novapex

 

ABB pune in functiune primele statii electrice digitale din Italia

ABB Ability
vizualizari

Tehnologia bazată pe ABB Ability™ crește eficiența și permite aprovizionarea cu energie eoliană curată

ABB a pus în funcțiune două stații electrice digitale situate în Tolve și Vaglio, parte a regiunii Basilicata din sudul Italiei. Stațiile vor integra și transmite energia electrică generată de parcurile eoliene locale, locuințelor și întreprinderilor din regiune și vor contribui la atingerea obiectivului Italiei ca până în anul 2030 să atingă 28% din necesarul său de energie prin intermediul surselor regenerabile.

Elementele cheie ale stațiilor electrice digitale includ sistemele de automatizare și control realizate pe baza  ABB AbilityTM, echipamentele de protecție inteligente, transformatoarele cu senzori, celulele digitale și sistemele avansate de comunicații. De asemenea, ABB a semnat un contract de service pe 20 de ani pentru a veni în sprijinul operațiunilor noii stații electrice digitale din Vaglio. Această soluție include monitorizarea online 24/7 prin intermediul centrelor de control de la distanță aflate la Genova, Sesto San Giovanni și Santa Palomba.

Stațiile electrice digitale reprezintă elemente cheie în infrastructura rețelei electrice care facilitează transportul și distribuția eficientă și fiabilă a energiei electrice. Ele controlează și protejează fluxurile de energie, conectează centralele electrice la rețea și asigură legătura dntre rețelele de transport și distribuțe și consumatorii finali.

Componentele digitale cheie îmbunătățesc controlul și fiabilitatea în timp ce optimizează costurile de operare. De asemenea, permit comunicații interoperabile prin cabluri Ethernet în locul cablurilor de cupru și reduc cerințele de spațiu. Digitalizarea oferă, de asemenea, capabilități de monitorizare la distanță și îmbunătățește semnificativ vizibilitatea sistemelor instalate. Aceasta ajută la colectarea de date importante care permit operatorilor din centrele de control să primească informații în timp real, pentru a optimiza operațiile și a preveni eșecurile.

Energia eoliană generată în regiunea Basilicata din sudul Italiei furnizează mai mult de jumătate din cererea totală de energie regională. Regiunea este bine cunoscută pentru orașul său preistoric Matera, care este una dintre cele mai vechi zone locuite ale lumii și a fost desemnat drept capitala europeană a culturii 2019.

"Aceste stații electrice digitale de pionierat vor contribui la furnizarea de energie eoliană curată pentru milioane de oameni într-o regiune istorică deschisă către viitor", a declarat Claudio Facchin, președintele diviziei de Rețele Electrice a ABB. "Aceste proiecte reprezintă un alt exemplu al modului în care digitalizarea joacă un rol cheie în modelarea sistemelor energetice și reafirmă poziția ABB ca și partener de alegere pentru a permite o rețea electrică mai puternică, mai inteligentă și mai ecologică".

Stația electrică digitală din Vaglio a fost pusă în funcțiune pentru Lucania Wind Energy Srl iar cea de la Opello Lucano a fost pusă în funcțiune pentru Tolve Wind Holding Srl desfășurată în colaborare cu Compania italiană de Inginerie, Achiziții și Contractare (EPC), PLC Service Srl.

www.abb.com

Adauga Comentarii

Basic HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <p> <br> <span> <img src alt height width data-entity-type data-entity-uuid data-align data-caption>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • Only images hosted on this site may be used in <img> tags.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.

Opinii

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Credem ca ‘Smart’ poate fi cu adevărat inteligent, doar dacă îmbunătățește viețile oamenilor.

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Vom continua să dezvoltăm capacitatea de producție astfel încât să atingem obiectivul ambțios de a fi în primii trei producători de boilere electrice în Europa în următorii 3 ani.

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Horia Voicu, director AFRISO-EURO-INDEX SRL

Cu siguranţă inteligenţa artificială va reprezenta viitorul şi în domeniul aparatelor de măsură şi control.

Horia Voicu, director AFRISO Romania

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

"Scopul și provocarea majoră pe care am avut-o în 2018 a fost informarea corectă și educarea clienților, deoarece în România încă se fac multe improvizații în acest domeniu. Vrem să continuăm să specializăm meseriași în acest domeniu."

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

 

ajutor instalator

Top Categorii

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare

 

ROFMEX 2019