Aerteknika

GF Piping Systems a castigat premiul international pentru bioreactoarele ecologice de cultivare a algelor in conducte speciale

GF Piping Systems
vizualizari

Premiul Gold SolVin Award 2010 a fost castigat de GF Piping Systems. Parte a Georg Fischer Corporation, GF Piping Systems este beneficiarul pe anul 2010 a premiului international pentru inovatie, cu un nou sistem de conducte din material plastic transparent. Atunci cand acest sistem este utilizat pe post de bioreactor pentru a cultiva alge, pot fi produse biomasa si biocombustibil. Un beneficiu suplimentar este faptul ca aceste organisme retin simultan poluantul CO2. 

Premiul recunoaste realizarile GF Piping Systems de implementare a tevilor PVC (policlorura de vinil) in mod eficient si creativ pentru binele comun. Premiul in valoare de 50.000 de euro vor fi investiti in dezvoltarea mai departe a produsului.

Materialele plastice, precum PVC-ul, se modifica daca sunt expuse in mod constant la soare. Inginerii de la Georg Fischer au reusit sa gaseasca echilibrul ideal intre transparenta si durabilitate. Ei au dezvoltat un sistem de conducte din PVC translucid, care permite trecerea luminii cu lungimea de unda potrivita, prin conducta in interior, acolo unde pot creste microalgele.

Primele probe de crestere a algelor in acest tip de bioreactor se afla in desfasurare. Algele pot fi prelucrate pentru a se obtine biomasa si biocombustibil. Mai mult, aceste organisme retin simultan dioxidul de carbon, necesar dezvoltarii acestora. Prin furnizarea de dioxid de carbon la bioreactoare pentru cultivarea algelor, de la o centrala electrica de exemplu, emisiile de CO2 pot fi reduse.

Foto: Un posibil domeniu de utilizare pentru bioreactoarele transparente este cultivarea industriala a algelor in combinatie cu o centrala electrica


Despre Corporatia Georg Fischer – „Adding Quality to People`s Lives”
Georg Fischer este axata pe trei activitati de baza: GF Piping Systems, GF Automotive and GF AgieCharmilles. Fondata in 1802, compania are sediul central in Elvetia, insumand 130 companii, dintre care 50 unitati de productie, in 30 de tari. Cei 12.000 angajati ai sai au generat in 2009 venituri din vanzari de 3 miliarde de franci elvetieni. Corporatia are o contributie directa la calitatea vietii. Confortul, mobilitatea si precizia sunt cerintele cheie ale pietei pe care Georg Fischer le satisface cu produsele si serviciile sale. Mai multe informatii gasiti pe www.georgfischer.com.

Foto: Echipamentele dotate cu sisteme de conducte special proiectate face posibil ca algele sa creasca rapid si sa retina dioxidul de carbon.

Adauga Comentarii

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Opinii

„Există viitor pentru motoarele diesel. Vrem să punem punct, odată pentru totdeauna, dezbaterii privind declinul tehnologiei diesel.”

Dr. Volkmar Denner, CEO Bosch

Dr. Jochen Köckler

Tehnologia nu înseamnă a concura cu oamenii; este vorba de a ajuta oamenii. Noi suntem cei care luăm deciziile și stabilim cursul.

Dr. Jochen Köckler, Președintele consiliului de administrație al Deutsche Messe

Îi răsplătim pe cei care aleg să conducă eco și folosesc mașini electrice, punându-le la dispoziție autonomie în deplasare: printr-o infrastructură acoperitoare și prin asigurarea gratuității deplasării, suportând costurile alimentării.

Valer Hancaș, Director Comunicare & Corporate Affairs Kaufland România

Ne aşteptăm ca segmentul coboţilor să continue a fi în următorii ani unul dintre principalii vectori de dezvoltare a pieţei de soluţii de automatizare.
Jürgen von Hollen, Preşedinte, Universal Robots

Se estimează că energia solară va oferi cu 40.000 mai multe locuri de muncă în Europa până în 2019 dacă barierele comerciale sunt eliminate.

James Watson, CEO SolarPower Europe

O abordare a Inteligenței Artificiale de succes nu se referă doar la tehnologie, ci mai ales la oameni inteligenți. Organizaţiile ar trebui să aibă ca prioritate atragerea şi cultivarea de talente.
Carmen Adamescu, Partener EY România
Karmenu Vella
După unele estimări, 23.000 de decese au loc anual în România din cauza poluării aerului cu anumite particule. Este important să lucrăm pentru a combate această problemă.
Comisarul european pentru mediu, afaceri maritime şi pescuit, Karmenu Vella

Top Categorii

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare