O noua retea de statii de incarcare rapida, co-finantate de UE

938 vizualizari
statie incarcare masini electrice
Distribuie pe

Vesti bune pentru posesorii de masini electrice!

Primele statii din cadrul Proiectului “Comprehensive Fast-Charging Corridor Network in South Eastern Europe” devin operationale

Renovatio si Telekom Croatia au pus bazele unui parteneriat la inceputul anului 2017 si urmeaza sa instaleze 69 de statii de incarcare rapida si 4 ultra-rapida in cadrul unui proiect co-finantat de Uniunea Europeana prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei. Locatiile proiectului acopera 3 din coridoarele principale ale retelei pan-europene de transport TEN-T: Mediterranean (Croatia), RhineDanube si Orient/East-Med (Romania).

Valoarea totala a proiectului este de 4.285.450 Euro, din care pentru Romania sunt alocati 3.110.300 Euro.

Durata de implementare a proiectului este de 3 ani, iar, la final, noile statii instalate in cadrul proiectului vor acoperi mai mult de 1450km de-a lungul celor doua coridoare prioritare ce strabat tara noastra: Nadlac – Arad – Timisoara – Deva – Sebes – Sibiu – Ramnicu Valcea – Pitesti – Bucuresti – Constanta si Timisoara – Lugoj – Caransebes – Drobeta Turnu Severin – Calafat – Craiova – Caracal – Alexandria – Bucuresti.

In proiect vor fi instalate 53 de statii de incarcare rapida (50kW DC) si 3 statii ultra-rapida (150-350 kW DC), compatibile cu toate tipurile de vehicule electrice, in peste 25 de locatii. In acelasi timp, vor fi adaugate solutii de incarcare rapida in mai multe puncte existente din cadrul retelei Renovatio e-charge, aflate pe coridoarele prioritare TEN-T. Statiile vor fi amplasate, in general, la o distanta de maxim 80 kilometri unele de altele, pentru a oferi un confort sporit posesorilor de vehicule electrice aflati in tranzit. Echipamentele folosite permit incarcarea simultana a doua masini electrice la fiecare statie, numarul total al masinilor ce vor putea incarca in acest proiect zilnic, ridicandu-se astfel la peste 1000.

“Statiile instalate in acest proiect, vor asigura infrastructura necesara pentru calatorii pe distante lungi, facilitand adoptia vehiculelor electrice in Romania. Am inceput implementarea Proiectului in 2017 in locatiile Deva si Pitesti, am continuat la inceputul acestui an cu Bucuresti, Targu Mures si Timisoara, iar pana la sfarsitul lui 2018 urmeaza sa instalam inca 23 statii de incarcare rapida. Sprijinim astfel dezvoltarea transportului ecologic si realizam interconectarea cu restul Europei”, a declarat Alexandru Teodorescu, director general al diviziei de mobilitate electrica in cadrul Renovatio.

Proiectul se bucura de sustinerea Volkswagen, unul dintre partenerii cu tradiție în promovarea mobilității electrice. Volkswagen va pune la dispoziție un model cu propulsie alternativa, e-Golf, pentru a insoti echipele Renovatio pe întreg parcusul proiectului si pentru a le oferi acestora un real ajutor in operațiunile de instalare si testare a stațiilor de incarcare pentru vehicule electrice. Prima stație de încărcare rapida din Romania a fost instalată de Renovatio in anul 2015 la sediul Porsche România, importatorul general al marcii Volkswagen.

„Fără îndoială, mașinile electrice sunt soluția de mobilitate a viitorului; deși piața este încă la început, ne așteptăm ca acest segment să crească exponențial în următorii ani. Observăm un interes în creștere pentru soluțiile de electromobilitate din partea clienților care ne viziteaza showroom-urile din toata țara”, a declarat Bogdan Florea, Manager Volkswagen România.

Grupul Renovatio este unul dintre pionierii industriei de energie regenerabila din România, fiind compania care a dezvoltat primele parcuri eoliene și fotovoltaice din țara noastră. Renovatio, prin divizia de mobilitate electrica, a realizat prima rețea publica bazată pe soluții de încărcare rapidă din România. Rețeaua are in prezent 61 de puncte de încărcare in peste 30 de locații, asigurând astfel mobilitatea electrică în marile orașe și de-a lungul coridoarelor pan-europene ce traversează țara noastră.

https://e-charge.ro

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 300 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 160 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 6.440 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 670 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video