Platio, o companie care produce pavaje din plastic reciclat a instalat primele 3 sisteme solare

254 vizualizari
Platio sistem modular de pavaj pentru recoltarea energiei
Distribuie pe

Platio, o companie start-up din Ungaria a creat un sistem modular de pavaj pentru recoltarea energiei, fabricat din plastic reciclat. Mai mult decât atât, într-o perioadă de doar două luni, au dezvoltat proiecte în Ungaria, Suedia și Kazahstan, instalând deja primele trei sisteme.

Printre sistemele implementate se numără trotuare cu panouri solare, pontoane care oferă energie pentru nave, chiar și bănci în care trecătorii își pot încărca telefoanele.

Platio, compania aflată la început de drum, contribuie, prin sistemele lor de pavaj solare, la modelarea viitorului orașelor. O utilizare creativă a tehnologiei lor poate fi găsită în Budapesta, Ungaria, în parcul Városháza, unde sistemul lor solar se află pe o bancă din lemn. Baza inteligentă permite trecătorilor să-și alimenteze telefoanele sau tabletele cu energie curată, utilizând fie un cablu USB, fie o încărcare fără fir. 

Prima instalație permanentă a lui Platio a fost construită pe un trotuar, în capitala Kazahstanului, în fața unui mall dintr-un cartier verde. În apropierea intrării în mall, aproximativ 861 de metri pătrați de trotuar sunt acoperiți cu pavaj Platio, oferind o producție maximă de 11,7 kilowați, care sunt folosiți la iluminarea mall-ului.

Doi specialiști au reușit să pună împreună instalația în câteva zile datorită designului modular, format din dale din sticlă puternică, anti-alunecare, care se află în partea superioară a sistemului de pardoseli solare din plastic reciclat.

Nu numai infrastructura urbană poate beneficia de tehnologia lui Platio. Compania a colaborat cu firma de inginerie SF Marina pentru a instala panourile solare pe aproximativ 86 metri pătrați de pontoane la fabrica suedeză a SF Marina. Energia solară generată de sistemele Platio va ajuta la alimentarea instalațiilor portuare și a navelor.

„Credem că minimizarea folosirii resurselor naturale din industria construcțiilor este un punct important pentru orașele inteligente durabile. Mii de tone de deșeuri de plastic sunt generate în fiecare zi. Plasticul este un material de construcție perfect. De asemenea, prin descentralizarea generării de energie, zone importante pot fi folosite pentru plantarea copacilor și a spațiilor verzi din orașe", a declarat pentru Inhabitat Ilyés, unul dintre fondatorii Platio.

Sursa: inhabitat.com, blog.letsdoitromania.com

InstalNews.ro este sustinator media al miscarii sociale „Let`s Do It, Romania!”
Dezvoltarea durabila este dezvoltarea care urmareste satisfacerea nevoilor prezentului, fara a compromite posibilitatile generatiilor viitoare de a-si satisface propriile nevoi. 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 6.710 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 12.606 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 200 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video