Lumina de maine in produsele de azi

108 vizualizari
sediul elba
Distribuie pe

Astazi, 4 februarie, a avut loc la Timisoara prima intalnire din acest an a Comitetului Director al CNRI - Comitetul National Roman de Iluminat, organizata si gazduita de ELBA SA - Lumina de la Timisoara, in calitate de vicepresedinte al acestei organizatii profesionale. 
S-a prezentat gama de produse cu LED lansata de ELBA in ultima perioada si noutatile aflate in pregatire. 

La intalnirea de la ELBA au participat toti cei patru co-presedinti, alaturi de specialistii in domeniul iluminatului ai ELBA si ELBA-COM, de universitarii timisoreni, prezenti in persoana domnilor prof.dr. ing. Ioan BORZA de la Facultatea de Constructii si conf. dr. ing. Dan NICOARA de la Facultatea de Electrotehnica a Universitatii „Politehnica” Timisoara, precum si dl. dr. ing. Ladislau OBERST, membru de onoare al CNRI si specialist al ELBA - pensionat.
Lucrarile sesiunii au fost deschise prin salutul de bun-venit adresat de dl. Gheorghe COCIAN - Presedintele CA si Directorul General al ELBA si au continuat cu vizita la noul amplasament de productie al ELBA din Parcul Industrial Freidorf, unde oaspetilor le-a fost prezentata una din cele mai moderne uzine din Europa de Est, urmata apoi de lucrarile propriu-zise.

Doua teme principale au constituit ordinea de zi moderata de dl.dr.ing Ioan Paut – vicepresedinte al CNRI si director sisteme de iluminat ELBA-COM. Primul punct a vizat propunerile pentru programul de activitate al CNRI din acest an, unde, la initiativa ELBA, s-a propus organizarea unei sesiuni dedicate iluminatului cu LED-uri, in cadrul Conferintei Nationale de Instalatii de la Sinaia, ce va avea loc in luna octombrie a acestui an. Cel de-al doilea punct l-a constituit masa rotunda intitulata ”Lumina de maine in produsele de azi”. Pornind de la realizarile notabile ale ELBA in domeniul iluminatului cu LED-uri, dl. ing. Ciprian Rugea – seful departamentului de proiectare-dezvoltare sisteme de iluminat al ELBA-COM a prezentat gama de produse cu LED lansata de ELBA in ultima perioada, noutatile aflate in pregatire.

La randul sau, d-na ing. Marioara Fetescu – Director de divizie al CNRI si specialist al ELBA-COM in iluminatul arhitectural a prezentat performantele atinse cu produsele ELBA in proiectele de anvergura. Un exemplu elocvent pentru ideea reducerii consumurilor energetice si a imbunatatirii confortului vizual a fost iluminarea integrala cu aparate de iluminat cu led a Municipiului Tirgu Neamt – lucrare finalizata in trim I. 2012 - unde au fost instalate peste 1400 de puncte luminoase. Economia de energie a permis finantarea investitiei cu o amortizare in doar 5 ani, iar aspectul urbanistic a castigat aprecierile specialistilor si a locuitorilor municipiului, calitatea luminii asigurata de produsele ELBA fiind foarte apropiata de lumina zilei.

Inchiderea evenimentului a fost punctata de declaratiile participantilor. „Am primit cu bucurie invitatia de a veni la Timisoara, principalul pol - cu traditie – al iluminatului romanesc” a afirmat dl. Dorin BEU. „Este de remarcat efortul ELBA de dezvoltare de noi produse, de adaptare la tendintele internationale in iluminat, de punere in opera a produselor in proiecte fanion, de unde se naste si incontestabila recunoastere a marcii, a calitatii produselor si a profesionalismului specialistilor in iluminat formati la Scoala ELBA – a conchis dl. conf.Nicoara. „Primim cu bucurie propunerile facute de ELBA si ne vom concentra eforturile ca organism profesional in sensul sustinerii actiunilor propuse a fost promisiunea facuta de dl. Mihai Husch

ELBA SA este in plin proces de transfer al activitatilor de productie pe un nou amplasament, intr-o uzina noua, proiectat si realizat la nivelul cerintelor unui concept modern de productie. Finalizarea acestui proces va avea loc cel mai probabil la finele semestrului I al acestui an.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 461 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 17.172 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 1.550 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 449.798 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video