Concurs de design care aduce lumina in Africa

56 vizualizari
Concurs de design care aduce lumina in Africa
Distribuie pe

Pentru a marca aniversarea a 75 de ani a Grupului VELUX, acesta impreuna cu organizatia Little Sun, organizeaza un concurs de design pentru conceperea unei editii speciale a unei lampi solare care va aduce lumina comunitatilor izolate din Africa. 
De aproape 75 de ani, Grupul VELUX contribuie la imbunatatirea conditiilor de locuit din intreaga lume, aducand lumina naturala in casele oamenilor. Pentru a marca aceasta aniversare, Grupul VELUX in parteneriat cu Little Sun, o organizatie sociala care activeaza la nivel global, initiata de renumitul artist Olafur Eliasson si de inginerul Frederik Ottesen, organizeaza un concurs pentru a imbunatati conditiile de viata in zonele izolate de pe glob, unde nu exista electricitate. In cadrul acestui concurs international, studentii de la facultatile sau sectiile de design sunt invitati sa aduca lumina in zonele izolate din Africa prin proiectarea unei lampi solare Little Sun, intr-o editie speciala.

Little Sun este un producator experimentat care ofera solutii sustenabile pentru iluminarea comunitatilor izolate din Africa; de aceea este partenerul perfect pentru Grupul VELUX, companie care si-a dedicat cei 75 de ani de existenta pentru a aduce lumina naturala in casele oamenilor, cu ajutorul unei game vaste de solutii, precum renumitele ferestre de mansarda si luminatoare. 

Impreuna, cele doua companii sunt incantate sa lanseze concursul international de design Natural Light (Lumina Naturala). Studentii din intreaga lume sunt invitati sa creeze pentru Grupul VELUX si Little Sun, o editie speciala a lampii solare, marcand astfel aniversarea celor 75 de ani de existenta a Grupului VELUX. Se vor produce 29,000 de lampi conform conceptului castigator si un numar substantial de lampi vor fi vandute la preturi rezonabile in zonele izolate din Africa, asemenea lampii originale Little Sun.

“Prin concursul Natural Light, oferim studentilor de la design oportunitatea unica de a-si vedea propriile creatii realizate si vandute in intreaga lume. Este o mare realizare pentru castigator – acesta va contribui la aducerea luminii sustenabile si a aerului proaspat in case iluminate pana atunci de lampi cu petrol – asta in cazul in care au fost in vreun fel iluminate”, declara Michael K. Rasmussen, Director Marketing al Grupului VELUX.

Designul transcende continente
Proiectul Little Sun aduce atat lumina, cat si conditii mai bune de trai in zonele indepartate ale lumii. Acest proiect pune accent pe nevoia de lumina intr-un mod sustenabil, lumina fiind oferita comunitatilor izolate prin intermediul antreprenorilor locali, creandu-se astfel locuri de munca si aducand profit la nivel local.
“Promovarea si folosirea energiei solare va aduce o schimbare radicala in vietile multora – si in acelasi timp este un mod de arata ca ne pasa de planeta noastra. Sa iei soarele de mana inseamna sa iei viitorul de mana. Avand acces la energie si lumina, avem posibilitatea sa ne alegem directia in viata. Suntem incantati sa lucram cu Grupul VELUX la acest proiect, inspirand tinerii designeri sa aiba un impact important prin inovatie si creativitate. Ce vom face va avea impact pentru intreaga lume”, spune Olafur Eliasson, co-fondator al proiectului Little Sun.

Lampa trebuie sa fie accesibila - de aceea costul productiei nu trebuie sa depaseasca 4 Euro - si portabila - greutatea ei nu trebuie sa depaseasca 300 de grame.
Juriul format din designeri recunoscuti la nivel international, artisti si alte persoane implicate va analiza proiectele depuse in martie 2015 si va anunta castigatorul in luna mai 2015.

Cum se te inscrii la concursul Natural Light
Inscrierea la concursul Natural Light se poate face incepand cu data de 3 noiembrie 2014. Data limita de depunere a proiectului este 15 martie 2015.
Toate proiectele trebuie depuse in format JPG sau bitmap, de calitate buna, pentru a putea fi analizate pe un monitor de 12.5 inch cu o rezolutie de 1,366 x 768 pixeli. Imaginile trebuie insotite de o descriere a proiectului de maxim 500 de cuvinte, scrisa in limba engleza. De asemenea, participantii trebuie sa depuna un film de 30 sec care sa prezinte proiectul. Gasiti toate detaliile la inregistrarea pe www.naturallight.org

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 461 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 17.172 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 1.550 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 449.798 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video