Ridge Tool isi extinde productia la fabrica din Cluj-Napoca si preconizeaza o crestere cu min 20% a pietei de scule electrice profesionale

128 vizualizari
Distribuie pe

Fabrica Ridge Tool de la Cluj Napoca, parte a grupului american Emerson, si-a extins productia cu noi piese: blocurile motor pentru clupele de filetat electrice manuale model 600 si 690. Ele se adauga bacurilor de filetat 11R de 11/2” si 2”, introduse in productie chiar la inceputul anului 2011. 

“Realizarea pieselor blocului motor de la masinile de filetat se executa pe un centru orizontal de inalta precizie. Acesta asigura un timp scazut de prelucrare si calitate ridicata a pieselor prelucrate datorita tehnologiilor de ultima ora: prelucrare la centrul de greutate a masini, eficientizarea zonei de lucru, interschimbabilitate ridicata”, spune Camil Aliman, Area Manager Ridge Tool pe Romania si Ungaria. 

In prezent, Ridge Tool isi verifica produsele in timp real. Procesul se realizeaza printr-un program statistic, al unei masini de masurat in coordonate 3D si al unui soft computerizat de plotare a datelor. Acesta afiseaza grafic dimensiunile masurate, putandu-se urmari incadrarea acestora intre limitele admise. Avantajul? „Prin acest sistem de verificare in timp real se asigura o calitate ridicata a pieselor prelucrate cat si o eficientizare a duratei de folosire pentru sculele aschietoare”, adauga managerul Ridge Tool.

In 2011, reprezentantii Ridgid considera ca piata de scule electrice profesionale va creste. „In anul 2009, valoarea pietei de scule electrice profesionale a fost de circa 15 milioane de EUR si a inregistrat o mica scadere de circa 10% in 2010. Pentru 2011, estimez o crestere de minim 20% a acestei piete, pe fondul unor investitii noi si datorita faptului ca multe companii au redus drastic achizitiile in 2009 si 2010”, conchide Camil Aliman.

Ridge Tool a investit pana in prezent peste 1,5 milioane de dolari in utilarea si dotarea fabricii sale din Cluj Napoca. Mai exact in in masini unelte cu comanda numerica pentru productia de masini de filetat si bacuri de filetare. RIDGID® - brand de¬tinut de Ridge Tool Company - este lider în produc¬ia de scule de mâna si electrice, în portofoliul sau intrând de asemenea masini de filetat si pentru cura¬tat conducte si peste 300 de tipuri de scule utilizate în domeniul instala¬iilor sanitare, HVAC/R, sectoare industriale, energie, petrol, utilita¬i publice si domeniul comercial.


Subsidiara a Emerson Professional Tools™ - compania Ridge Tool este prezenta in Romania din 2005, unde a inceput activitatea de productie in anul 2008. Ridge Tool a inaugurat in urma cu doi ani, in cadrul Campusului Emerson™ din Cluj-Napoca, primul Centru Regional RIDGID din Europa Centrala si de Est, incluzand o Unitate de Productie, un Centru de Training si Suport Tehnic, un Showroom si un centru de Customer Service.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 420 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 25.410.511 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 2.240 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video