Casa pasiva Over4 va fi deschisa publicului in centrul Bucurestiului

844 vizualizari
casa pasivă Over4
Distribuie pe

Echipa Over4 construiește casa pasivă Over4, cu care va reprezenta România anul acesta la Solar Decathlon Europe, cea mai importantă competiție internațională de case solare la nivel european ce va avea loc în Ungaria în iulie 2019.   

Eficientă energetic, sustenabilă și accesibilă financiar. Acestea sunt cele 3 elemente fundamentale care au stat la baza proiectării și construcției casei Over4. Având o amprentă de 130 mp, produce de 3 ori mai multă energie decât consumă și va fi certificată cu standardul Passive House, cel mai exigent standard de eficiență energetică din lume. Este rezultatul muncii a unei echipe multidisciplinare de peste 50 de studenți voluntari, din peste 5 domenii profesionale ce răspund prin proiectul Over4 unei probleme actuale importante: cum construiești eficient, sustenabil și cu costuri reduse.

Competiția Solar Decathlon este considerată ”Olimpiada caselor solare” și este cel mai important eveniment în domeniul arhitecturii și construcțiilor la nivel mondial, cu peste 20 ediții pe toate continentele de la prima ediție din 2003 din SUA.

casa pasiva Over4

Ediția din acest an a competiției Solar Decathlon va avea loc în iulie 2019 în Ungaria și aduce la start 11 echipe din 10 țări și 4 continente. Fiecare echipă participantă are la dispoziție 15 zile pentru a asambla și pune în funcțiune locuințele solare ce vor fi ulterior jurizate în cadrul a 10 probe, de la arhitectură, la eficiență energetică și până la comunicare și sustenabilitate. În urma celor 10 probe se desemnează câștigătorii.
 
Proiectul Over4 reprezintă România la Solar Decathlon Europe 2019 cu prototipul Over4 - o casă solară, 100% electrică și modulară, ce va fi transportată în 6 TIR-uri în Ungaria și construită în doar 10 zile și care îndeplinește toate exigențele în ceea ce privește confortul interior și consumul de energie.

”Considerăm că tot efortul depus în ultimul an și jumătate se încununează cu rezultatul mult așteptat: un prototip inovator de locuință sustenabilă care răspunde tutor cerințelor de confort, eficiență energetică și nevoilor actuale ale pieței construcțiilor. Mulțumim universităților partenere, celor peste 50 de tineri pasionați implicați până în prezent și celor peste 40 de parteneri cu sprijinul cărora am ajuns până în acest punct. Suntem și mai motivați să ținem steagul României pe podiumul competiției din Ungaria și pentru asta căutăm parteneri cu care să asigurăm restul de 40% din bugetul total al proiectului.” a declarat Daniel Butucel, Responsabil Parteneriate și Co-Fondatorul Proiectului Over4.

Înainte de competiția Solar Decathlon, casa Over4 va fi asamblată și deschisă publicului timp de 30 zile în centrul Bucureștiului, pe situl aflat la intersecția dintre Bulevardul Unirii și Nerva Traian. Evenimentul oficial de deschidere va avea loc miercuri, 15 mai și va da startul perioadei de vizitare în care vor fi organizate tururi publice zilnice și evenimente pe teme de eficiență energetică și dezvoltare sustenabilă.

casa pasiva Over4

Sunt așteptați să o viziteze toți cei interesați de domeniul construcțiilor sustenabile, mai ales cei care vor să-și construiască sau achiziționeze o locuință, întrucât casa Over4 este un exemplu practic care răspunde nevoilor actuale ale pieței construcțiilor. De asemenea, cei interesați să afle mai multe detalii despre procesul de construcție al casei sunt invitați pe situl de construcție unde sunt așteptați de voluntarii proiectului pentru discuții tehnice.

Printre partnerii proiectului se numără: Makita, Glulam, ProBuilding, Kronospan, Knauf Insulation, NOD Makerspace, Valrom, Daikin, Aluprof, Hoval, Grohe, Romania Green Building Council.

casa pasiva Over4

Over4 este un ONG fondat de Universitatea Tehnică de Construcții București și Universitatea de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu” și are ca scop derularea proiectului Over4 dar și ale altor proiecte cu impact pozitiv din punct de vedere educațional dar și din punct de vedere al cercetării și dezvoltării în domeniul construcțiilor sustenabile și eficiente energetic. Proiectul funcționează prin parteneriate strategice și sponsorizari. Mai multe detalii despre echipă, proiect și despre modul în care vă puteți implica, găsiți pe site-ul www.over4.org

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 420 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 25.410.511 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 2.240 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video