Eaton lanseaza dispozitivul de detectare a arcului electric pentru a reduce riscurile de natura electrica

257 vizualizari
Eaton a lansat un dispozitiv de detectare a arcului electric
Distribuie pe


Eaton a lansat un dispozitiv de detectare a arcului electric (AFDD - Arc Fault Detection Device) pentru a proteja persoanele si bunurile impotriva incendiilor provocate de formarea unui arc electric. Noul dispozitiv al companiei noastre specializate in managementul energiei detecteaza aparitia unor modele de inaltafrecventa pe un circuit electric ceea ce indica un arc electric iminent si activeaza declansatorul unui intreruptor - pentru a elimina riscul. 

Pe langa capacitatile de detectare a arcului, noul dispozitiv integreaza un dispozitiv de curent diferential rezidual (RCD) si o protectie la scurtcircuit si suprasarcina pentru a asigura o solutie compacta care este rentabila, compatibila cu standardele, solida, fiabila si usor de instalat. Se preconizeaza ca dispozitivul va prezenta interes indeosebi pentru sectorul rezidential, inclusiv cel al cladirilor cu multi locatari, precum centrele de ingrijire si adaposturile, unde consecintele formarii unui arc electric ar putea fi catastrofale.

Alexander Jellenigg, manager de marketing de produs la Eaton, a afirmat: „Consecintele formarii unui arc electric pot fi grave pentru orice cladire si in special pentru cele rezidentiale cu grad ridicat de ocupare, unde foarte multi oameni pot ajunge extrem de repede intr-o situatie periculoasa. Dispozitivul de detectare a arcului electric pe care il prezentam noi reduce riscul prin intermediul unui sistem de detectare si reactionare la semnale anormale. Mai mult decat atat, dispozitivul functioneaza cu un inalt grad de precizie pentru a reduce semnificativ declansarile incorecte”. 

Formarea arcului electric, cauzata de obicei de cabluri, prize sau borne deteriorate, prezinta un pericol imediat pentru persoanele aflate in apropiere, deoarece provoaca daune la nivelul infrastructurii electrice si poate provoca usor un incendiu. Se estimeaza ca cel putin 25 la suta dintre incendii sunt cauzate de avarii electrice care au dus la formarea unui arc electric.

Detectarea sigura si rapida a unui arc electric este esentiala, iar RCD-urile si intreruptoarele automate miniatura (MCB) conventionale nu pot, de obicei, sa detecteze aceste arcuri.

Dispozitivul AFDD+ de la Eaton asigura detectare rapida cu un grad inalt de precizie, aspect esential in reducerea declansarilor incorecte. Dispozitivul este conceput pentru a diferentia cu precizie riscul real de alte semnale de inalta frecventa care se produc in medii casnice. Pentru a imbunatati calitatea detectarii, Eaton recomanda ca dispozitivele sa fie amplasate in apropierea potentialelor surse de arc electric. In plus, un test de imunitate fata de semnalele de pe alte circuite garanteaza faptul ca AFDD+ se va declansa la detectarea unui semnal relevant.

Cerintele globale pentru AFDD-uri au fost pentru prima data stabilite in mod oficial in 2013, atunci cand Comisia Electrotehnica Internationala a introdus standardul IEC 62606. Conform acestui standard, AFDD-urile trebuie sa se declanseze la detectarea oricarui arc de cel putin 100 de jouli si, pentru curenti de arc foarte mari, declansarea trebuie sa aiba loc in cel mult 120 milisecunde de la detectare.

AFDD+ este cel mai nou articol din portofoliul de produse Eaton concepute sa reduca riscurile asociate cu formarea arcului electric. Aceste produse fac parte dintr-o gama larga de tehnologii in domeniul sigurantei vietii elaborate de Eaton pentru a proteja oameni, bunuri si reputatii, garantand totodata un grad minim de perturbare a activitatii celor care ocupa cladirile.

Pentru a afla mai multe despre Eaton, vizitati www.eaton-electric.ro. Pentru cele mai recente stiri, urmariti-ne pe Twitter (@Eaton_EMEA) sau pe LinkedIn (Eaton EMEA).

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video