Ce este SolarCoin, noua moneda de energie solara

174 vizualizari
moneda solara SolarCoin
Distribuie pe

Așa cum creșterea spectaculoasă a BitCoin a arătat-o, stabilirea unei noi monede nu mai este în exclusivitatea prerogativa guvernelor și a băncilor centrale. Adam Leach a făcut o analiză asupra posibilității ca SolarCoin (Moneda Solară) să ducă la impulsionarea producției de energie solară, în timp ce ar putea produce și beneficii suplimentare pentru adepții săi.
În procesul stabilirii valorii unei noi monede, percepția joacă un rol extrem de important. Să luăm o zi ca exemplu: ca timp, fiecare zi are 24 de ore. Dar dacă o zi este însorită, iar alta ploioasă, cei mai mulți oameni vor pune o valoare mai mare asupra zilei însorite. Același lucru se aplică și unei monede.

Pornind de la faptul că o monedă valorează în funcție de cum este percepută, o unitate dintr-o monedă digitală numită SolarCoin poate fi în aceeași măsură unitate de schimb valutar și generator pentru producția de energie solară. Chiar dacă SolarCoin este o inițiativă nouă (a fost lansată la începutul lui 2014), ideea a pornit acum câțiva ani. Într-o lucrare numită “DeKo: Un protocol pentru valutele susținute de electricitate”, Nick Gogerty și Joseph Zitoli, figuri marcante pentru SolarCoin, propun ca guvernele să poată susține o monedă valorică cu contravaloarea în unități de energie electrică.

Când monedele digitale au început să crească, fără a avea nevoie de sprijin din partea băncilor centrale, Gogerty și o echipă de voluntari din întreaga lume au înființat Fundația SolarCoin, utilizând aceeași tehnologie care stă la baza BitCoin, creând o valută pentru noua eră digitală, denumită SolarCoin sau – pe scurt – SLR.

La fel ca și BitCoin, Solar Coin are un motor ideologic care stă la baza sa, precum și potențialul de a deveni mai valoros decât o monedă de o liră sterlină, de exemplu. Dar, în loc să elimine intervenția băncilor centrale, SolarCoin urmărește scăderea importanței pe care o acordăm combustibililor fosili, crescând investițiile în energia solară. ceea ce o doferențiază de BitCoin este modalitatea de generare a monedei: pe lângă “minerit”, persoanele care produc electricitate primesc 1 SolarCoin pentru fiecare 1MWh produs și verificat.

sursa: www.top-solar.ro

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 461 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 17.172 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 1.550 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 449.798 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video