novapex

 

Singura unitate de reciclare a deseurilor din echipamente de iluminat uzate functioneaza la Buzau

GreenLamp
vizualizari

Greenlamp Reciclare lanseaza pe 30 iunie 2011 singura fabrica de reciclare a deseurilor de echipamente de iluminat uzate din Romania

Fabrica este amplasata la Frasinu, la aproximativ 2 km de Buzau si are o capacitate de tratare a deseurilor de echipamente de iluminat uzate de peste 3600 tone/an.
Momentul inaugurarii marcheaza intrarea intr-o noua etapa de dezvoltare si constientizare in industria reciclarii, investitia de aproximativ 1,000,000 euro fiind o initiativa durabila atat pentru Buzau, dar si pentru Romania. Prin aceasta investitie la Buzau se inchide numaratoarea celor 10 tipuri de DEEE-uri mentionate in legislatie care pot fi reciclate.
Tehnologia utilizata permite tratarea tuturor deseurilor provenite din echipamente de iluminat uzate si in acelasi timp recuperarea mercurului provenit din pudra fluorescenta colectata din lampile fluorescente, din becurile cu vapori de mercur si din lampile cu descarcare de intensitate inalta (HID). 

„Aproximativ 10% din totalul echipamentelor de iluminat uzate ajung sa fie colectate si apoi reciclate. E un procent foarte mic daca tinem cont ca vorbim de deseuri periculoase, care contin mercur ce afecteaza mediul inconjurator si, implicit, sanatatea noastra. Greenlamp Reciclare impreuna cu organizatiile colective ce ne sunt partenere: Recolamp, CCR si RoRec cauta, creaza si implementeaza cele mai potrivite variante pentru ca nivelul gradului de colectare sa creasca. 
Prioritatea noastra este de a oferi cele mai bune servicii disponibile pentru clientii nostri prin gestionarea acestor echipamente, prin incurajarea reutilizarii, tratarii si reciclarii acestora, contribuind astfel la protejarea mediului. Prin activitatea noastra dorim sa devenim lider pe piata gestionarii deseurilor de echipamente de iluminat uzate, un lider axat pe tehnologii inovatoare, cu angajamentul de imbunatatire continua”, declara Marius Costache, Director General Greenlamp Reciclare SRL Buzau. 

Greenlamp Reciclare este autorizata pentru colectarea, transportul si tratarea urmatoarelor tipuri de deseuri de echipamente electrice si electronice, definite conform HG nr. 1037/2010 anexele 1A si 1B, din catelgoria 5 „Echipamente de iluminat”:
- aparate de iluminat pentru lampi fluorescente, cu exceptia aparatelor casnice de iluminat,
- lampi fluorescente drepte,
- lampi fluorescente compacte,
- lampi cu descarcare in gaze de inalta intensitate, inclusiv lampi cu vapori de sodiu la inalta presiune si lampi cu halogen metalice,
- lampi cu vapori de sodiu la joasa presiune, alte materiale de iluminat sau echipamente de difuzat ori controlat lumina, cu exceptia becurilor cu filament. 

Greenlamp Reciclare face parte din Grupul firmelor verzi, care include alte trei unitati in domeniul reciclarii: Greenweee International- singurul reciclator integrat de DEEE-uri, Greentech- prima unitate de reciclare de PET-uri si a recipientilor din plastic si Greenfiber- productie de fibre sintetice poliesterice din fulgi de PET. Toate companiile au sediul central in Buzau, iar fiecare dispune de centre de lucru operationale in tara si in strainatate. 
Pentru mai multe detalii va rugam sa o contactati pe D-ra. Mihaela Haj, PR Officer Greenlamp Reciclare SRL, telefon: 0734.738.501; email: mihaela.haj@greenlamp.ro
 


Despre Greenlamp Reciclare
Echipamentele de iluminat uzate au un dezavantaj major pentru ca ele contin gaze rare si metale grele, periculoase pentru mediu si sanatate. Greenlamp Reciclare este singurul reciclator din Romania care trateaza echipamentele de iluminat uzate, folosind un proces tehnologic avansat de distilare destinat recuperarii mercurului provenit din pudra fluorescenta colectata din lampile fluorescente si lampile cu vapori de mercur si din lampile cu descarcare de intensitate inalta (HID).

www.greenlamp.ro 

Opinii

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Credem ca ‘Smart’ poate fi cu adevărat inteligent, doar dacă îmbunătățește viețile oamenilor.

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Vom continua să dezvoltăm capacitatea de producție astfel încât să atingem obiectivul ambțios de a fi în primii trei producători de boilere electrice în Europa în următorii 3 ani.

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Horia Voicu, director AFRISO-EURO-INDEX SRL

Cu siguranţă inteligenţa artificială va reprezenta viitorul şi în domeniul aparatelor de măsură şi control.

Horia Voicu, director AFRISO Romania

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

"Scopul și provocarea majoră pe care am avut-o în 2018 a fost informarea corectă și educarea clienților, deoarece în România încă se fac multe improvizații în acest domeniu. Vrem să continuăm să specializăm meseriași în acest domeniu."

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

ajutor instalator

Top Categorii

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare

 

ROFMEX 2019

 

Licitatii