Philips Lighting introduce tehnologia LiFi sau Light Fidelity: transmisia de date prin intermediul luminii

973 vizualizari
philips LiFi
Distribuie pe

philips LiFi

Sistemele Philips LiFi oferă o nouă modalitate de conectare wireless, care are loc prin trimiterea și primirea datelor prin intermediul LED-urilor luminoase.

• Compania franceză Icade testează tehnologia LiFi sau Light Fidelity în prezent, din biroul său din Paris
• Conexiune internet de mare viteză, sigură și foarte stabilă, fără a compromite calitatea luminii
• Prima companie importantă care dotează corpurile de iluminat pentru birouri cu tehnologie LiFi

Philips Lighting, lider mondial în iluminat, oferă acum tehnologia Light Fidelity (LiFi), o tehnologie în care LED-uri de mare calitate asigură conectare la internet în bandă largă prin unde luminoase. În calitate de companie de iluminat pentru Internetul tuturor lucrurilor, Philips Lighting este prima companie de talie internațională din domeniul iluminatului care oferă corpuri de iluminat pentru birouri din portofoliul său dotate cu tehnologie LiFi.

"Tehnologia LiFi are un potențial enorm pentru epoca digitală de astăzi și suntem mândri să fim pionieri ai unor servicii inovatoare pentru clienții noștri", a declarat Olivia Qiu, Chief Innovation Officer, Philips Lighting.

"În timp ce frecvențele radio devin congestionate, spectrul luminii vizibile este o resursă neexploatată, cu o lățime de bandă mare, potrivită pentru conectare simultană stabilă a unei game largi de dispozitive din gama Internetului tuturor lucrurilor. Fiind o companie din domeniul corpurilor de iluminat, ne asigurăm că clienții noștri beneficiază de corpuri de iluminat de cea mai bună calitate, eficiente energetic, împreună cu conectivitate de ultimă oră", a adăugat ea.

Conexiune internet în bandă largă și iluminare de calitate în același timp

LiFi este o tehnologie wireless cu două căi de comunicație, de mare viteză, asemănătoare tehnologiei WiFi, dar folosind unde de lumină în loc de unde radio pentru a transmite date. Dispozitivele de iluminat pentru birouri Philips Lighting, dotate cu tehnologia LiFi, asigură o conexiune în bandă largă cu o viteză de 30 Mb pe secundă (Mb/s) fără a compromite calitatea luminii. Cu 30Mb/s, un utilizator poate rula simultan mai multe videoclipuri de calitate HD simultan cu apeluri video.

Icade, compania franceză de investiții imobiliare, testează tehnologia de ultimă oră în biroul său din La Defense, Paris. "LiFi are potențialul de a produce o adevărată schimbare în birouri. În calitate de lider pe piață, am dorit să explorăm posibilitățile acestei tehnologii pentru clienții existenți și viitori și intenționăm să prezentăm tehnologia în biroul nostru inteligent din La Defense. Pe lângă conectivitatea stabilă, calitatea luminii este crucială pentru noi ", a declarat Emmanuelle Baboulin, șef al Diviziei de investiții în proprietăți comerciale Icade.

Philips Lighting va fi prezentă la Light + Building 2018, la standul Philips Lighting din sala 0: Forum.

Specificații:

Beneficiile LiFi

LiFi oferă beneficii superioare WiFi deoarece poate fi utilizată în locuri unde frecvențele radio interferează cu echipamentele, cum ar fi spitalele sau unde semnalele WiFi nu ajung sau sunt slabe, cum ar fi subsolurile. Alte locuri de utilizare sunt mediile care solicită maximă securitate; de exemplu, back office-ul unei instituții financiare sau al unui serviciu guvernamental. LiFi adaugă un grad suplimentar de securitate, deoarece lumina nu poate trece prin pereți solizi și un câmp de vizibilitate este necesar pentru a accesa rețeaua.

Cum funcționează LiFi?

LiFi funcționează prin intermediul corpurilor de iluminat cu LED care sunt echipate cu modemuri încorporate. Deocamdată, utilizatorii vor trebui să introducă un stick USB în computerele lor pentru a accesa LiFi, dar tehnologia va fi în cele din urmă integrată în laptop-uri și dispozitive. Dongle-ul utilizează o conexiune în infraroșu pentru a accesa LiFi, care se presupune a fi mai sigur și mai fiabil decât WiFi. Cu corpurile de iluminat Philips LiFi, clienții beneficiază de dublul avantaj al luminii LED de calitate, eficiente energetic și cu o conexiune foarte sigură, stabilă și robustă, deoarece LiFi are un spectru de 10.000 de ori mai mare decât spectrul WiFi.

De ce LiFi de la Philips Lighting?

Philips Lighting oferă un mod de preluare a conectivității fără întreruperi între punctele de lumină; ceea ce înseamnă că, în timp ce un utilizator se mișcă dintr-o parte în alta a unui birou mare, își menține conexiunea în timp ce un punct de lumină este preluat de altul. Zona de acoperire oferită de corpurile de iluminat Philips LiFi este, de asemenea, considerată a fi cea mai largă de pe piață. Compania dispune de corpuri de iluminat de birou normale cu suport LiFi care oferă o lumină de calitate eficientă din punct de vedere energetic.

Philips Lighting oferă corpuri de iluminat cu lumina proiectată în jos Philips PowerBalance gen2 și Philips LuxSpace cu suport LiFi. Click aici pentru mai multe informații despre corpurile de iluminat Philips LiFi.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 420 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 25.410.511 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 2.240 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video