Mare atenţie la "ofertele" de schimbare a contractului de furnizare electricitate si gaze naturale!

660 vizualizari
alegerea furnizorului de energie
Distribuie pe

e-on

Mare atenţie la "ofertele" de schimbare a contractului de furnizare electricitate si gaze naturale! Poţi să fii victima unor practici înşelătoare!

Conform www.eon-energie-romania.ro, în ultimele luni, numeroase persoane au adus la cunoştinţă că au fost induse în eroare, chiar înşelate, de reprezentanţi ai unor companii de furnizare de electricitate şi gaze naturale, în vederea încheierii unui nou contract.

Abordarea la domiciliu a consumatorilor cu solicitarea documentelor de identitate şi a unei facturi mai vechi, cu o argumentaţie verbală neacoperită de contract şi necesitatea unor semnături ale clientului pe anumite documente, fără a da timp pentru a fi citite şi înţelese, reprezintă „reţeta” ce a fost semnalată de clienţi din judeţele: Iaşi, Suceava, Botoşani, Bacău, Neamţ, Alba, Sibiu, Mureş şi Hunedoara.

Orice consumator are dreptul să îşi aleagă și să schimbe furnizorul de energie (electricitate și/sau gaze naturale), prin alegerea unei oferte negociate din piața liberă, dar în acelaşi timp are şi dreptul de a nu fi supus unor practici înşelătoare, prin omiterea cu bună ştiinţă, a unor informaţii importante sau prin oferirea unor informaţii false.

E.ON încurajează concurenţa, dar nu şi practicile neloiale sau înşelătoria. Tocmai de aceea compania a luat o serie de măsuri conform legislaţiei din România şi normelor stabilite de Autoritatea Naţională de Reglementare din domeniul Energiei (ANRE), împotriva celor care distribuie mesaje neadevărate şi înşelătoare şi rugăm consumatorii să sesizeze practicile neconcurenţiale ale furnizorilor de energie. Toate sesizările primite  de la clienţi sunt redirecţionate către autorităţile statului, iar persoanele care sunt într-o situaţie similară sunt consiliate pentru a fi identificată cea mai bună soluţie.

Cum procedez în calitate de client în interacţiunea cu un furnizor de energie?

  • Citesc cu atenţie conținutul tuturor documentelor puse la dispoziţie.
  • Nu semnez nimic dacă lipsesc informații (prețuri, termene de plată, valori taxă de reziliere etc.) sau există câmpuri necompletate.
  • Mă asigur că am înţeles condițiile contractului și că acestea sunt în folosul meu.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA
Permalink

e foarte bun ce aratati si preveniti hotiia,felicitari.dar va intreb de ce sint lasati firmele fantoma sa faca reclama daca se stie ca fura omu pe fata?Cine ii sustin pe acesti falsi furnizori de hau hau?

ioji
Permalink

Nu sustine nimeni aceste firme. Daca s-ar sti de ele, ar fi oprite. Tocmai de aceea, se atentioneaza persoanele fizice, in cazul in care intalnesc astfel de situatii, la ce sa fie atente.

admin

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 420 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 25.410.511 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 2.240 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video