EWICON – turbina eoliana fara palete

586 vizualizari
turbine eoliene
Distribuie pe

Turbinele eoliene ar putea fi instalate in viitor si in orase, insa nu trebuie sa va faceti probleme in privinta marimii acestora sau a zgomotului. Compania olandeza Mecanoo architecten a proiectat modelul EWICON de turbina eoliana pentru orase, fara palete, care utilizeaza miscarea picaturilor de apa incarcate electric pentru a genera energie.

De miercuri, 27 martie 2013, un model la scara redusa a acestei turbine eoliene fara palete poate fi vazuta in fata Facultatii de Inginerie Electrica, Matematica si Informatica a Universitatii Tehnice din Delft, care a dezvoltat tehnologia de la baza acesteia.

Energia eoliana este transformata in electricitate fara a se utiliza parti mecanice mobile. Rezultatul: uzura redusa, costuri reduse de intretinere, poluare zero.

EWICON poate fi instalata onshore sau offshore sau poate fi montata pe acoperisul unei cladiri inalte. EWICON (Electrostatic Wind Energy Converter - Convertor Electrostatic al Energiei Eoliene).Principiul de functionare este explicat pe larg in videoclipul pe care il puteti urmari aici:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=tqksCHWROBU

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 461 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 17.172 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 1.550 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 449.798 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video