ABB sustine educatia generatiei viitoare de ingineri din Romania

211 vizualizari
ABB
Distribuie pe
  • Un echipament UniGearZS1 Digital nou ABB a fost sponsorizat de ABB pentru Laboratorul Facultății de Energetică din cadrul Universității “Politehnica” din București
  • ABB a echipat recent Laboratorul de Partea Electrică a Stațiilor din cadrul Facultății de Energetică, cu o  Celulă Digitală de medie tensiune ABB ZS1 UniGear (17.5kV, 2000A, 50kA) de ultimă generație. Echipamentul provine de la fabrica ABB din Cehia.

Studenții facultății, masteranzii și doctoranzii vor avea acum posibilitatea de a studia noile tehnologii ABB - rețele de senzori, sisteme de protecție și control - utilizând echipamente ABB performante din laboratorul Facultății.

ABB

Aceasta este prima celulă digitală livrată de ABB în România și este echipată cu un releu de protecție tip REF615 Relion® (REF615), un întreruptor precum și cu senzori de curent și tensiune. Acest echipament a fost proiectat în mod special pentru scopuri didactice, având ușa frontală transparentă și iluminare interioară pentru o mai buna vizualizare a echipamentelor componente din interior. Această celulă combină tehnologia digitala de ultima oră, necesară pe partea de distributie de medie tensiune unde ABB stabileste deja un trend.  Solutia ABB pentru celula de medie tensiune digitală  integrează si inovează protectia, controlul si detectarea parametrilor de funcționare, transmițând statusul si comenziile necesare către echipamente cu fiabilitate în timp real pe comunicație Ethernet cu protocol IEC 61850.   

La inceputul acestui an ABB a sponsorizat același laborator cu un sistem SCADA RTU540 care va integra și va permite controlul de la distanță al celulei digitale UniGear ZS1. Specialiștii ABB păstrează un contact permanent cu universitatea, asigurând astfel, atât sprijinul tehnic necesar, cât și instruirea.

“ABB este deosebit de activă în susținerea educației tehnice în România. Suntem bucuroși să facilităm accesul viitorilor ingineri la tehnologia digitală ABB, ca un sprijin practic în procesul lor de studiu.” – a spus Tomasz Wolanowski, Country Managing Director ABB Romania.

ABB a dotat de-a lungul timpului cu echipamente laboratoarele Universităților Tehnice din Iași, Bacău, Cluj-Napoca și Târgu Mureș.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) este lider în tehnologia de pionierat, având o ofertă completă pentru industriile digitale. Cu o istorie de inovare de peste 130 de ani, ABB este astăzi un lider în industria digitală, operând prin patru business-uri lider la nivel mondial orientate către client: Electrificare, Automatizare Industrială, Mișcare, Robotică & Acționări, susținute de platforma digitală comună ABB Ability™. Business-ul lider de piață al ABB din domeniul Rețelelor Energetice va fi cedat companiei Hitachi în 2020. ABB operează în peste 100 de țări, cu aproximativ 147.000 de angajați.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 461 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 17.172 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 1.550 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 449.798 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video