Aerteknika

Platio, o companie care produce pavaje din plastic reciclat a instalat primele 3 sisteme solare

Platio sistem modular de pavaj pentru recoltarea energiei
vizualizari

Platio, o companie start-up din Ungaria a creat un sistem modular de pavaj pentru recoltarea energiei, fabricat din plastic reciclat. Mai mult decât atât, într-o perioadă de doar două luni, au dezvoltat proiecte în Ungaria, Suedia și Kazahstan, instalând deja primele trei sisteme.

Printre sistemele implementate se numără trotuare cu panouri solare, pontoane care oferă energie pentru nave, chiar și bănci în care trecătorii își pot încărca telefoanele.

Platio, compania aflată la început de drum, contribuie, prin sistemele lor de pavaj solare, la modelarea viitorului orașelor. O utilizare creativă a tehnologiei lor poate fi găsită în Budapesta, Ungaria, în parcul Városháza, unde sistemul lor solar se află pe o bancă din lemn. Baza inteligentă permite trecătorilor să-și alimenteze telefoanele sau tabletele cu energie curată, utilizând fie un cablu USB, fie o încărcare fără fir. 

Prima instalație permanentă a lui Platio a fost construită pe un trotuar, în capitala Kazahstanului, în fața unui mall dintr-un cartier verde. În apropierea intrării în mall, aproximativ 861 de metri pătrați de trotuar sunt acoperiți cu pavaj Platio, oferind o producție maximă de 11,7 kilowați, care sunt folosiți la iluminarea mall-ului.

Doi specialiști au reușit să pună împreună instalația în câteva zile datorită designului modular, format din dale din sticlă puternică, anti-alunecare, care se află în partea superioară a sistemului de pardoseli solare din plastic reciclat.

Nu numai infrastructura urbană poate beneficia de tehnologia lui Platio. Compania a colaborat cu firma de inginerie SF Marina pentru a instala panourile solare pe aproximativ 86 metri pătrați de pontoane la fabrica suedeză a SF Marina. Energia solară generată de sistemele Platio va ajuta la alimentarea instalațiilor portuare și a navelor.

„Credem că minimizarea folosirii resurselor naturale din industria construcțiilor este un punct important pentru orașele inteligente durabile. Mii de tone de deșeuri de plastic sunt generate în fiecare zi. Plasticul este un material de construcție perfect. De asemenea, prin descentralizarea generării de energie, zone importante pot fi folosite pentru plantarea copacilor și a spațiilor verzi din orașe", a declarat pentru Inhabitat Ilyés, unul dintre fondatorii Platio.

Sursa: inhabitat.com, blog.letsdoitromania.com

InstalNews.ro este sustinator media al miscarii sociale „Let`s Do It, Romania!”
Dezvoltarea durabila este dezvoltarea care urmareste satisfacerea nevoilor prezentului, fara a compromite posibilitatile generatiilor viitoare de a-si satisface propriile nevoi. 

Opinii

„Există viitor pentru motoarele diesel. Vrem să punem punct, odată pentru totdeauna, dezbaterii privind declinul tehnologiei diesel.”

Dr. Volkmar Denner, CEO Bosch

Dr. Jochen Köckler

Tehnologia nu înseamnă a concura cu oamenii; este vorba de a ajuta oamenii. Noi suntem cei care luăm deciziile și stabilim cursul.

Dr. Jochen Köckler, Președintele consiliului de administrație al Deutsche Messe

Îi răsplătim pe cei care aleg să conducă eco și folosesc mașini electrice, punându-le la dispoziție autonomie în deplasare: printr-o infrastructură acoperitoare și prin asigurarea gratuității deplasării, suportând costurile alimentării.

Valer Hancaș, Director Comunicare & Corporate Affairs Kaufland România

Ne aşteptăm ca segmentul coboţilor să continue a fi în următorii ani unul dintre principalii vectori de dezvoltare a pieţei de soluţii de automatizare.

Jürgen von Hollen, Preşedinte, Universal Robots

Se estimează că energia solară va oferi cu 40.000 mai multe locuri de muncă în Europa până în 2019 dacă barierele comerciale sunt eliminate.

James Watson, CEO SolarPower Europe

O abordare a Inteligenței Artificiale de succes nu se referă doar la tehnologie, ci mai ales la oameni inteligenți. Organizaţiile ar trebui să aibă ca prioritate atragerea şi cultivarea de talente.

Carmen Adamescu, Partener EY România

Karmenu Vella

După unele estimări, 23.000 de decese au loc anual în România din cauza poluării aerului cu anumite particule. Este important să lucrăm pentru a combate această problemă.

Comisarul european pentru mediu, afaceri maritime şi pescuit, Karmenu Vella

Zhechko Kyurkchiev, CEO Tesy

De aceea noi la TESY ne bazăm pe oportunitatea de a-i atrage pe oamenii cei mai talentați și dornici să învețe, care au energia să creeze produse impresionante și ambiția de cuceri obiective provocatoare.

Zhechko Kyurkchiev, CEO Tesy

Top Categorii

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare