Companiile de distributie a energiei electrice au inceput anul 2017 cu noi denumiri

63 vizualizari
rebranding companii distributie a energiei electrice
Distribuie pe

Companiile de distributie a energiei electrice din tara noastra, membre ale Federatiei Asociatiilor Companiilor de Utilitati din Energie (ACUE), au inceput anul 2017 cu noi denumiri, dupa ce au demarat un amplu proces de rebranding.

Acest proces vine ca urmare a alinierii la prevederile legislatiei europene si nationale, care au rolul de a elimina eventualele confuzii de identitate in randul consumatorilor si de a incuraja competitivitatea pe piata de energie.

Legea 123/2012 a energiei electrice si gazelor naturale, Ordinul ANRE nr. 5/2015 precum si legislatia europeana impun companiilor integrate intr-un grup din domeniul energiei, care au mai mult de 100.000 clienti, sa faca separatia legala, functionala si contabila intre activitatea de distributie a energiei electrice si gazelor naturale si cea de furnizare, respectiv de productie. Separarea are in vedere inclusiv denumirea si identitatea vizuala a operatorului de distributie diferite fata de cele ale furnizorului astfel incat sa se evite confuzia in randul consumatorilor ca urmare a asemanarilor dintre denumirile firmelor cu activitati diferite, care fac parte dintr-o companie integrata.

Astfel, Enel Distributie Muntenia, Enel Distributie Dobrogea si Enel Distributie Banat si-au schimbat numele, la finele anului trecut, in E-Distributie Muntenia, E-Distributie Dobrogea si, respectiv, E-Distributie Banat.

Noile denumiri ale celor trei companii de distributie din cadrul grupului Electrica SA sunt, incepand de la sfarsitul anului trecut: Societatea de Distributie a Energiei Electrice Muntenia Nord (fosta Filiala de Distributie a Energiei Electrice Electrica Distributie Muntenia Nord); Societatea de Distributie a Energiei Electrice Transilvania Nord (fosta Filiala de Distributie a Energiei Electrice Electrica Distributie Transilvania Nord); Societatea de Distributie a Energiei Electrice Transilvania Sud (fosta Filiala de Distributie a Energiei Electrice Electrica Distributie Transilvania Sud).

De asemenea, incepand cu 1 ianuarie 2017, CEZ Distributie si-a schimbat denumirea in Distributie Oltenia, iar E.ON Distributie Romania, operator de distributie a gazelor naturale si energiei electrice, functioneaza pe piata sub denumirea Delgaz Grid.
Celalalt operator semnificativ de distributie a gazelor naturale, afiliat al grupului ENGIE, isi desfasoara activitatea sub numele de Distrigaz Sud Retele.

Stabilirea unor denumiri diferite pentru operatorii de distributie si cei de furnizare a energiei electrice si gazelor naturale este o masura care va conduce la cresterea concurentei in sectorul energetic, inclusiv a gradului de informare a clientilor si a nivelului de satisfactie a acestora.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 300 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 160 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 6.440 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 670 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video