Tendintele majore pe piata aparatelor de aer conditionat pana in 2020

722 vizualizari
Tendinte aer conditionat
Distribuie pe

Compania de analiză a pieței globale, Technavio, a identificat în ultimul său raport patru tendințe cheie care se preconizează că vor influența piața aparatelor de aer condiționat între 2016 - 2020.

Analiștii Technavio sugerează că cele patru tendințe vor influența piața în următorii patru ani:

  • Creșterea popularității termostatelor inteligente
  • Adoptarea rapidă a aparatelor de aer condiționat tip inverter
  • Cererea mai mare de sisteme integrate
  • Introducerea tehnologiei de purificare a aerului

Termostatele inteligente câștigă popularitate

Termostatele inteligente au crescut în popularitate în ultimii ani și acest lucru va continua pe piețele de sisteme HVAC pentru locuințe sau firme. Aceste echipamente permit monitorizarea temperaturii la domiciliu sau în spații comerciale, de pe telefoane mobile sau PC-uri.

Spațiile interioare sunt monitorizate de termostatul care modifică ciclurile de încălzire și răcire pentru o creștere a eficienței energetice și economie de bani. Termostatele inteligente avansează rapid și în ceea ce privește tehnologia încorporată.

"Tado a lansat Smart AC Control la începutul lui 2015, un dispozitiv care transformă aparatele de aer condiționat cu comandă de la distanță în dispozitive inteligente. Acest dispozitiv este compatibil cu peste 85% din aparatele AC din toată lumea, este conectat la Wi-Fi și controlează aparatele de aer condiţionat prin unde infraroșii", a declarat Abhay Sinha, analist la Technavio. "Așteptăm ca acest lucru să maximizeze eficiența AC și să aibă o influență pozitivă asupra pieței globale de aer condiționat".

Instalațiile de aer condiționat tip inverter câștigă teren

Technavio sugerează că aparatele de aer condiționat tip inverter vor fi adoptate rapid între 2016 - 2020. Aparatele de aer condiționat de acest tip reduc consumul de energie cu până la 30%, potrivit Technavio, și nu sunt costisitor de instalat, ceea ce explică de ce adoptarea lor este în creștere.

Acest tip de aparat de aer condiționat folosește un compresor cu turație variabilă. Acesta se oprește odată ce temperatura dorită a fost atinsă, dar pornește la schimbarea climatului.

Până în prezent, Japonia are cel mai mare număr de aparate AC inverter, acoperind întreaga piață de aparate de aer condiționat pentru locuințe. Technavio a declarat că America Latină și Europa demonstrează și ele adopții rapide.

Ca atare, producătorii și vânzătorii globali, ca Daikin, își extind gama de produse pentru a face față acestei creșteri prognozate a cererii. Sunt introduse și alte caracteristici tehnologice, cum ar fi tehnologia de stare sleep în care senzorii detectează când utilizatorii dorm și optimizează temperatura în consecință, ceea ce este de așteptat să sporească popularitatea aparatelor de aer condiționat tip inverter.

Creșterea cererii de sisteme integrate

Sistemele HVAC îmbunătățite au devenit mai răspândite și, ca atare, cererea în rândul utilizatorilor finali care doresc să beneficieze de sisteme complet integrate este în creștere. Aceste sisteme includ, de asemenea, controlul iluminării și al accesului.

De ce o creștere a cererii? Eficiența energetică crește în sistemele integrate de gestionare a clădirilor, deoarece acestea sunt controlate printr-o singură interfață. Redundanța este eliminată, potrivit Technavio, în timp ce o mai bună gestionare permite creșterea nivelului de confort al locuirii.

De exemplu, controalele de acces combinate cu controalele HVAC integrate oferă utilizatorilor o singură platformă pentru monitorizarea răcirii și pot ajusta nivelurile de temperatură în funcție de numărul de persoane din spațiul climatizat.

Raportul Technavio sugerează că sistemele integrate au înregistrat deja o creștere a folosirii lor în birouri, hoteluri, spitale, școli și magazinele de vânzare cu amănuntul.

Introducerea tehnologiei de purificare a aerului

"Preocupările legate de inhalarea aerului poluat i-au determinat pe furnizori să introducă aparate separate de purificare a aerului. Mulți furnizori au integrat sisteme de purificare a aerului în aparatele de aer condiționat, eliminând necesitatea achiziționării unui aparat separat. Acestea conțin filtre multi-strat și tehnologii active care curăță aerul de impurități", a spus Sinha.

Un număr de producători de vârf integrează tehnologie de purificare a aerului în gama de aparate de aer condiționat existente. De exemplu, Panasonic a introdus sistemele sale "Nanoe-G" în aparatele sale de aer condiționat. Nanoe-G purifică aerul prin neutralizarea virusurilor, a bacteriilor și a alergenilor prin eliberarea de molecule de apă cu hidroxil.

Daikin a introdus, de asemenea, un purificator de aer care utilizează tehnologia streamer discharge pentru a elimina mirosurile neplăcute. Sunt eliminați și alergeni ca acarienii, mucegaiul și polenul.

Această tendință mărește avantajele aduse clienților și face diferența dintre produse pe o piață deja aglomerată.

https://www.technavio.com

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 420 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 25.410.511 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 2.240 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video