Smart Cities of Romania 2017 se aliaza cu cele mai importante asociatii profesionale din administratia publica

62 vizualizari
Smart Cities of Romania 2017
Distribuie pe

Organizatorii expo-conferintei nationale Smart Cities of Romania 2017 au anuntat incheierea unor protocoale de colaborare cu trei dintre cele mai importante asociatii profesionale din administratia publica: Asociatia Oraselor din Romania (AOR), Asociatia Administratorilor Publici din Romania (AAPRO) si Asociatia Informaticienilor din Administratia Publica (ANIAP). Editia din acest an a Smart Cities of Romania face astfel trecerea de la prezentarile teoretice ale conceptului "Smart City" la abordarile practice, livrand raspunsuri concrete cerintelor aparute la nivel national, in contextul in care tot mai multe orase din Romania incep sa manifeste un interes crescut pentru proiectele "smart”.

Prin participarea la Smart Cities of Romania 2017 a reprezentantilor celor trei asociatii profesionale – AOR, AAPRO si ANIAP – problematica oraselor inteligente va fi transpusa intr-un palier concret, ce va acoperi de la definirea obiectivelor de dezvoltare urbana in contextul legislativ actual, pana la identificarea solutiilor capabile sa raspunda nevoilor cetatenilor si a tehnologiilor ce pot asigura baza unei dezvoltari sustenabile. Totodata, in cadrul SMART CITIES OF ROMANIA 2017 vor fi analizate si dezbatute exemple de bune practici (atat la nivel local, cat si international), studii de caz (din dubla perspectiva a beneficiarilor si furnizorilor de solutii), solutii practice de finantare a initiativelor "smart" si modele de parteneriat public-privat cu rezultate concrete. Asociatiile mentionate se vor implica activ in cadrul evenimentului, 80 de membri ai ANIAP anuntandu-si deja intentia de a participa la eveniment. 

La editia din acest an a SMART CITIES OF ROMANIA (eveniment ce se va desfasura pe 10-11 octombrie 2017, la Hotel JW Marriott, Bucuresti, sub egida Senatului Romaniei) vor mai participa:
● Agentia Nationala pentru Achizitii Publice (ANAP);
● Asociatia Consultantilor in Management din Romania (AMCOR);
● Asociatia de Standardizare din Romania (ASRO);
● Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE);
● Organizatia Romana pentru Implementarea Sistemelor Inteligente de Transport (ITS Romania);
● Asociatia Romana pentru Tehnica de Securitate (ARTS);
● Comitetul National Roman al Consiliului Mondial al Energiei (CNR-CME).
Acestora li se vor adauga reprezentanti ai Comisiei Europene, Administratiei Prezidentiale, Guvernului Romaniei si administratiei publice centrale, precum si ai companiilor cu proiecte relevante in domeniul oraselor inteligente. 

La editiile anterioare ale SMART CITIES OF ROMANIA au participat: 27 de institutii publice; 10 asociatii profesionale, antreprenoriale si patronale; 30 de companii internationale si locale; peste 1.000 de specialisti din domeniul administratiei publice si centrale, energie si utilitati, transport si logistica, IT&C, planificare urbana, arhitectura, constructii, consultanta financiara, mediu universitar, cercetare-dezvoltare etc.

_________________
SMART CITIES OF ROMANIA 2017 face parte dintr-un ciclu de expo-conferinte nationale organizat de catre ARTS, ITS SA, CNR-CME si ITS Events Management.

Pentru detalii despre conditiile de parteneriat, participare si inscriere accesati: http://romaniasmartcities.ro/

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 420 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 25.410.511 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 2.240 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video