Light+Building 2016: Cea mai mare platforma internationala pentru piata sistemelor de iluminat

101 vizualizari
Light+Building 2016
Distribuie pe

    

Motto-ul de anul acesta: „Locul in care spatiile moderne sunt aduse la viata: digital – individual – legat la retea”, a pus accentul pe digitalizare

Light + Building 2016 a stabilit noi recorduri de participare: mai multi vizitatori, mai multi expozanti, mai mult spatiu expozitional 
Caracterul international al evenimentului a fost mai pregnant – fiecare al doilea vizitator a provenit din afara Germaniei 
Light + Building si-a confirmat inca o data pozitia de lider mondial al targurilor dedicate sistemelor de iluminat si automatizarilor pentru cladiri. Cel mai mare eveniment de talie mondiala dedicat sistemelor de iluminat, tehnologiilor electrice si automatizarilor pentru cladiri s-a incheiat, stabilind noi recorduri. Cresterea a fost inregistrata la nivelul tuturor indicilor importanti - a vizitatorilor, expozantilor si spatiului expozitional. 

2.589 expozanti (2014: 2,495*) din 55 tari si-au lansat produsele pe piata mondiala si pe o suprafata expozitionala de 248.500 mp (2014: 245,000 mp*). Un numar de 216.000 vizitatori (2014: 211.232) din 160 tari au venit la Centrul Expozitional din Frankfurt am Main in perioada 13-18 martie 2016, pentru a descoperi inovatii, solutii si noi produse. Aceasta cifra reprezinta o crestere procentuala de 2.3%. “Suntem extrem de multumiti de Light + Building 2016 si incantati in privinta cresterii indicilor. Acest lucru subliniaza importanta editiei din acest an ca lider mondial al targurilor din domeniul sistemelor de iluminat si automatizarilor pentru cladiri, precum si starea de spirit pozitiva din acest sector si nivelul inalt al satisfactiei expozantilor”, afirma Wolfgang Marzin, Presedintele si Directorul executiv (CEO) al Messe Frankfurt. 

Nivelul de internationalitate al evenimentului a crescut si el in comparatie cu editia precedenta: 67% (2014: 63%) din expozanti si 49% (2014: 47%) dintre vizitatori au provenit din afara Germaniei. Cele mai bine reprezentate tari, dupa Germania, au fost Italia, Olanda, Franta, Marea Britanie si China. Un numar considerabil de vizitatori s-au inregistrat din Spania si alte tari est Europene, precum Polonia, Republica Ceha, Ungaria si Romania, precum si din Turcia, India, Maroc si Iran.

Pentru industrie, o proportie mare de vizitatori din afara Germaniei este importanta pentru a da targului un rating pozitiv. Astfel, Dr Klaus Mittelbach, Presedintele Asociatiei Producatorilor germani de aparate electrice si electronice (Zentralverband Elektrotechnik- und Elektronikindustrie e.V. – ZVEI), afirma ca “Light + Building 2016 s-a ridicat la inaltimea asteptarilor expozantilor Asociatiei noastre: digitalizarea, retelele inteligente si eficienta energetica au fost teme-cheie in toate pavilioanele dedicate iluminatului si automatizarilor pentru cladiri”.

Ca si la alte editii, artizanii germani au format una dintre cele mai mari grupuri de vizitatori. Ingolf Jakobi, General Manager al Central Association of the German Electrical and Information Technology Trades (Zentralverband der Deutschen Elektro- und Informationstechnischen Handwerke – ZVEH) subliniaza importanta Light + Building ca o platforma extrem de valoroasa pentru comertul cu echipamente electrice: “Construirea de retele inteligente si eficienta energetica sunt indisolubil legate in aceasta era a digitalizarii. Ambele teme - si, prin urmare, expertiza comertului electric in aceste domenii, au fost mai mult ca oricand in central atentiei la Light + Building”.

