Intalnire cu profesionisti in iluminat artificial

94 vizualizari
lighting
Distribuie pe
Odata cu sfarsitul lunii ianuarie, se implinesc 3 luni de zile de la marele eveniment expozitional “LVMEN EST OMEN” la Muzeul Etnografic al Transilvaniei care a oferit publicului clujean o viziune inedita asupra istoriei iluminatului, din antichitate pana in epoca moderna.

Cu prilejul finalizarii perioadei de expunere in Cluj a colectiei de obiecte de iluminat care concentreaza intreaga istorie a omenirii de pe aproape intregul mapamond, Muzeul Etnografic al Transilvaniei impreuna cu Ordinul Arhitectilor din Romania, filiala Transilvania (OART) si Comitetul National Roman de Iluminat (CNRI), a organizat vineri, 31 ianuarie 2014, la sediul central de pe strada Memorandumului nr. 21, o intalnire intre arhitecti, urbanisti, specialisti in ingineria si tehnologia iluminatului, istorici si arheologi care, alaturi de publicul larg, au purtat un dialog de specialitate, despre valentele spirituale ale iluminatului in istoria omenirii, analizand totodata si aportul de exceptie pe care colectia expusa la MET, l-a adus in aceasta perioada peisajului cultural clujean.

Publicul s-a bucurat de o vizita ghidata si de o prelegere sustinuta de arheolog dr. Laurent Chrzanovski (Geneva), curatorul expozitiei, unul dintre cei mai importanti specialisti europeni in domeniul istoriei iluminatului, insotite de cateva prezentari sustinute de catre ceilalti invitati.

Alaturi de curatorul expozitiei am regasit pe lista de invitati pe arh. Serban Tiganas - presedintele Ordinului Arhitectilor din Romania, arh. Guttmann Szabolcs - presedintele filialei Transilvania a OAR, arh. Sorin Dan Clinci - membru al CT al OAR Transilvania si coordonatorul evenimentului, dr. ing. Dorin Beu - presedintele Comitetului National Roman de Iluminat, dr.ing. Marilena Maierean - membru in Colegiul Director al CNRI si altii. 

INVITATI
Director MET istoric dr. Tudor Salagean
Presedinte OAR arh. Serban Tiganas
Presedinte OAR filiala Transilvania arh. Guttmann Szabolcs
Presedinte CNRI dr.ing. Dorin Beu
Membru in colegiul director CNRI dr.ing. Marilena Maierean
Coordonator eveniment arh. Sorin Dan Clinci

PROGRAM
16:00 Vizita expozitiei insotita de explicatiile cuaratorului acesteia, dr. Laurent Chrzanovski
16:30 Prezentari ale invitatiilor
17:40 Prezentare keynote speaker Laurent Chrzanovski ILUMINATUL ARTIFICIAL FARA LAMPI
18:20 Discutii la cafea

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video