novapex

 

Perspectiva energiei verzi in 2017

panouri
vizualizari

Energia regenerabilă, în special tehnologia solară, se dezvoltă într-un ritm rapid. Deci, la ce ne putem aștepta în ceea ce privește evolutia energiei verzi în 2017?

China este liderul indiscutabil în producția și distribuția de panouri solare. În timp ce Statele Unite ale Amercii continuă să stea pe tușă, China va profita probabil de această oportunitate, în ciuda avertismentelor recente de la Beijing privind eventualele reduceri ale subvențiilor pentru energia regenerabilă. În timp ce reducerile de subvenții sunt pasul logic, având în vedere scăderea prețului mediu al panourilor solare, acest lucru nu este promițător pentru creșterea distribuției panourilor solare. Cu toate acestea, guvernul depune eforturi pentru a ajuta furnizorii mari de energie electrică prin construirea unor centrale solare gigante.

În timp ce majoritatea țărilor sunt dornice să crească distribuția sistemelor individuale de panouri solare și să dezvolte această industrie, Beijingul, în mod clar, nu este deloc nerăbdător. Cu toate acestea, impozitele mari pe energie vor menține puterea de atracție a panourilor solare în China.

În plus, chinezii au găsit o modalitate de a ocoli acordul UE privind prețul minim de import. Ei pur și simplu relochează producția de panouri solare în Malaezia și în alte țări asiatice, demonstrând ineficiența sistemului. Schimbarea se face, de asemenea, în industria transporturilor, după cum se poate observa odată cu creșterea masivă a vehiculelor electrice. Rata actuală de tranziție la electricitate ar fi fost inimaginabilă acum un an.

Bineînțeles, nu are sens să încărcați vehiculele cu energie derivată din cărbune, cantități egale de emisii de CO2, ca vehiculele cu motor cu combustie internă. Primul care a realizat și a acționat asupra acestui defect nu era de fapt Elon Musk, ci Honda. Cu câțiva ani în urmă, Honda a luat decizia de a închide cea de-a doua generație de panouri solare, a căror producție implica un consum ridicat de energie și elemente limitate. După fuziunea dintre Tesla și SolarCity, în noiembrie 2016, este foarte probabil să vedem noi alianțe în industria “verde” și chiar mai mult, o integrare între tehnologia transportului și tehnologia solară în 2017.

Adoptarea Acordului de climă de la Paris de anul trecut ar trebui să stimuleze creșterea utilizării tehnologiei solare. Germania elimină deja energia nucleară și Europa are nevoie de investiții în energie ecologică. Centralele solare sunt înlocuitoare fiabile pentru sursele tradiționale de energie și respectă acordul de la Paris. Dacă politicienii își vor îndeplini obligațiile, vom vedea o creștere rapidă a energiei verzi și acest lucru ar trebui să se întâmple în anul următor.

Chiar și președintele SUA, Donald Trump, care și-a exprimat îndoielile cu privire la rolul energiei verzi, și-a atenuat poziția datorită capacității sale de a face Statele Unite independente de combustibilii fosili. Proprietarii americani preferă independența energetică pe care sistemele individuale de stocare și contorizare a energiei electrice le oferă. Se așteaptă ca americanii să continue să achiziționeze baterii Tesla Powerwall montate pe perete, devenind astfel independenți în ceea ce privește alimentarea cu energie electrică. ”Mișcarea solară” a prins deja rădăcini ferme și orice inițiativă politică pentru a o opri va fi supusă presiunilor.

Traducere adaptată după http://www.c-o-k.ru/market_news/zelenyy-prognoz-po-energetike-na-2017-god, Smaranda Fărcaș, specialist comunicare, Reea Communication

Adauga Comentarii

Basic HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <p> <br> <span> <img src alt height width data-entity-type data-entity-uuid data-align data-caption>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • Only images hosted on this site may be used in <img> tags.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.

Opinii

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Credem ca ‘Smart’ poate fi cu adevărat inteligent, doar dacă îmbunătățește viețile oamenilor.

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Vom continua să dezvoltăm capacitatea de producție astfel încât să atingem obiectivul ambțios de a fi în primii trei producători de boilere electrice în Europa în următorii 3 ani.

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Horia Voicu, director AFRISO-EURO-INDEX SRL

Cu siguranţă inteligenţa artificială va reprezenta viitorul şi în domeniul aparatelor de măsură şi control.

Horia Voicu, director AFRISO Romania

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

"Scopul și provocarea majoră pe care am avut-o în 2018 a fost informarea corectă și educarea clienților, deoarece în România încă se fac multe improvizații în acest domeniu. Vrem să continuăm să specializăm meseriași în acest domeniu."

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

ajutor instalator

Top Categorii

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare

 

ROFMEX 2019

 

Licitatii

Licitatii banner Article