Aplicatia Litterati – vezi un deseu, il pui la cos si marchezi locul pe harta!

104 vizualizari
Aplicatia Litterati
Distribuie pe

Litterati este o aplicatie de mobil care te ajuta sa semnalezi deseurile pe care le gasesti aruncate. 

Iata cum functioneaza: atunci cand vezi un deseu aruncat intr-un loc nepotrivit, ii faci o poza, GPS-ul ajuta la identificarea locului unde a fost facuta fotografia, iar tu selectezi brandul produsului aruncat. Dupa aceea, desigur, il duci la un cos de gunoi. Din asta rezulta o harta a deseurilor din intreaga lume, toate fiind clasificate si cuantificate. Aceste date vor fi folosite pentru a lucra cu organizatiile si companiile pentru a gasi solutii sustenabile.

Aplicatia a fost creata de Jeff Kirschner, un fost antreprenor tech, care, dupa ce a devenit parinte, a devenit obsedat de curatarea deseurilor. El este convins ca, in adancul sufletului, multi oameni impartasesc aceasta repulsie fata de aruncarea in natura a deseurilor si isi doresc sa faca ceva in legatura cu asta.

Nu este vorba despre a da vina pe cineva, este vorba despre schimbul de informatii care pot crea un impact pozitiv asupra planetei, spune Kirschner, mentionand ca, impreuna cu tigarile, deseurile de la Starbucks sunt cele mai fotografiate lucruri. Poate ca la un moment dat cei de la Starbucks, care cu siguranta nu sunt vinovati pentru ca oamenii arunca ambalajele si paharele lor, vor dori sa creeze o campanie cu noi, cu scopul constientizarii problemei deseurilor. Sau poate ca putem arata municipalitatilor datele noastre cu zonele in care se arunca multe deseuri, pentru ca ei sa amplaseze cosuri de gunoi acolo, explica Kirschner.

Nu am nicio idee despre ce se va intampla cu aplicatia in viitor, dar eu stiu ca exista doi oameni in lume care nu vor arunca niciodata deseurile pe strada sau in natura: copiii mei. In cazul in care, in cele din urma, acestea sunt singurele doua persoane pentru care Litterati va functiona, atunci va fi meritat tot efortul, afirma Kirschner.

Iata o lista cu zonele in care au fost identificate deseuri cu ajutorul aplicatiei si cele mai intalnite tipuri de deseuri:

O aplicatie al carei scop este identificarea zonelor cu deseuri este si “Let`s Do It, Romania!”, care poate fi descarcata gratuit de pe Google Play Store sau AppStore. Cu ajutorul ei, poti face o raportare, pe care noi o transformam intr-o sesizare oficiala si o trimitem catre autoritati si o monitorizam pana la rezolvarea sesizarii.

Cum sa folosesti aplicatia in 4 pasi simpli:
1. Descarca si instaleaza aplicatia “Let`s Do It!”, disponibila gratuit pe Google Play Store si pe App Store
2. Pozeaza mormanul de deseuri si pune-l pe harta, impreuna cu detalii relevante (componenta, dimensiuni)
3. Aplicatia sesizeaza autoritatile responsabile de curatarea zonei – sesizarea se genereaza automat, iar tu primesti constant notificari legate de statusul raportarii
4. Autoritatile trimit un raspuns in maximum 30 de zile, conform legii si curata zona raportata, iar tu esti informat cand situatia este rezolvata
Litterati
Let`s Do It, Romania! Let`s Do It, World!

InstalNews.ro este sustinator media al miscarii sociale „Let`s Do It, Romania!”
Dezvoltarea durabila este dezvoltarea care urmareste satisfacerea nevoilor prezentului, fara a compromite posibilitatile generatiilor viitoare de a-si satisface propriile nevoi.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 461 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 17.172 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 1.550 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 449.798 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video