Perspectiva energiei verzi in 2017

97 vizualizari
panouri
Distribuie pe

Energia regenerabilă, în special tehnologia solară, se dezvoltă într-un ritm rapid. Deci, la ce ne putem aștepta în ceea ce privește evolutia energiei verzi în 2017?

China este liderul indiscutabil în producția și distribuția de panouri solare. În timp ce Statele Unite ale Amercii continuă să stea pe tușă, China va profita probabil de această oportunitate, în ciuda avertismentelor recente de la Beijing privind eventualele reduceri ale subvențiilor pentru energia regenerabilă. În timp ce reducerile de subvenții sunt pasul logic, având în vedere scăderea prețului mediu al panourilor solare, acest lucru nu este promițător pentru creșterea distribuției panourilor solare. Cu toate acestea, guvernul depune eforturi pentru a ajuta furnizorii mari de energie electrică prin construirea unor centrale solare gigante.

În timp ce majoritatea țărilor sunt dornice să crească distribuția sistemelor individuale de panouri solare și să dezvolte această industrie, Beijingul, în mod clar, nu este deloc nerăbdător. Cu toate acestea, impozitele mari pe energie vor menține puterea de atracție a panourilor solare în China.

În plus, chinezii au găsit o modalitate de a ocoli acordul UE privind prețul minim de import. Ei pur și simplu relochează producția de panouri solare în Malaezia și în alte țări asiatice, demonstrând ineficiența sistemului. Schimbarea se face, de asemenea, în industria transporturilor, după cum se poate observa odată cu creșterea masivă a vehiculelor electrice. Rata actuală de tranziție la electricitate ar fi fost inimaginabilă acum un an.

Bineînțeles, nu are sens să încărcați vehiculele cu energie derivată din cărbune, cantități egale de emisii de CO2, ca vehiculele cu motor cu combustie internă. Primul care a realizat și a acționat asupra acestui defect nu era de fapt Elon Musk, ci Honda. Cu câțiva ani în urmă, Honda a luat decizia de a închide cea de-a doua generație de panouri solare, a căror producție implica un consum ridicat de energie și elemente limitate. După fuziunea dintre Tesla și SolarCity, în noiembrie 2016, este foarte probabil să vedem noi alianțe în industria “verde” și chiar mai mult, o integrare între tehnologia transportului și tehnologia solară în 2017.

Adoptarea Acordului de climă de la Paris de anul trecut ar trebui să stimuleze creșterea utilizării tehnologiei solare. Germania elimină deja energia nucleară și Europa are nevoie de investiții în energie ecologică. Centralele solare sunt înlocuitoare fiabile pentru sursele tradiționale de energie și respectă acordul de la Paris. Dacă politicienii își vor îndeplini obligațiile, vom vedea o creștere rapidă a energiei verzi și acest lucru ar trebui să se întâmple în anul următor.

Chiar și președintele SUA, Donald Trump, care și-a exprimat îndoielile cu privire la rolul energiei verzi, și-a atenuat poziția datorită capacității sale de a face Statele Unite independente de combustibilii fosili. Proprietarii americani preferă independența energetică pe care sistemele individuale de stocare și contorizare a energiei electrice le oferă. Se așteaptă ca americanii să continue să achiziționeze baterii Tesla Powerwall montate pe perete, devenind astfel independenți în ceea ce privește alimentarea cu energie electrică. ”Mișcarea solară” a prins deja rădăcini ferme și orice inițiativă politică pentru a o opri va fi supusă presiunilor.

Traducere adaptată după http://www.c-o-k.ru/market_news/zelenyy-prognoz-po-energetike-na-2017-god, Smaranda Fărcaș, specialist comunicare, Reea Communication

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 300 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 160 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 6.440 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 670 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video