novapex

 

Solutii de climatizare invizibile pentru spatiile urbane: Pompa de caldura VRV IV de la Daikin

daikin
vizualizari

Daikin lanseaza in premiera o pompa de caldura VRV IV pentru instalare la interior
Daikin lanseaza o noua solutie VRV pentru banci, spatii de retail si afaceri comerciale de dimensiuni medii si mici. Prima solutie VRV IV cu unitate exterioara pentru folosire in interior, seria VRV IV i a fost dezvoltata pentru a raspunde spatiilor urbane de dimensiuni reduse si clientilor care isi doresc solutii invizibile de aer conditionat.

Proiectat pentru a se conforma celor mai riguroase reglementari de urbanism si zgomot permis, seria VRV IV i ofera instalatorilor un grad extrem de mare de libertate in privinta configurarii. Conceptul split unic, dimensiunile extrem de compacte si greutatea redusa il fac usor de manevrat chiar si de doua persoane, usor si eficient de instalat. Totodata, sistemul are calitatea de a fi aproape invizibil, in timp ce ofera intreaga functionalitate a unui sistem VRV, la cel mai inalt grad de eficienta sezoniera de pe piata.

Un concept unic de unitate split de exterior
Un concept unic de unitate split cu compresor si schimbator de caldura separate permite sistemului VRV IV I series sa fie instalat discret la interior, in timp ce la exterior se va vedea doar grilajul unitatii exterioare, plasate in apropierea unitatii interioare. Pentru un design si mai discret la exterior, grilajul poate fi ascuns sub diverse elemente de fatada, precum logo-ul sau cornisa, sau chiar incorporat in arhitectura cladirii de la inceput.

Beneficii la instalare
Instalarea la interior reprezinta o solutie mai economica decat unitatile conventionale de exterior, care necesita casete costisitoare de reducere a zgomotului in zonele intens populate. Sistemul in doua unitati, usor de manevrat, elimina nevoia unui lift industrial in cladirea in care este instalat si face ca instalarea sa fie mai usoara, rapida si mai ieftina. Totodata, costurile de instalare sunt reduse si datorita sistemului mai scurt de tevi necesar, datorita caruia nu apare nicio diferenta in arhitectura care ar afecta nivelurile invecinate ale spatiului. In plus, intrerupatorul rotativ al compresorului este inclinat, fapt ce permite accesul facil si frontal la toate componentele sistemului, pentru un service usor de realizat.

Flexibilitate in configurare
Designul in doua parti a noii serii VRV IV i ofera flexibilitate nemaiintalnita in configurare si instalare. Compresorul usor si extrem de compact necesita o suprafata de instalare de 600 x 550 mm de podea si cantareste doar 80 de kg. A fost proiectat pentru a incapea discret in spatii mici, precum back office, camera tehnica, camere de depozitare sau dulapul de bucatarie si are un nivel de zgomot in operare de 47dBA. A doua parte a sistemului, schimbatorul de caldura, ce are o inaltime de 400 mm si cantareste 90 kg, poate fi ascuns dupa plafonul fals. Astfel, intreg sistemul elimina nevoia de a ocupa un spatiu mare, costisitor. Sistemul poate fi adaptat cu usurinta pentru orice tip de cladire si face posibila instalarea pe orice fata a cladirii, datorita ESP-ului cu invertor al acestei serii, extrem de flexibil in configurare.

Performanta ridicata
Designul unic al seriei VRV IV i incorporeaza un schimbator de caldura in forma de V, patentat, care livreaza aceeasi eficienta ca o unitate mini VRV de exterior. In plus, ventilatorul centrifugal extrem de eficient pe care il foloseste are o eficienta dovedita cu 85% mai mare decat ventilatorul scirocco, varianta standard pe piata in acest moment, folosind tehnologia palelor curbate inapoi. Mai mult decat atat, sistemul a fost optimizat pentru a furniza un flux de aer mai puternic si presiune statica, varianta mai eficienta decat o unitate standard exterioara.

Oferind intreaga functionalitate a unitatilor VRV de largi dimensiuni, noile unitati incorporeaza tehnologia inovativa VRT a Daikin - temperatura variabila a agentului refrigerant (Variable Refrigerant Temperature) - care ajusteaza in permanenta sistemul in linie cu temperaturile din exterior, eliminand curentii de aer reci si pastrand in permanenta un nivel ridicat de confort, in timp ce reduce costurile consumului de energie electrica cu 28% fata de sistemele standard VRV seria III si IV. Seria VRV IV i poate oferi o solutie completa de aer conditionat si pentru cladirile comerciale, instalata alaturi de pana la 10 unitati VRV de interior, sisteme de ventilare a aerului si /sau perdele de aer.

Control inteligent
Noua serie VRV IV i dispune de o solutie dedicata de control, care permite controlarea mai multor unitati dintr-un singur loc, chiar si de la distanta. Instrumentul inteligent i-Net de urmarire a consumului energetic optimizeaza consumul de energie si permite monitorizarea individuala si compararea consumului in cazul mai multor proprietati.

Inovatie la cel mai inalt nivel
Datorita cercetarilor riguroase demarate de Centrul de Dezvoltare al Daikin din Ostend, seria VRV IV i ofera o solutie integrata pentru centrele de business urbane, confirmand inca o data rolul inovator al companiei, dedicat permanent imbunatatirii eficientei energetice in sectoarele de retail si comerciale.

Sistemul este disponibil pe piata din Romania din aceasta toamna.

Pentru mai multe informatii despre DAIKIN vizitati www.daikin.ro.

Adauga Comentarii

Basic HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <p> <br> <span> <img src alt height width data-entity-type data-entity-uuid data-align data-caption>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • Only images hosted on this site may be used in <img> tags.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.

Opinii

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Credem ca ‘Smart’ poate fi cu adevărat inteligent, doar dacă îmbunătățește viețile oamenilor.

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Vom continua să dezvoltăm capacitatea de producție astfel încât să atingem obiectivul ambțios de a fi în primii trei producători de boilere electrice în Europa în următorii 3 ani.

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Horia Voicu, director AFRISO-EURO-INDEX SRL

Cu siguranţă inteligenţa artificială va reprezenta viitorul şi în domeniul aparatelor de măsură şi control.

Horia Voicu, director AFRISO Romania

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

"Scopul și provocarea majoră pe care am avut-o în 2018 a fost informarea corectă și educarea clienților, deoarece în România încă se fac multe improvizații în acest domeniu. Vrem să continuăm să specializăm meseriași în acest domeniu."

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

ajutor instalator

Top Categorii

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare

 

ROFMEX 2019