DEEECollect, prima aplicatie de colectare a deseurilor electrice care sustine educatia de mediu in Romania

198 vizualizari
DEEE Collect
Distribuie pe

Romanii care vor sa se protejeze de poluare pot ajuta Patrula de Reciclare sa realizeze DEEECollectprima aplicatie de colectare a deseurilor electrice, aplicatie care sustine si educatia de mediu in Romania

Aplicatia gratuita pentru mobil DEEECollect este proiectul Patrulei de Reciclare selectat de Fundatia Telekom Romania in campania de strangere de fonduri „Impreuna pentru romani”. Fundatia Telekom sprijina 8 organizatii sa implementeze proiecte care cauta solutii la unele dintre cele mai importante probleme ale societatii romanesti.

Pana pe 5 decembrie 2015, proiectul Patrulei de Reciclare poate fi sustinut cu donatii de 2 euro (apel la numarul 0900900104 sau SMS la numarul 8830 cu text: 6) sau 5 euro (apel la numarul 0900900148), numere valabile in reteaua nationala de telefonie fixa Telekom Romania. 

”Donatorii vor fi si beneficiarii proiectului! DEEECollect este cel mai nou si mai ambitios ”vis” al tinerilor si profesorilor voluntari din Patrula de Reciclare. Dupa ce au convins romanii sa colecteze responsabil 1.300.000 de kg de deseuri electrice, au teluri din ce in ce mai indraznete! Experientele lor au conturat ideea acestei aplicatii cu un set unic de beneficii si functionalitati. Toti cei care vor sa traiasca intr-o tara civilizata au ocazia ca, donand o suma modica, sa contribuie la realizarea mai multor lucruri importante” a declarat Ada Lungu, editor PR al programului. 

Aplicatia va citi datele de locatie si identificare (logarea este posibila si prin Facebook) si va avea 3 functii principale: ”Unde duci DEEE la reciclare” - vor fi astfel usor identificate unitatile de invatamant participante in program; ”Aici sunt DEEE”- va desena o ”harta a deseurilor” in Romania cu ajutorul utilizatorilor care semnaleaza deseurile electrice pe care le-au vazut aruncate in natura sau intr-un spatiu public neamenajat; ”Cheama-ne sa te scapam de DEEE gratis” - va avea functia de preluare a deseurilor electrice de la domiciliu. 

Aplicatia va putea fi descarcata de pe site-ul Patrulei de Reciclare sau de pe pagina de Facebook a programului de catre posesorii de smartphone, indiferent de abonament (cu sau fara date).

Aplicatia DEEECollect va fi un mod simplu si gratuit pentru orice roman sa scape civilizat si responsabil de deseurile electrice, asa cum ne cere legea. Mai mult, va creste sansele elevilor si profesorilor din Patrulele locale sa isi atinga obiectivele si sa castige unul din premiile nationale ale editiei. De asemenea, aplicatia va contribui la identificarea si ecologizarea unor locuri in care sunt aruncate ilegal deseuri electrice.

DEEECollect va implica si mai profund elevii si profesorii din Patrula de Reciclare in monitorizarea si colectarea deseurilor electrice, va creste impactul programului in ceea ce priveste gradul de informare si constientizare si va atrage si alti tineri in sprijinul acestei misiuni. Aplicatia aduce un nou nivel de educatie prin tehnologie in randul tinerilor (si al tuturor utilizatorilor), care se implica in activitati de colectare, descopera si comunica printr-un instrument modern.

Aflati mai mult despre proiectul Patrulei de Reciclare DEEECollect si campania Fundatiei Telekom Romania, ”Impreuna pentru romani”.

Fundatia Telekom Romania este o organizatie non-profit care sustine diferite categorii de persoane aflate in situatii speciale, cauze sociale, copii diagnosticati cu boli grave, tineri talentati si raspunde apelurilor umanitare in cazul calamitatilor naturale.
Fundatia isi propune sa identifice, prin interactiune directa cu angajatii si comunitatea, zonele si categoriile sociale care au nevoie prioritar de suport si sa raspunda nevoilor reale ale acestora in timp util.

http://www.rorec.ro 
 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 420 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 25.410.511 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 2.240 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video