Energie verde: Aparitia primei ferme eoliene plutitoare

200 vizualizari
Prima fermă plutitoare eoliană din lume aflata in largul coastei nord-estice a Scoției
Distribuie pe

Vă puteți imagina o turbină de energie eoliană plutind pe ocean? E cam greu. În general, turbinele eoliene se înalță foarte sus, mai sus decât cele mai înalte clădiri din lume, dar sunt, în general, statice și fixate de sol cu structură masivă de susținere. Totuși, aceasta este direcția pe care o ia tehnologia modernă - trecerea de la aparența imposibilă la posibilitate.

Prima fermă plutitoare de energie eoliană din lume a devenit funcțională în largul coastei nord-estice a Scoției. Tehnologia revoluționară din epoca nouă va colecta energie eoliană în ape considerate prea adânci pentru turbinele convenționale. Cunoscut sub numele de Hywind, un proiect pilot, acesta va genera electricitate pentru 20.000 de case. Cu această tehnologie, o fermă eoliană plutitoare devine posibilă. Potrivit dezvoltatorului Statoil, pe măsură ce tehnologia devine mai ieftină, în timp, vor apărea ferme uriașe în ocean, în special în locurile considerate prea adânci pentru turbinele statice. Rezultatul obținut de ferma eoliană plutitoare este de așteptat să fie egal sau mai mare față de fermele actuale.

Turbinele eoliene plutitoare vor fi folosite de SUA și Japonia
Tehnologia va fi folosită în special în țări precum Japonia și SUA, în care apele sunt prea adânci pentru a instala ferme eoliene convenționale.
"Acesta este un proiect de dezvoltare tehnologică care asigură funcționarea în largul mării. Este ceva nou pentru energia eoliană plutitoare și suntem siguri că va contribui la reducerea costurilor", spune Leif Delp, director de proiect pentru Hywind.

În timp ce o primă turbină eoliană a fost instalată deja, există încă patru care așteaptă să fie instalate. Viitorul energiei verzi pare cu adevărat luminos. Se așteaptă ca până la sfârșitul lunii, structurile gigant să fie transportate la Peterhead, Aberdeenshire, unde vor pluti ca niște platforme de pescuit.
Structura va fi menținută în picioare cu ajutorul softului nou dezvoltat de Statoil, care ajută la rotirea paletelor turbinelor plutitoare, ajutându-le astfel să se adapteze la mișcarea valurilor, vântului și a curenților oceanici. Paletele dinamice vor menține în loc structura de 175 metri înălțime și 10.000 tone. Turbinele eoliene plutitoare vor putea funcționa în ape cu o adâncime de până la 1000 de metri.


Alte evoluții similare în generarea energiei verzi
Recent, cea mai mare uzină de energie solară plutitoare din lume a fost pusă în funcțiune în orașul Huainan, China de Est. Uzina de 40 MW este situată pe un rezervor și fiind în larg, în apropierea orașului a fost conectată cu succes la rețeaua electrică. Fiind în larg, nu ocupă spațiu și utilizează mai puțină energie decât fermele solare, deoarece apa de mare acționează ca agent de răcire. Uzina a fost construită de Sungrow, lider mondial în furnizarea de sisteme fotovoltaice. Fermele solare plutitoare pot fi instalate pe lacuri și mări, în special în apropierea orașelor unde disponibilitatea terenurilor este mai mică.

Omenirea se confruntă cu încălzirea globală și schimbări climatice 
Omenirea se confruntă cu încălzirea globală, schimbările climatice și degradarea mediului, deși președintele american Donald Trump a retras SUA din Acordul Climatic de la Paris. NASA, care face parte din Statele Unite, arată că temperaturile globale au crescut cu peste un grad din 1880; de asemenea, 9 din cei 10 cei mai fierbinți ani au fost după anul 2000. În 2012, gheața arctică s-a restrâns cel mai mult ca suprafață. La nivel global, nivelurile mărilor se ridică cu 3,4 mm pe an. Este doar o chestiune de timp ca habitatul uman, în special zonele de coastă, să înceapă să se scufunde.

India se confruntă cu poluarea aerului și degradarea mediului
Există o criză a mediului chiar sub ochii noștri. În ciuda mai multor măsuri luate la nivel de centru și de stat, nu a existat nicio scădere a nivelului de poluare a aerului și a poluanților sub formă de pulberi în aer. Delhi Smog a fost un caz înfricoșător. S-a făcut o verificare a poluării reale în orașele mari din India. Calitatea aerului este redusă la niveluri periculoase. Un studiu al Organizației Mondiale a Sănătății din 1600 de orașe clasifică capitala națională Delhi drept cea mai poluată. Poluarea aerului a fost de 40 de ori mai mare decât limitele de siguranță admise prevăzute de OMS și de 15 ori mai mare decât standardele indiene. Este timpul ca India să ia exemplul unor astfel de tehnologii. Timpul de a le pune în acțiune este acum.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 6.710 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 12.606 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 200 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video