IoT pentru industrie: Studii de Caz Reale si Aplicabilitate

85 vizualizari
Internet of Things
Distribuie pe


Internetul Lucrurilor (sau in engleza Internet of Things) este un concept care pune in evidenta faptul ca orice dispozitiv electronic se poate conecta la Internet pentru a colecta, genera sau face schimb de informatii, avand astfel o aplicabilitate extinsa.

In multe industrii, costurile cu energia electrica reprezinta frecvent al doilea cel mai mare cost operational, insa energia este greu de monitorizat, iar fluctuatiile de energie pot avea un impact negativ asupra intregii linii de productie. Totusi, majoritatea companiilor nu dispun de sisteme eficiente de masurare si instrumente de modelare si/sau instrumente de performanta si de management pentru a optimiza consumul de energie in activitatile de productie, cu atat mai putin in timp real la nivelul intregii linii de productie. De regula, fiecare echipament dispune la momentul achizitiei de un software “personalizat” dar, de cele mai multe ori, acesta nu permite vizualizarea compacta a datelor colectate de la intreaga linie de productie. Astfel, datele, desi accesibile, sunt greu de inteles ori de vizualizat si lipsite de valoare predictiva pentru incidente.

Ca atare, Internetul Lucrurilor nu este despre “lucruri”, ci mai degraba despre conectarea oamenilor la informatii corecte, automatizarea proceselor pentru reducerea costurilor si crearea de interdependente intre nivelul operational al unei organizatii si cel de business, fiind astfel un instrument de mentenanta predictiva sau o polita de asigurare inteligenta menita sa contribuie la cresterea calitatii produselor prin optimizarea proceselor.

Curentul IoT depaseste astazi limitele de comunicare M2M, permitand conectarea la Internet inclusiv a dispozitivelor care nu contin electronica necesara prin utilizarea unui dispozitiv intermediar neintruziv. Potrivit Cisco, aceasta tehnologie va genera o valoare de 4.600 de miliarde de dolari pana in anul 2024, prin managementul eficient al resurselor, cresterea productivitatii angajatilor, generarea de noi venituri si cresterea beneficiilor pentru utilizatorul final.

In acest context, DeviceHub.net va sustine in data de 6 noiembrie 2015, intre orele 11:30 - 13:30, la TechHub Bucharestworkshop-ul IoT pentru industrie: Studii de Caz Reale si Aplicabilitate in cadrul caruia vor fi prezentate solutii si proiecte concrete de aplicatii IoT din diferite industrii precum industria producatoare, telecom, agricultura, transport, energie regenerabila etc., menite sa raspunda problemelor prezentate anterior.

De asemenea, evenimentul isi propune sa prezinte studii de caz aplicate pe specificul activitatii participantilor in vederea actualizarii modelului de business in contextul noilor oportunitati oferite de Internetul lucrurilor, printre care interconectarea intre echipamente, furnizori, partenerii de intretinere si lanturile de distributie. 

Astfel, industria de pretutineni se poate bucura acum de un nivel fara precedent de vizibilitate al liniei de productie precum si a tuturor operatiunilor din fabrica, beneficiind nu numai de colectarea si analiza datelor de la dispozitive utilizand o interfata unica, ci si de generarea instanta de rapoarte inteligente la nivel de fabrica. Managerii din fabrici pot avea acum acces la date cum ar fi eficienta echipamentelor, eficienta liniei de productie, alertare in cazul unui incident din orice locatie smd.

Workshop-ul este gratuit si se adreseaza tuturor producatorilor, fabricilor si jucatorilor din industria echipamentelor electrice ori a automatizarilor sau din domeniile conexe, integratorilor de sistem, institutiilor publice, precum si dezvoltatorilor interesati sa beneficieze de avantajele oferite de adoptarea unor solutii de Internetul lucrurilor la nivel de business sau individual.

Inscrierea se realizeaza online, prin completarea formularului disponibil aici

DeviceHub.net este un serviciu de cloud pentru solutii de tipul Internet of Things, care permite utilizatorilor sa creeze usor servicii si proiecte bazate pe IoT. Concret, DeviceHub.net este o platforma IoT care aduna date de la diferite dispozitive electronice, le sumarizeaza şi ofera posibilitatea de a controla in timp real, de la distanţa, echipamentele conectate la aceasta. DeviceHub.net poate fi integrat cu orice tip de hardware şi este special conceput pentru monitorizare inteligenta, gestionarea flotei, industria medicala, automatizarea locuinţelor, pentru producatorii IoT, industria auto, dispozitive wearable etc.

Web: http://devicehub.net
Facebook: https://www.facebook.com/devicehub.net
Twitter: https://twitter.com/devicehubnet
 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 5.512.008 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 3.750 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 6.980.429 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 3.020 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video