612.

Experții noștri vă stau la dispoziție pentru orice solicitare.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 0 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 176 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 0 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 176 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video