Tehnologia de siguranta si securitate: o premiera de succes 

Una dintre temele principale ale acestui an Light + Building a fost tehnologia de siguranta si de securitate, si care a fost, de asemenea, obiectul primului Forum Intersec, eveniment care a avut loc concomitent cu targul. Aceasta conferinta de doua zile pentru tehnologiile de siguranta si securitate conectate in retea in contextul cladirilor inteligente au oferit un vast program de prelegeri, forumuri de discutii si tururi ghidate la furnizorii de produse tehnologice si de securitate inovatoare din cadrul Light + Building. In total, in jur de 150 de participanti din domeniile proiectarii, instalarii si exploatarii cladirilor si echipamentelor de siguranta si securitate, precum si din industria electrotehnica, au participat la conferinta de specialitate desfasurata in paralel cu Light + Building si au apreciat actualitatea si calitatea programului. Subiectele sigurantei si tehnologiei de securitate vor fi extinse in continuare la Centrul Expozitional Frankfurt pe viitor.

Problema-cheie a digitalizarii: expozantii si programul complementar de evenimente prezinta cele mai recente tendinte tehnologice si de design

Anul acesta la Light + Building accentul a fost pus pe digitalizare. Prin urmare, motto-ul targului a fost: „Locul in care spatiile moderne sunt aduse la viata: digital – individual – legat la retea”. Industria a oferit solutii inteligente si tehnologii orientate spre viitor, care graviteaza in jurul digitalizarii si crearea de retele, precum si cele mai recente tendinte de design. In acest sens, accentul a fost nu numai pe tendintele pietei de iluminat si influenta luminii asupra oamenilor, ci si asupra retelelor de siguranta si securitate, locuintelor inteligente, automatizarilor pentru cladiri si gestionarea eficienta a energiei. Aceste probleme principale au fost, de asemenea, incadrate programului complementar cu multiple fatete si extinse in cadrul prelegerilor sustinute de experti.

Companii de renume precum Artemide, Bankamp, Bega, Brand van Egmont, Erco, Faustig, Flos, iGuzzini, Ingo Maurer, LG, Louis Poulsen, Lumileds, Nimbus, Osram, Philips, Samsung, Schréder, Tobias Grau, Trilux, Vibia Lighting and Zumtobel, sunt orientative pentru gama larga de produse de iluminat care au putut fi vazute la Light + Building.

Un numar de 2.589 expozanti au prezentat un spectru complet de produse pentru segmentul de iluminat: producatorii au expus cele mai recente corpuri de iluminat si lampi, precum si pentru iluminatul stradal sau corpuri de iluminat outdoor pentru zone publice. De asemenea, au putut fi vazute corpuri de iluminat tehnice, decorative, accesorii de iluminat decorative pentru locuinte si nu numai, in toate stilurile si categoriile de pret. Au completat gama componentele de iluminat.

Punctul central la Light + Building 2016 a fost cladirea digitala, cladirea actionata inteligent, modelul informatic al cladirii (BIM - building information modelling), precum si siguranta si tehnologia de securitate. 

Ingineria electrica si automatizarile pentru locuinte si cladiri joaca un rol vital in construirea si exploatarea cladirilor inteligente si conectate in retea. Automatizarile pentru cladiri si sistemele de automatizare cu tehnologii de masurare si control inovatoare sunt un aspect important al tehnologiei sistemelor integratoare. Alte grupuri de produse din acest domeniu includ instalatia electrica si tehnologia de retea, gestionarea dispozitivelor, fotovoltaica, contractarea.

Marci de renume mondial au fost reprezentate in sectorul ingineriei electrice si segmentul automatizarilor pentru case si cladiri in cadrul Light + Building 2016. Printre expozantii care si-au prezentat cele mai noi produse la evenimentul din acest an au fost ABB, Beckhoff, Busch-Jaeger, Eaton, Gira, Hager, Jung, Legrand, Mennekes, OBO Bettermann, Phoenix Contact, Rittal, Schneider Electric, Siedle, Siemens, Stiebel Eltron si Wago. Expozantii din segmentul de sigurantei si securitatii cladirilor au inclus companii precum: Assa Abloy, Axis, Bosch Sicherheitssysteme, Hekatron, Mobotix si Schüco. Au fost prezentate de asemenea diferite tehnologii bus, precum BACnet, EnOcean, KNX si LON.
 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 420 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 25.410.511 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 2.240 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video