ABB preia business-ul de retele de comunicatii KEYMILE

ABB achizitioneaza business-ul de comunicatii al Grupului KEYMILE

Achizitia sustine oferta ABB AbilityTM in domeniul aplicatiilor pentru retele electrice, astfel extinzand oportunitatile de piata

ABB a anuntat ca a fost de acord sa achizitioneze business-ul de comunicatii al Grupului KEYMILE pentru a-si consolida portofoliul de retele de comunicatii. Achizitia va aduce cu sine produse cheie, solutii software si de servicii, precum si expertiza in domeniile cercetarii si dezvoltarii.

Acestea vor spori si mai mult oferta digitala de varf a ABB, ABB Ability, prin adaugarea de tehnologii de comunicatii extrem de fiabile, esentiale pentru mentinerea retelelor electrice digitale actuale, dinamice si complexe. Se asteapta ca tranzactia sa se incheie in al treilea trimestru al anului 2017. Ambele parti au convenit sa nu divulge valoarea tranzactiei.

KEYMILE are sediul central in Hanovra, Germania, avand 350 de angajati la nivel global si a fost infiintata in anul 2002 prin fuziunea a trei companii de tehnologie din Austria, Germania si Elvetia. Este un producator important de solutii de telecomunicatii critice si de broadband, cu instalatii in 100 de tari.

Informatiile fiabile sunt esentiale pentru luarea unei deciziii rapide si corecte in lumea din ce in ce mai automatizata de astazi; acest lucru este valabil in special in cazul retelelor aflate in plina expansiune. Operarea sistemelor critice de tipul retelelor electrice necesita retele de comunicatii cu performante si robustete de neegalat, bazate pe tehnologii speciale, protocoale si software. Portofoliul de comunicatii al KEYMILE este destinat sa raspunda cerintelor operatorilor de retea pentru fiabilitate, disponibilitate si securitate cibernetica, facand astfel KEYMILE un lider in domeniul comunicatiilor critice.

"ABB este lider global in retelele de comunicatii pentru clientii din domeniul utilitatilor. Achizitia business-ului de comunicatii critice a KEYMILE va consolida aceasta pozitie si va extinde totodata acoperirea pietei noastre in sectoarele industriale, al transportului si infrastructurii ", a declarat Claudio Facchin, presedintele diviziei ABB Retele Energetice. "Aceasta miscare sustine planurile noastre de crestere si de stimulare a digitalizarii ca parte a ofertei noastre ABB Ability, intarindu-ne pozitia de partener de alegere in crearea unei retele mai puternice, mai inteligente si mai verzi".

Centrul de afaceri pentru comunicatii critice al KEYMILE include operatori de retele energetice, cai ferate, conducte de petrol si gaze, precum si autoritatile publice. Cei 120 de angajati ai afacerii achizitionate se vor alatura business-ului Grid Automation apartinand diviziei de Retele Energetice a ABB.

"Telecomunicatiile sigure reprezinta un aspect din ce in ce mai important pe masura ce creste numarul dispozitivelor conectate. In timp ce digitalizarea ofera oportunitati de eficienta operationala si de optimizare a activelor, aceasta aduce si noi complexitati in mentinerea operatiunilor critice", a declarat Rolf Unterberger, CEO al KEYMILE. "Suntem foarte multumiti de faptul ca liderul industriei ABB va prelua activitatea noastra de comunicatii critice pentru retele, ceea ce va permite dezvoltarea continua a solutiilor de ultima generatie, a solutiilor software si a serviciilor pentru operatiunile de retea".

Adauga Comentarii

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Top Categorii

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare