Singura unitate de reciclare a deseurilor din echipamente de iluminat uzate functioneaza la Buzau

253 vizualizari
GreenLamp
Distribuie pe

Greenlamp Reciclare lanseaza pe 30 iunie 2011 singura fabrica de reciclare a deseurilor de echipamente de iluminat uzate din Romania

Fabrica este amplasata la Frasinu, la aproximativ 2 km de Buzau si are o capacitate de tratare a deseurilor de echipamente de iluminat uzate de peste 3600 tone/an.
Momentul inaugurarii marcheaza intrarea intr-o noua etapa de dezvoltare si constientizare in industria reciclarii, investitia de aproximativ 1,000,000 euro fiind o initiativa durabila atat pentru Buzau, dar si pentru Romania. Prin aceasta investitie la Buzau se inchide numaratoarea celor 10 tipuri de DEEE-uri mentionate in legislatie care pot fi reciclate.
Tehnologia utilizata permite tratarea tuturor deseurilor provenite din echipamente de iluminat uzate si in acelasi timp recuperarea mercurului provenit din pudra fluorescenta colectata din lampile fluorescente, din becurile cu vapori de mercur si din lampile cu descarcare de intensitate inalta (HID). 

„Aproximativ 10% din totalul echipamentelor de iluminat uzate ajung sa fie colectate si apoi reciclate. E un procent foarte mic daca tinem cont ca vorbim de deseuri periculoase, care contin mercur ce afecteaza mediul inconjurator si, implicit, sanatatea noastra. Greenlamp Reciclare impreuna cu organizatiile colective ce ne sunt partenere: Recolamp, CCR si RoRec cauta, creaza si implementeaza cele mai potrivite variante pentru ca nivelul gradului de colectare sa creasca. 
Prioritatea noastra este de a oferi cele mai bune servicii disponibile pentru clientii nostri prin gestionarea acestor echipamente, prin incurajarea reutilizarii, tratarii si reciclarii acestora, contribuind astfel la protejarea mediului. Prin activitatea noastra dorim sa devenim lider pe piata gestionarii deseurilor de echipamente de iluminat uzate, un lider axat pe tehnologii inovatoare, cu angajamentul de imbunatatire continua”, declara Marius Costache, Director General Greenlamp Reciclare SRL Buzau. 

Greenlamp Reciclare este autorizata pentru colectarea, transportul si tratarea urmatoarelor tipuri de deseuri de echipamente electrice si electronice, definite conform HG nr. 1037/2010 anexele 1A si 1B, din catelgoria 5 „Echipamente de iluminat”:
- aparate de iluminat pentru lampi fluorescente, cu exceptia aparatelor casnice de iluminat,
- lampi fluorescente drepte,
- lampi fluorescente compacte,
- lampi cu descarcare in gaze de inalta intensitate, inclusiv lampi cu vapori de sodiu la inalta presiune si lampi cu halogen metalice,
- lampi cu vapori de sodiu la joasa presiune, alte materiale de iluminat sau echipamente de difuzat ori controlat lumina, cu exceptia becurilor cu filament. 

Greenlamp Reciclare face parte din Grupul firmelor verzi, care include alte trei unitati in domeniul reciclarii: Greenweee International- singurul reciclator integrat de DEEE-uri, Greentech- prima unitate de reciclare de PET-uri si a recipientilor din plastic si Greenfiber- productie de fibre sintetice poliesterice din fulgi de PET. Toate companiile au sediul central in Buzau, iar fiecare dispune de centre de lucru operationale in tara si in strainatate. 
Pentru mai multe detalii va rugam sa o contactati pe D-ra. Mihaela Haj, PR Officer Greenlamp Reciclare SRL, telefon: 0734.738.501; email: mihaela.haj@greenlamp.ro
 


Despre Greenlamp Reciclare
Echipamentele de iluminat uzate au un dezavantaj major pentru ca ele contin gaze rare si metale grele, periculoase pentru mediu si sanatate. Greenlamp Reciclare este singurul reciclator din Romania care trateaza echipamentele de iluminat uzate, folosind un proces tehnologic avansat de distilare destinat recuperarii mercurului provenit din pudra fluorescenta colectata din lampile fluorescente si lampile cu vapori de mercur si din lampile cu descarcare de intensitate inalta (HID).

www.greenlamp.ro 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 300 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 160 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 6.440 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 670 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video